Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Brokolicový krém s vejcem

Suroviny: 250 g brokolice, 200 ml smetany, 4 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 50 g másla, 1 kostku kuřecího bujonu, 3 lžíce octa, 1 lžíci strouhaného parmazánu

Postup přípravy: brokolici uvařte v osolené vodě. Na másle zpěňte hladkou mouku, zalijte vývarem z brokolice, přidejte bujon, košťál i část růžiček a vařte 15 min. Vejce vzklepněte do horké osolené vody s octem. Polévku rozmixujte, ochuťte solí, pepřem, parmazánem a zjemněte smetanou. Doplňte zbylými růžičkami a vejcem.

| 10. 06. 2008 15.42 | Zelenina, Vegetariánská jídla | 0 komentářů | 1320x

Black Jack

Suroviny: 3cl scotské whisky, 2cl Kahúa, 1cl Curacao Triple Sec, 1cl citronové šťávy, 1ks ledu

Postup přípravy: Všechny ingredience vlijeme do šejkru. Přihodíme kostku ledu a dobře protřepeme. Nápoj přelijeme do koktejlové sklenice na vysoké stopce. Dozdobíme plátkem citronu.

| 05. 06. 2008 09.07 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 626x

B-52

Suroviny: na 1 nápoj: 3cl Kahlúy, 2cl Baileys, 3cl Grand Marines (absinth, nebo vysokoprocentní rum)

Postup přípravy: Do panáku pomalu přes kávovou lžičku začneme nalévat ingredience. Jako první nalijeme likér Kahlúa, druhý na řadu přijde likér Baileys a naposled nalijeme likér Grand Marnier. Zapalujeme těsně před konzumací! Likér Kahlúa můžeme nahradit tak, že svaříme 100 ml vody se lžící cukru a lžičkou rozpustné kávy, po vychladnutí tento sirup smícháme s bílým rumem v poměru 1:1. Baileys můžeme nahradit jiným smetanovým likérem s ořechovou příchutí. Místo likéru Grand Marnier můžeme použít jiný vysokoprocentní alkohol, např. vodku, absint.

| 05. 06. 2008 09.04 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 892x

American dream

Suroviny: na 1nápoj: (1díl – 2cl), 6cl červeného vína, 6cl chlazené koly, 0,7cl bourbonu, 0,7cl rosso vermutu, plátek pomeranče, višeň, slámka, míchátko, kostky ledu, vysoká sklenice o větším obsahu

Postup přípravy: Vysokou sklenici do poloviny naplníme ledem. Nalijeme víno, vermut, bourbon a dolijeme kolu. Jemně promícháme a zdobíme plátkem pomeranče a višní. Podáváme nejlépe s míchátkem a slámkou.

| 05. 06. 2008 09.00 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 481x

Kotlety se zeleninou

Suroviny: 4ks vepřové kotlety, 1 větší paprika, 2 větší rajčata, 1 cibule, 40g rostinného tuku, 20g hladké mouky, voda na podlévání, sůl

Postup přípravy: Kotlety vykostíme, mírně naklepeme, kraje nařízneme, aby se nekroutily a osolíme. Na rozpáleném tuku zprudka po obou stranách orestujeme a pak na mírném ohni ještě krátce opékáme. Kotlety dáme na nahřátý talíř. Ve šťávě opečeme na nudličky nakrájenou papriku, na tenká kolečka cibuli a na menší plátky rajčata. Zeleninu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, přidáme horkou vodu a ještě chvíli povaříme. Přidáme zpět kotlety a chvíli maso prohřejeme.

| 05. 06. 2008 08.54 | Vepřové maso | 0 komentářů | 809x

Boloňské špagety

Suroviny: na 4 porce: 300g mletého masa (vepřové a hovězí), 1bal. špaget, 1 malý rajský protlak, 1/2 kostky vývaru (bujónu), 1/4ks pórku, 3 stroužky česneku, 50g másla, cukr, čerstvá bazalka, strouhaný tvrdý sýr (parmazán, eidam), koření na mleté maso, olej, sůl

Postup přípravy: Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně slané vody (vaříme 15 minut), po uvaření je necháme ještě 10 minut stát přikryté, scedíme je a promícháme s máslem. Na oleji orestujeme mleté maso. To pak zaprášíme moukou a přidáme rajský protlak. Nakonec maso podlijeme vodou, aby směs měla řídkou kašovitou konzistenci. Přidáme kostku vývaru (bujónu), na kolečka nakrájený pórek, osolíme, přidáme jemně rozetřený česnek a dle chuti dochutíme kořením a cukrem. Necháme asi deset minut provařit na mírném plameni. Masovou směs poklademe na špagety a posypeme strouhaným sýrem, zdobíme bazalkou.

| 04. 06. 2008 10.13 | Těstoviny | 0 komentářů | 1684x

Kuřecí ragú

Suroviny: na 4 porce: 1ks kuřete, 2 cibule, 500g rajčat nebo 4lžíce rajčatového protlaku, 3lžíce oleje, 1/4l kysané smetany (jogurtu), petrželová nať, mletý pepř, kopr, sůl

Postup přípravy: Očištěné kuře rozdělíme na kousky. Osolíme, opepříme a orestujeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Vyndáme je a na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Potom přidáme na plátky nakrájená rajčata (rajčatový protlak), kuře, drobně nasekanou petrželku a kopr, podlijeme několika lžícemi vody a pečeme (190°C) doměkka. Když je maso téměř měkké, přilijeme zakysanou smetanu (jogurt) a ještě chvíli pečeme.

| 04. 06. 2008 10.08 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1589x

Kuře se zeleninou

Suroviny: 4 čtvrtky kuřete, 2 mrkve, 1 a 1/4ks menšího celeru, 1 cibule, 1/2 citronu, 1,25l vody, 0,2l mléka, 40g másla, 40g hladké mouky, mletý muškátový oříšek, petrželová nať, sůl

Postup přípravy: Dobře očištěné kuřecí čtvrtky vložíme do hrnce a zalijeme mírně osolenou vařící vodou. Přikryté vaříme asi 15 minut. Pak přidáme oloupanou, na čtvrtky rozkrájenou cibuli, očištěnou zeleninu a maso vaříme doměkka. Maso z vývaru vyjmeme a vývar přecedíme. Na rozpáleném másle osmahneme hladkou mouku, zalijeme procezeným vývarem, rozšleháme, uvedeme do varu a zvolna vaříme za občasného míchání asi 15 minut. Během vaření okořeníme mletým muškátovým oříškem, ke konci varu přidáme mléko a omáčku jen krátce povaříme. Do hotové omáčky přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer. Podle potřeby přisolíme, dochutíme citronovou šťávou a již jen prohřejeme. Nakonec do omáčky dáme maso a na drobno nakrájenou petrželku, v případě potřeby zahustíme solamylem, nebo hladkou moukou zamíchanou v malém množství studené vody.

| 04. 06. 2008 10.05 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 964x

Bloody Mary

Suroviny: 5cl vodky, 1cl citronové šťávy, 10cl tomatové šťávy, 3g pepře, 2g soli, Worcesterská omáčka, Tabasco, led, celerová nať na ozdobu, plátek citronu

Postup přípravy: Do longové sklenice nalijeme vodku, tomatovou šťávu, citronovou šťávu. Vhodíme sůl a stříkneme trochu Tabasca a Worcesterové omáčky. Promícháme a ihned podáváme.

| 31. 05. 2008 19.44 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 629x

Black Velvet

Suroviny: 0,6l těžkého černého piva typu Guiness (plechovky), 1 láhev šampaňského

Postup přípravy: Ve vysokých sklenicích smícháme oba nápoje 1:1. Podáváme ihned, dokud má nápoj bublinky. Je to skvělý životabudič vhodný k oslavám.

| 31. 05. 2008 19.11 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 584x

Beefeater Sunset

Suroviny: 4cl Beefeater Gin, 20cl pomerančového džusu, 0,2cl malinového sirupu nebo grenadiny, plátek pomeranče, led

Potřebné suroviny: Do vysoké sklenice vložíme několik kostek ledu. Po skle nalijeme sirup nebo grenadinu. Na kostky ledu pomalu lijeme pomerančový džus. Doplníme ginem. Dozdobíme plátkem pomeranče. Můžeme použít Gin i od jiného výrobce.

| 31. 05. 2008 19.08 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 541x

Ananasový cooler

Suroviny: na 1 nápoj: 5cl třešňovice, 4cl ananasové šťávy, 2cl citrónového cukrového sirupu, sodovka (nebo minerální voda s bublinkami) na dolití, šejkr, barmanské sítko, brčko, led

Postup přípravy: Do šejkru vložíme led. Přilijeme ostatní ingredience kromě sodovky. Dobře protřeseme a nalijeme přes sítko do sklenice. Sklenici dolijeme sodovkou a podáváme se slámkou.

| 31. 05. 2008 19.05 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 429x

Bavorák

Suroviny: 4cl fernetu, tonyk, plátek citronu, led, vysoká sklenice, brčko

Postup přípravy: Do vysoké sklenice hodíme pár kostek ledu. Přilijeme fernet. Dolijeme tonikem. Ozdobíme plátkem citronu.

| 31. 05. 2008 19.01 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 766x

Aperitiv z vodky

Suroviny: na 1 nápoj: 2cl vodky, 3cl tomatového džusu, několik kapek citrónové šťávy, led, sklenice na míchání, sklenice na aperitiv

Postup přípravy: Do míchací sklenice vložíme led a přilijeme ostatní přísady. Lehce zamícháme a nalijeme přes sítko do připravené sklenice na aperitiv. Je dobré podávat aperitiv před jídlem na povzbuzení chuti.

| 31. 05. 2008 18.58 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 634x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů