Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Krůtí hamburger na zelenině

Suroviny: pro 4 osoby: 400g krůtích prsou, 150g měkkého tvarohu, 4lžíce zakysané smetany, 2lžíce hladké mouky, 2lžíce másla, 1lžíce bylinek (tymián, bazalka), 1 citrón, 1 pórek, 1 bílek, 2 velké mrkve, mletý pepř, červený pepř, vegeta, sůl, olej na smažení

Postup přípravy: Krůtí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku. Přidáme bílek, hladkou mouku, tvaroh nadrobno nasekané bylinky, osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme, aby se směs spojila v kompaktní hmotu. Z masové směsi uděláme 8 hamburgerů, které po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Mrkev s pórkem očistíme, nakrájíme na drobné nudličky, ochutíme vegetou, drceným červeným pepřem a podusíme na rozpáleném másle. Hamburgery na talíři obložíme dušenou zeleninou, přidáme zakysanou smetanu. Porce můžeme ozdobit plátky citrónu.

| 29. 05. 2008 12.16 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 608x

Šumavský sýr

Suroviny: 1kg měkkého tvarohu, 150g másla, 3 vaječné žloutky, 1lžička drceného kmínu, 1lžička sladké červené papriky, 1lžíce soli

Postup přípravy: Tvaroh rozdrtíme, posypeme solí, drceným kmínem a uložíme v nádobě s uzávěrem. Nádobu postavíme do teplejšího prostředí a necháme týden zesýrovatět. Po týdnu na mírném ohni sýr roztavíme s máslem. Ještě do horkého sýru vmícháme žloutky s červenou paprikou. Necháme vystydnout a pak uchováváme v sáčku v chladnu.

| 29. 05. 2008 12.11 | Studené předkrmy, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 955x

Domácí pivní sýr

Suroviny: 250g měkkého plnotučného tvarohu, 125g romadúru, 1dl piva, 1lžíce mleté papriky, 1lžíce másla, špetka kmínu, sůl

Postup přípravy: Romadúr nastrouháme na jemno. V misce utřeme máslo do pěny a vmícháme k němu měkký tvaroh. Přidáme romadúr, směs mírně osolíme, okmínujeme a opaprikujeme. Hmotu dáme nejlépe do porcelánové nebo kameninové misky. Vše zalijeme pivem, zakryjeme talířkem nebo čistou utěrkou a v teple necháme zrát asi týden. Když sýr uzraje, vystoupí pivo nad hmotu (pokud použijeme méně kvalitní tvaroh, může zůstat pivo pod sýrem). Pivo slijeme, sýr vyklopíme z misky do čistého hadříku, zatočíme a necháme odkapat.

| 29. 05. 2008 12.07 | Studené předkrmy, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 2663x

Játrová polévka

Suroviny: 250g jater, 5g tuku, 5g hladké mouky, 2l vody, cibule, kořenová zelenina, zelená nať, pepř, sůl

Postup přípravy: Na tuku osmažíme nakrájenou zeleninu a játra. Cibuli přidáme až později, aby nám neztmavla. Zeleninu i játra zapražíme hladkou moukou a lehce osmažíme. Zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut do změknutí jater. Polévku procedíme, játra nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky. Zavaříme zavářkou. Polévku opepříme a solíme až nakonec, kdy přidáme i zelenou nať.

| 29. 05. 2008 12.02 | Polévky | 0 komentářů | 615x

Fazolová polévka se slaninou

Suroviny: 1 a 1/2l vody, 300g konzervovaných bílých fazolí, 200g libové uzené slaniny,150g rajčat, 80g kořenové zeleniny, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1lžíce rajského protlaku, 1lžíce oleje, mletý pepř, tymián, sůl

Postup přípravy: Zeleninu uvaříme v osolené vodě. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou uvařenou kořenovou zeleninu a smažíme cca 4 minuty. Před ukončením smažení asi na 2 minuty přidáme na kostičky nakrájenou slaninu s česnekem a osmažíme. Přidáme teplý zeleninový vývar, pokrájená rajčata, fazole, tymián a rajský protlak. Za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Na dochucení můžeme přidat ještě sůl a pepř. Polévku na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem.

| 29. 05. 2008 11.58 | Polévky | 0 komentářů | 1623x

Lilek s rajčaty

Suroviny: Množství pro 5 osob: 5ks lilků, 2ks cibule, 1 bobkový list, 2 stroužky česneku, 80g hladké mouky, 100g másla, 50g mrkve, 400g rajčat, 10g cukru, 0,5l polévkového vývaru, pepř, tymián, zelená petržel, sůl

Postup přípravy: Lilky umyjeme a pak nakrájíme na kolečka asi 1cm silná. Nasolíme jdnotlivé kousky lilku a necháme půl hodiny odstát, pak je umyjeme a důkladně vysušíme. Lilky opět mírně posolíme a opepříma, obalíme jednotlivá kolečka v hladké mouce a na rozpáleném másle orestujeme do zlatova. V jiném hrnci rozpálíme máslo, do něho vložíme očištěnou mrkev, cibuli nakrájenou na nudličky, tymián a bobkový list. Chvíli vše restujeme a pak zaprášíme moukou, vzniklou jíšku upražíme do žluta. Rajčata rozkrájíme, přidáme do jíšky, zalijeme vývarem, okořeníme pepřem, osolíme a dle chuti dosladíme cukrem. Můžeme utřít stroužek česneku a přihodit do směsi. Omáčku vaříme za občasného míchání,na mírném ohni 1/2 hodiny. Důkladně směs prolisujeme, chvíli znovu povaříme. Vložíme do ní orestovaná kolečka lilku a přidáme po kouscích máslo. Hotový pokrm podáváme horký, dozdobený sekanou petrželkou.

| 26. 05. 2008 22.04 | Zelenina | 0 komentářů | 1048x

Krevety s těstovinami

Suroviny: krevety, cibule, česnek, rajčata, rajský protlaky, 150ml červeného vína, 0,5kg těstovin, olivový olej, petrželová nať, sůl, pepř

Postup přípravy: Na pánvi rozehřejeme olivový olej a jemně osmahneme nakrájenou cibulku a česnek. Vmícháme nakrájená rajčata, protlak a červené víno, osolíme a opepříme. Omáčku podusíme asi 10 minut bez pokličky, aby zhoustla. Pak přidáme nakrájenou petržel a krevety a dusíme 5 minut. Mezitím uvaříme těstoviny, zcedíme je a smícháme s omáčkou. Na závěr posypeme strouhaným sýrem. Doporučujeme použít extra virgin olivový olej.

| 26. 05. 2008 21.54 | Teplé předkrmy, Mořské plody | 0 komentářů | 7802x

Čočková s uzeným masem

Suroviny: 1,5l vývaru nebo vody, 130g čočky, 200g uzeného masa, 30g hladké mouky, 30g tuku, 2ks stroužků česneku, 1ks cibule, drcený kmín, majoránka, mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Přebranou a opláchnutou čočku zalijeme dostatečně vodou, uvedeme do varu a pak zvolna vaříme téměř do měkka. Na tuku, v hrnci, osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do světlé jíšky přidáme studenou vodu nebo vývar z čočky, sůl, majoránku, pepř, kmín a za občasného míchání vaříme asi 20 minut. Ke konci do polévky přidáme uvařenou čočku, uzené maso pokrájené na malé kostky, utřený česnek se solí a ještě krátce povaříme.

| 26. 05. 2008 21.46 | Polévky | 0 komentářů | 5119x

Králík na mrkvi

Suroviny: králík, mrkev, cibule, česnek, sůl

Potřebné suroviny: Králíka naporcujeme, osolíme a dáme na pekáč. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka a nasypeme na králíka. Přidáme kolečka cibule a kousky česneku, podlijeme vodou a pečeme. Občas při pečení podléváme.

| 26. 05. 2008 21.37 | Králičí maso | 0 komentářů | 1434x

Bramborová se sýrem

Suroviny: 1 a 1/2l vody, 0,20l mléka, 500g brambor, 45g strouhaného sýra, 40g másla, 20g hladké mouky, 1 žloutek, pažitka, ,petržel, sůl

Postup přípravy: Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka a vodu zcedíme do hrnku. Uvařené brambory rozmačkáme s hladkou moukou a máslem na jemnou kaši, do které postupně přiléváme vodu z brambor. Polévku krátce povaříme a odstavíme. V mléce rozmícháme žloutek, přidáme strouhaný sýr a přilijeme do polévky, zamícháme. Necháme prohřát a nakonec přidáme petrželku.

| 26. 05. 2008 21.32 | Polévky | 0 komentářů | 452x

Broskvový dort

Suroviny: 150g hladké mouky, 100g másla, 20g cukru, 2 žloutky, 4 lžíce mléka, špetka pečivového prášku, 2 bílky, 70g cukru, 3 půlky kompotovaných broskví

Postup přípravy: Třené těsto naplníme do vymazané a vysypané formy a dáme péci. Připravíme si tuhý sníh z bílků a cukru. Sněhem potřeme dort a nahoru narovnáme nakrájené broskve. Pocukrujeme a dáme do trouby asi na 3–5 minut zapéci.

| 26. 05. 2008 21.20 | Moučníky | 0 komentářů | 787x

Kuře tří hořčic

Suroviny: 1 celé kuře, 3 lžíce rybízové zavařeniny, lžička soli, pepře, sladké a pálivé papriky, 1/2 lžičky kari, 3 lžičky různých druhů hořčic

Postup přípravy: Z zěchto přísad uděláme kašičku a tou potřeme kuře ze všech stran. Na připravené kuře na pekáči pokrájíme 100 g špeku a 50 g másla. Přidáme malou sklenku nakládané zeleniny Halali. Pekáč přiklopíme a kuře bez podlévání pečeme 45–60 min.

| 20. 05. 2008 10.25 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1251x

Kuřecí řízky smažené v sýrovém těstíčku

Suroviny: 4 kuřecí řízky, sůl, hladká mouka na obalení, 2 vejce, 50g eidamu, olej na smažení, rajčata a petrželka na ozdobu

Postup přípravy: Naklepané řízky osolíme a obalíme v hladké mouce. Namáčíme v připraveném těstíčku z rozšlehaných vajec a strouhaného sýra. Osmažíme po obou stranách a podáváme ozdobené plátkem rajčete a snítkou petrželky.Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo brambory.

| 20. 05. 2008 10.24 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1838x

Kuře na medu

Suroviny: 1 celé vykostěné kuře, 1 lžíce medu, 100g oleje, 150g bílého zelí, 80g kukuřice, 80g hrachu, 60g cibule, 1 celý banán, sůl, kari koření, 4 lžíce sojové omáčky

Postup přípravy: Maso nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji zpěníme med a vložíme maso. Po 20 min. přidáme banán pokrájený na kolečka, nakrouhané zelí, hrách, kukuřici, nakonec cibulu na kolečka a koření. Vše promícháme a necháme dusit do měkka. Jako přílohu podáváme rýži nebo hranolky.

| 20. 05. 2008 10.21 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 2408x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů