Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Palačinky plněné kuřecím masem a houbami

Suroviny: Těsto na palačinky: 1 malý pomeranč, 150g hladké mouky, 3 vejce, ½ lžičky soli, 10 snítek tymiánu, 50g rozpuštěného másla, 375ml mléka, máslo nebo olej na smažení. Na náplň: 5 jarních cibulek, 250g žampionů, 2 lžíce citronové šťávy, 500g kuřecího masa, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 200g zakysané smetany

Postup přípravy: Pomeranč omyjeme v horké vodě a osušíme. Nastrouháme kůru, vymačkáme šťávu a odložíme na přípravu náplně. Rozšleháme vejce, mouku, pomerančovou kůru, sůl a lístky ze dvou snítek tymiánu. Přidáváme střídavě rozpuštěné máslo a mléko, až vznikne polotekuté těsto bez žmolků. Přikryjeme ho a necháme 30 minut odpočinout, aby získalo lehčí, vzdušnou konzistenci. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na tenké kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky které zakapeme citrónem. Kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky. Rozehřejeme jednu lžíci oleje a maso na něm ze všech stran rychle opečeme. Potom ho osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a odložíme, stranou zahřejeme zbytek oleje a houby na něm 5 minut prudce opékáme. Po 3 minutách přidáme cibulky. Nakonec vmícháme kuřecí maso a náplň doděláme smícháním pomerančové šťávy se zakysanou smetanou a necháme ji nepřikryté zvolna povařit. Osolíme ji a podle chuti opepříme. V horkém tuku upečeme 8 palačinek, naplníme je a podáváme.

| 12. 05. 2008 23.05 | Houbové pokrmy, Drůbeží maso, Studené předkrmy | 0 komentářů | 1912x

Omáčka ze sušených hub

Suroviny: 1 hrst sušených hub, 3dl mléka, 2 a ½ dl smetany, 40g hladké mouky, 1 lžíce másla, citronová kůra, ocet, cukr, sůl

Postup přípravy: Houby namočíme na 2 hodiny do mléka, pak nakrájíme nebo rozmixujeme, osolíme a dusíme na másle. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec přilijeme moukou zahuštěnou smetanu. Omáčku dochutíme octem, cukrem a strouhanou citronovou kůrou.

| 12. 05. 2008 22.59 | Houbové pokrmy, Omáčky | 0 komentářů | 1808x

Brokolicová polévka

Suroviny: 400g brokolice, 120g brambor, sůl, vegeta, pepř

Postup přípravy: Brokolici rozebereme na růžičky, košťál nakrájíme na tenká kolečka a dáme ho předvařit do osolené vody. Poté přidáme růžičky brokolice a na kostky nakrájené brambory. Vše spolu uvaříme doměkka. Poté polévku rozmixujeme. Ochutíme vegetou, solí a pepřem. Polévku můžeme doplnit na oleji osmaženou a na kostky nakrájenou houskou nebo rohlíkem.

| 12. 05. 2008 22.56 | Polévky | 0 komentářů | 1939x

Kapr na divoko

Suroviny: 1000g kapra, 80g cibule, 40g slaniny, 30g hladké mouky, 30g másla, 100ml červeného vína, 5ks kuliček pepře, 2ks bobkového listu, 2lžíce hladké mouky, sardelová pasta, citron, sůl

Postup přípravy: Porce kapra potřeme sardelovou pastou, kterou jsme utřeli s máslem. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme po obou stranách na tuku z vyškvařené slaniny. Restujeme 4 minuty z každé strany. Opečené porce naskládáme na vyhřátou mísu. Do šťávy z opečené ryby přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme koření a zalijeme trochou horké vody s červeným vínem. Zahustíme moukou utřenou s máslem a povaříme 10 min za občasného míchání. Podle chuti osolíme a přidáme pár kapek citrónové šťávy. Omáčku přecedíme.

| 12. 05. 2008 19.04 | Ryby | 0 komentářů | 791x

Kuře na pivě

Suroviny: 1 kuře, 0,5l černého piva, 1ks cibule, 50g másla, kmín, sůl

Postup přípravy: Kuře očistíme, omyjeme, naporcujeme a nasolíme. Jednotlivé porce naskládáme do pekáče, posypeme kmínem, přidáme máslo a podlijeme polovinou piva. Cibuli nakrájíme na kostky, přidáme ke kuřeti a zaklopené dáme péci do trouby při teplotě kolem 180°C. V průběhu pečení kuře poléváme výpekem a pivem. Zhruba po hodině pekáč odklopíme a kuře dopečeme dozlatova. Můžeme podávat s houskovým knedlíkem a podušeným zelím.

| 12. 05. 2008 18.58 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1219x

Kuře s nádivkou

Suroviny: 1 středně velké kuře, 90g másla, sůl, voda na podlévání. Na nádivku: 100g másla, 40g žemle – veky, 50g šunky, 3lžíce mléka, 2 vejce, petrželka, mletý muškátový oříšek, sůl

Postup přípravy: Dobře očištěné kuře mírně na povrchu i uvnitř osolíme. Žemli nakrájíme na menší kostičky, polyjeme mlékem a necháme vsáknout. Máslo utřeme se žloutky, trochu osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, mletý muškátový oříšek, na menší kousky pokrájenou šunku, přidáme zvlhčenou žemli a vše dobře promícháme. Z bílků uděláme sníh a lehce vmícháme do nádivky. Připravené kuře naplníme nádivkou, zašijeme nití a dáme do pekáče. Mírně podlijeme vodou, přidáme 2/3 másla a dáme péci. Při pečení kuře obracíme a občas poléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou až do změknutí kuřete. Upečené kuře vyjmeme, šťávu podle potřeby zředíme vodou procedíme, zjemníme zbylou dávkou másla a krátce povaříme. Jako přílohu můžeme podávat brambory nebo rýži.

| 12. 05. 2008 18.55 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1572x

Kuře na paprice

Suroviny: 4ks porce kuřete (nebo vykostěná stehna), 1 cibule, 60g tuku (nebo másla), 20g hladké mouky, 1/8l kysané smetany, mletou papriku, sůl, vodu na podlévání masa

Postup přípravy: Na rozehřátém másle usmažíme do růžova drobně nakrájenou cibulku, přidáme mletou papriku a mírně ji zpěníme. Porce kuřete osolíme, vložíme k cibuli, mleté paprice a po obou stranách opečeme. Po chvíli maso podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka (při dušení maso obracíme). Měkké kuře vyndáme. Do kysané smetany dáme hladkou mouku a dobře ji rozšleháme. Pak přidáme do šťávy z masa a za stálého míchání ještě asi 5 minut povaříme. Podle potřeby můžeme dosolit.

| 12. 05. 2008 18.49 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 3006x

Topinky s míchanými vejci se sýrem

Suroviny: 4 tlustší krajíčky chleba nebo bílé veky, 4 vejce, 60g másla, 30g eidamu nebo ementálu, mletá červená paprika, mletý pepř, pažitka, sůl

Postup přípravy: Veku nebo chléb nakrájíme na silnější krajíčky. Plátky osmažíme na dvou dílech másla a uchováme na teple. Zbytek másla rozpálíme a na něm usmažíme vajíčka, než zcela zhoustnou, vmícháme strouhaný sýr a ochutíme je pepřem, červenou paprikou, osolíme. Na každý plátek chleba nebo veky dáme kopeček míchaných vajec a navrch hustě nasypeme sekanou pažitku. Dáme na chvíli do trouby nebo mikrovlnné trouby prohřát, topinky se podávají horké.

| 10. 05. 2008 10.13 | Toasty a topinky | 0 komentářů | 1019x

Hemenex

Suroviny: 3 vejce, 3 plátky šunky, červená paprika, pepř, sůl, olej, petrželka, rajče a okurek na zdobení

Postup přípravy: Teflonovou pánev postavíme na plotýnku a sporák nastavíme na co nejmenší teplotu. Pánev pokapeme trochou oleje a po celé pánvi rozložíme plátky šunky. Postupně opatrně naklepneme jednotlivá vajíčka a jedno po druhém vyklopíme na pánev tak, aby nám žloutek zůstal v celku (vajíčka umístíme rovnoměrně po celé pánvi). Vše dle chuti osolíme, dochutíme špetkou červené papriky a špetkou pepře a pánev zakryjeme pokličkou. Na mírném ohni restujeme-dusíme vajíčka do mírného zhoustnutí žloutků. Nakonec sundáme pánev z ohně a opatrně celou placku vyklopíme na talíř. Dozdobíme např. petrželkou, plátky rajčátek a okurek, ihned horké podáváme, nejlépe s čerstvým pečivem.

| 10. 05. 2008 10.09 | Uzeniny, Teplé předkrmy | 0 komentářů | 2789x

Hruška plněná nivou

Suroviny: 150g sýru Niva, 80g Ramy, 50g pražených solených burských oříšků, 1/2ks hrušky do pomazánky, 2ks hrušek na naplnění, kari koření

Postup přípravy: Hrušky neloupeme, podélně je rozkrojíme, vykrojíme jaderník a zakapeme citrónovou šťávou. Ramu s nivou utřeme do pěny, k tomu přidáme nahrubo nastrouhanou oloupanou půlku hrušky (může být i kompotovaná). Okořeníme troškou kari koření nebo zázvoru, promícháme a plníme do polovin hrušek a sypeme burskými oříšky. Vychladíme a podáváme jako předkrm nebo slaný desert.

| 10. 05. 2008 09.57 | Sýrové pokrmy, Moučníky | 0 komentářů | 2614x

Toasty s mozzarellou a bazalkou

Suroviny: 4 krajíčky toastového chleba, 4ks plátků kořeněného salámu, 2ks malých rajčat, 2 vejce, 2ks snítek bazalky, 125g mozzarelly, 3lžíce mléka, 3lžíce hladké mouky, rostlinný olej, sůl

Postup přípravy: Krajíčky chleba nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře nasypeme mouku. Kousky chleba namočíme nejprve ve vejcích a potom v mouce. Připravené krajíčky ihned po obou stranách opékáme do křupava v rozpáleném oleji. Omyjeme rajčata, jedno nakrájíme na osm plátků, druhé rozčtvrtíme. Omyjeme bazalku, osušíme ji a otrháme lístky. Na jednu část chlebů rozdělíme nejprve kolečka salámu, na ně rajčata, sýr a nakonec lístky bazalky. Druhou polovinu chlebů překlopíme toasty a přitlačíme je. Rozdělíme na talířky a můžeme ozdobit čtvrtkami rajčete a několika lístky bazalky.

| 09. 05. 2008 11.27 | Toasty a topinky, Sýrové pokrmy, Studené předkrmy | 0 komentářů | 2831x

Nakládaný Hermelín

Suroviny: Na jednu porci: 1ks pravého Hermelínu (120g), 1ks stroužku česneku, špetka tymiánu, špetka grilovacího koření, špetka pepřového koření, rostlinný olej na nálev

Postup přípravy: Hermelín opatrně rozkrojíme podélně na dvě identické půlky. Z původní vnitřní strany obě půlky posypeme trochou tymiánu, grilovacího koření a pepřového koření (směs barevných pepřů). Stroužek česneku rozlisujeme v lisu a obě půlky sýru česnekem potřeme. Do skleněné misky nalijeme olej tak, aby obě půlky sýru ležely pod hladinou. Necháme sýr do druhého dne za pokojové teploty vyzrát a pak už jen hodujeme.

| 09. 05. 2008 11.23 | Sýrové pokrmy, Studené předkrmy | 0 komentářů | 3278x

Plněný hermelín

Suroviny: 4ks hermelínu, 100g sýru Niva, 200g hroznů, 2lžíce bílého jogurtu, mletý bílý pepř, petrželka

Postup přípravy: Nivu nastrouháme na nudličky, rozmícháme s jogurtem, nadrobno posekanou petrželkou a opepříme. Kolečka Hermelínu vodorovně rozřízneme na poloviny a naplníme připravenou směsí, přiklopíme k sobě. Podáváme s několika bobulkami hroznového vína na talířku společně s bílým pečivem.

| 09. 05. 2008 11.18 | Sýrové pokrmy, Studené předkrmy | 0 komentářů | 1410x

Smažená kuřecí stehýnka v těstíčku

Suroviny: 4ks kuřecích stehýnek, citrón, sůl. Na těstíčko: 2ks vajec, 80g polohrubé mouky, 1dl smetany nebo mléka, olej nebo tuk na smažení

Postup přípravy: Porce kuřete osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet v ledničce. Pak umícháme těstíčko z vajec mléka (smetany), polohrubé mouky a soli (musí být zahoustlé jako na kapání). Stehýnka v kloubu nařízneme a namočíme v těstíčku. Hned klademe do většího množství rozpáleného tuku (oleje) a pozvolna smažíme dozlatova. Podáváme s bramborovým salátem nebo s bramborovou kaší.

| 05. 05. 2008 20.21 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1310x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů