Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Kuřecí nudličky na kari

Suroviny: 500g vykostěného kuřecího masa, sůl, citron, kari koření, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 2 lžíce kompotovaných mandarinek, 1 lžíce brusinek

Postup přípravy: Maso nakrájíme na tenké nudličky, pokapeme je citr. šťávou, osolíme a posypeme kořením kari. Dáme do misky, promícháme a necháme alespoň hodinu odležet. Na pánvi rozehřejeme olej i máslo a maso osmažíme. Osmažené ihned doplníme mandarinkami i brusinkami, promícháme a jen prohřejeme. Podáváme s rýží nebo hranolky.

| 20. 05. 2008 10.20 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 2025x

Tvarohový závin s jahodami

Suroviny: 400g hladké mouky, 1 vejce, 125ml vlažné vody, 1lžička octa, špetka soli, 2lžíce másla, 1lžička másla na těsto, 3 lžíce sekaných ořechů, 1 vejce na potření těsta. Náplň: 400 g tvarohu, 2 žloutky, 300g kompotovaného ovoce, 4 lžíce cukru, 2 lžíce moučk. cukru na posypání

Postup přípravy: Mouku prosijeme na vál. V osolené vlažné vodě rozpustíme máslo. Do mouky rozklepneme vejce, sůl a přilijeme vodu s máslem a ocet. Nožem vše do mouky zamícháme a zaděláme těsto. Těsto pomastíme, položíme na vál a přikryjeme utěrkou. Necháme odležet asi 30 min. Potom z těsta vyválíme placku, kterou rukama roztahujeme, až je tenká a dostatečně velká. Tvaroh rozmícháme se žloutky a cukrem, nakonec přidáme okapané kompotované ovoce a zamícháme. Tvarohovou hmotu natřeme na plát těsta a závin opatrně zabalíme. Přendáme ho na plech potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nasekanými oříšky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních celsia asi 40 min. Hotový závin posypeme moučk. cukrem.

| 20. 05. 2008 10.12 | Moučníky | 0 komentářů | 1111x

Skvělý zmrzlinový pohár

Suroviny na 4 porce: 300ml smetany ke šlehání, 100ml vanilkového jogurtu, 60g moučkového cukru, 1 vanilk. cukr, 400g jahod, 100g krupic. cukru, 50ml vody, 1lžíce vanilkového pudinku, 150ml smetany, čokoládové hobliny, cukrářské trubičky, 4 jahody na dozdobení

Postup přípravy: Smetanu ušleháme do polotuha, přidáme jogurt, moučk. cukr, vanilk. cukr a promícháme. Dáme do kovové misky a necháme mrazit. Během mražení lehce vidličkou promícháváme každých 30 minut. Polovinu dávky jahod rozmixujeme s cukrem, nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Pudink rozmícháme v 50ml vody a vlijeme do vroucí jahodové směsi. Za stálého míchání povaříme asi 2 min. a pak přidáme zbylé jahody. Necháme vychladit. Zmrzlinu dáme do pohárků, přelijeme jahodovou omáčkou, ozdobíme šlehačkou, jahodami a posypeme hoblinami. Pak zapíchneme trubičky.

| 20. 05. 2008 10.10 | Studené předkrmy, Zmrzliny | 0 komentářů | 2631x

Bramborové placky 2

Suroviny: 1kg studených vařených brambor, sůl, asi 100g hladké mouky, tuk na potření, povidla, tvrdý tvaroh

Postup přípravy: Oloupané vařené studené brambory protlačíme lisem na vál, osolíme a s moukou zpracujeme v těsto. Po částech je rozválíme a na pomoučněném prkénku vykrajujeme kolečka. Na horké ploténce nebo pánvi nasucho po obou stranách zvolna opečeme. Horké potíráme tukem a skládáme do mísy. Placky potíráme povidly a posypeme strouhaným tvarohem. Podáváme k bílé kávě.

| 20. 05. 2008 10.08 | Bramborové pokrmy | 0 komentářů | 10496x

Pečené brambory plněné nivou

Suroviny: středně velké brambory, 2 sýry žervé, 100g nivy, 50g másla, 3 stroužky česneku, sekaná pažitka na ozdobu

Postup přípravy: Brambory se slupkou dobře očistíme, z jedné strany nařízneme do tvaru kříže, osolíme, naskládáme na plech a dáme péct. Žervé utřeme s nastrouhanou nivou, prolisovaným česnekem a máslem, přisolíme a vymícháme do pěny. Naříznutý kříž na bramborách se během pečení rozevře, do něj nastříkáme připravenou směs, posipeme pažitkou a podáváme.

| 20. 05. 2008 10.04 | Bramborové pokrmy, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 13004x

Turecké brambory v alobalu

Suroviny: 200g brambor, sladká mletá paprika, sůl, olej, alobal

Postup přípravy: Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostky a nasypeme na alobal. Osolíme, opaprikujeme a zakapeme olejem. Dobře promícháme a alobal řádně uzavřeme. Vložíme na plech do trouby a pečeme asi půl hodiny. Výborná, rychlá večeře.

| 20. 05. 2008 10.02 | Bramborové pokrmy | 0 komentářů | 2426x

Brynzové placky

Suroviny: 1kg brambor, 200 brynzy, brynza na ozdobu, 3 stružky česneku, 100g hladké mouky, majoránka, pepř, sůl, olej, vejce

Postup přípravy: Vařené oloupané brambory nastrouháme, přidáme brynzu, pepř, sůl, majoránku a vejce. Vypracujeme těsto, ze kterého vytváříme a smažíme placky. Ty hotové prokládáme spařenými listy špenátu a ochucenou čerstvou brynzou. Tím vytvoříme na talíři malou pyramidu. Nejen, že to dobře chutná, ale i hezky vypadá.

| 20. 05. 2008 09.59 | Bramborové pokrmy, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 997x

Bramborový závin plněný masem

Suroviny: vařené nebo pečené vepřové nebo hovězí maso, 2 vejce, 500g brambor, 70g solamylu, 70g krupice, 70g hrubé mouky, sůl, koření dle chuti

Postup přípravy: Brambory uvaříme ve slupce. Vystydlé oloupeme, nastrouháme, smícháme s krupicí, solamylem, moukou, 1 vejcem a solí. Vypracujeme těsto a vyválíme z něj plát. Ten pak potřeme směsí mletého masa, které jsme osolili, okořenili podle chuti a promíchali s druhým vejcem. Plát svineme a vaříme v páře asi 25 min. Uvařený závin pokrájíme na plátky. Podáváme se špenátem nebo se salátem z kyselého zelí.

| 20. 05. 2008 09.57 | Bramborové pokrmy, Hovězí maso, Vepřové maso | 0 komentářů | 1099x

Kokosové koule

Suroviny: 200g slazeného kondenzovaného mléka, 100g tuku Stella extra, 300g cukru krupice, 80g kakaa, sáček vanilk. cukru, 2lžíce rumu, 100g kokosu, 130g mletých piškotů

Postup přípravy: mléko prohřejeme s cukrem a necháme rozpustit tuk Stella, přidáme kakao. Necháme zchladnout, přidáme kokos, piškoty, rum. Hmotou obalujeme třešně nebo ořechy. Vyválíme kuličky a obalujeme v kokosu. Výborný, rychlý zákusek!

| 20. 05. 2008 09.55 | Moučníky | 0 komentářů | 1280x

Plněné vepřové řízky

Suroviny: 600g vepřové kýty, 30g hladké mouky, 4lžíce oleje, 1/8l kysané smetany, masový vývar, sůl Nádivka: 120g vepřového masa, 25g másla, 30g strouhanky, 1 vejce, 1 menší cibule, mletý pepř, petrželka, sůl

Postup přípravy: Na rozpuštěném másle osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme jemně nakrájenou petrželku, mletý pepř, vejce, sůl a umleté vepřové maso. Vše dobře promícháme, podle potřeby přidáme strouhanku a uděláme nádivku. Vepřové maso nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme a dáme na ně nádivku. Plátky masa s nádivkou svineme, převážeme nití a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji ze všech stran maso zprudka orestujeme, zalijeme vývarem a pak na mírném ohni za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka. K měkkému masu přidáme kysanou smetanu s moukou a ještě chvíli povaříme. Můžeme podávat například s těstovinami nebo rýží.

| 17. 05. 2008 10.11 | Vepřové maso | 0 komentářů | 1400x

Holandský řízek

Suroviny: 500g vepřového bůčku, 200g strouhaného sýru, 2dl mléka, strouhanka, mouka, vejce, pepř, sůl, olej na smažení

Postup přípravy: Vepřový bůček zbavený chrupavek a kůže umeleme na masovém strojku. Přidáme sůl, mléko a necháme odležet v chladničce. Do odleželého masa vmícháme nastrouhaný sýr a vytvoříme oválné placičky. Ty pak obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Řízky smažíme na oleji. Můžeme podávat například s bramborem nebo bramborovou kaší.

| 17. 05. 2008 10.01 | Vepřové maso | 1 komentář | 8786x

Čevapčiči

Suroviny: 600g vepřové plece, 50g tuku, 20g hladké mouky, mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Vepřové maso opereme, osušíme a umeleme. Umleté maso osolíme, opepříme a v míse dobře promícháme. Upracujeme šišky asi silné jako palec a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném tuku, v menším množství, opékáme ze všech stran dozlatova. Můžeme podávat s nakrájenou cibulí, hořčicí a vařeným bramborem nebo čerstvým chlebem.

| 17. 05. 2008 09.45 | Vepřové maso | 0 komentářů | 1660x

Grilovaná krkovička

Suroviny: Na 4 porce: 600g krkovičky, 4lžíce hořčice, 4lžíce oleje, 2lžíce sójové omáčky, 4 stroužky česneku, mletý černý pepř, drcený kmín, chilli koření, bylinková sůl

Postup přípravy: Krkovičku dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtyři silnější plátky, nařízneme v krajích a mírně ji naklepeme. Maso osolíme bylinkovou solí, potřeme rozetřeným česnekem, mletým pepřem, chilli kořením, kmínem, hořčicí, zakapeme sojovou omáčkou, naložíme do oleje a necháme v chladnu do druhého dne odležet. Druhý den položíme plátky masa na mřížku s grilem a grilujeme, na rozehřátých uhlících, z obou stran dozlatova. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

| 17. 05. 2008 09.41 | Vepřové maso | 0 komentářů | 6739x

Omeleta

Suroviny: 2 vejce, lžička strouhanky, lžíce mléka, lžíce oleje, šunka, hořčice, sůl

Postup přípravy: V hrníčku rozmícháme vejce s mlékem, strouhankou a solí. Těsto nalijme na pánev s rozpáleným olejem opečeme po obou stranách. Omeletu pak dáme na talíř potřeme hořčicí, posypeme na drobno nakrájenou šunkou, přeložíme na polovinu a podáváme s kyselou okurkou nebo salátem.

| 12. 05. 2008 23.31 | Studené předkrmy | 0 komentářů | 570x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů