Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Vaječná polévka

Suroviny: 1 a 1/2l vody, 40g tuku, 40g hladké mouky, 1 vejce, pažitka nebo petrželka

Postup přípravy: Na tuku osmažíme za stálého míchání hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Do světlé jíšky rozbijeme vejce a na mírném ohni mícháme, až se utvoří drobení. Drobení zalijeme studenou vodou a za občasného míchání vaříme asi 20 minut. Okořeníme pažitkou nebo petrželkou.

| 05. 05. 2008 19.59 | Polévky | 0 komentářů | 692x

Zeleninová polévka

Suroviny: 2l vody, 240g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 70g sterilovaného hrášku, 2dl mléka, hladká mouka, petrželka, tuk, sůl

Postup přípravy: Pečlivě očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na drobnější kostičky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř do měkka. Z tuku a prosáté hladké mouky připravíme světlou jíšku (mouku na tuku za občasného míchání mírně opražíme). Pak světlou jíšku za neustálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem ze zeleniny, uvedeme do varu a zvolna vaříme za občasného prošlehávání cca 20 minut. Polévku procedíme hustým cedníkem. Do procezené polévky přidáme hrášek, uvařenou zeleninu, mléko a již nevaříme, pouze prohřejeme. Můžeme dochutit petrželkou.

| 05. 05. 2008 19.56 | Polévky | 2 komentáře | 779x

Zelné karbanátky

Suroviny: 1/2kg hlávkového zelí, 50g sádla, 100g vařeného uzeného masa, 30g slaniny, 2 vejce, sůl, pepř, strouhanka, olej na smažení

Postup přípravy: Zelí pokrájíme na nudličky a na sádle dusíme do měkka. Vychladlé jemně posekáme, přidáme pokrájené uzené maso, rozpuštěnou slaninu, vejce, sůl, pepř a strouhanku. Všechno spolu dobře zpracujeme, tvoříme karbanátky, obalujeme je ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji do růžova. Podáváme s brambory.

| 03. 05. 2008 13.36 | Vepřové maso, Zelenina | 0 komentářů | 1019x

Plněné papriky

Suroviny: 8 zelených paprik, 400g vepřového masa, 80g rýže, 40g sádla, 40g cibule, sůl, pepř, 1 vejce

Postup přípravy: Zelenou papriku očistíme. Maso nakrájíme na kostky a umeleme. Na rozpuštěném sádle zpěníme cibuli, přidáme rýži, podlejeme vodou a dusíme. K umletému masu přidáme vychladlou rýži, sůl, pepř, vejce a všechno spolu dobře smícháme. Touto náplní naplníme vyčištěné papriky a dáme do rajské omáčky vařit.

| 03. 05. 2008 13.31 | Vepřové maso | 0 komentářů | 1267x

Ražniči

Suroviny: 600g vepřového masa z kýty, sůl, pepř, olej

Postup přípravy: Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a stočíme. Propíchneme párátkem a v rozpáleném oleji rychle opečemo. Podáváme s bramborovou kaší.

| 03. 05. 2008 13.27 | Vepřové maso | 0 komentářů | 1006x

Vepřový guláš

Suroviny: 1/2kg vepřového masa z plecka, 40g sádla, 120g cibule, červená paprika, sůl, pepř, kmín, 20g mouky

Postup přípravy: Vepřové maso pokrájíme na kostky. Na rozpuštěném sádle zpěníme cibuli, přidáme červenou papriku, maso, sůl, pepř, kmín a vše dusíme ve vlastní šťávě. Podléváme horkou vodou a dusíme do měkka. Hotový guláš zaprášíme moukou a dusíme.

| 03. 05. 2008 13.24 | Vepřové maso | 0 komentářů | 2115x

Pečený pstruh

Suroviny: 4 pstruzi, sůl, 80g másla, kmín

Postup přípravy: Vykuchané a umyté pstruhy posolíme, dáme na pekáč, obložíme máslem, posypeme kmínem a v troubě upečemě. Upečené podáváme s bramborovou kaší.

| 03. 05. 2008 13.19 | Ryby | 0 komentářů | 2468x

Kuřecí perkelt

Suroviny: 1 větší kuře, 50g másla, 60g cibule, červená paprika, pepř, 10g mouky, sůl

Postup přípravy: Očišťěné a vykuchané kuře pokrájíme na kousky. Na rozpuštěném másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, nakrájené kuře, sůl a přikryté pomalu dusíme ve vlastní šťávě. Podléváme horkou vodou a dusíme do měkka. Udušené kuře zaprášíme moukou, chvíli povaříme a podáváme s noky.

| 03. 05. 2008 13.17 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1621x

Hovězí dušené s hořčicí

Suroviny: 400g hovězího masa, mletý popř, sůl, hořčice, 40g sádla nebo oleje, 40g cibule, 20g hladké mouky

Postup přípravy: Hovězí maso nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a rychle upečeme na horkém sádle po obou stranách. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Podléváme horkou vodou a dusíme do měkka. Nakonec zaprášíme moukou. Podáváme s brambory a kyselou okurkou.

| 03. 05. 2008 13.14 | Hovězí maso | 0 komentářů | 1183x

Čokoládový punč

Suroviny: 100g hořké čokolády s pomerančovou příchutí, 600ml mléka, 3 lžíce rumu, 2 lžíce šlehačky, strouhaný muškátový oříšek

Postup přípravy: Čokoládu nalámeme a s mlékem za stálého míchání zahříváme v rendlíčku téměř k varu. Rendlík odstavíme a do mléka s čokoládou vmícháme rum. Punč nalijeme do sklenic a přes zadní stranu lžičky do něj nalijeme smetanu tak, aby udělala na povrchu spirálu. Poprášíme muškátovým oříškem a podáváme.

| 03. 05. 2008 13.09 | Nápoje | 0 komentářů | 1059x

Vajíčkový chléb smažený

Suroviny: 6 až 8 krajíčků chleba, 2 až 3 vejce, 2 lžíce strouhaného sýra, tuk na smažení, sůl

Postup přípravy: Tenké krajíčky chleba obalíme ve směsi rozšlehaných vajec se solí a strouhaným sýrem a v rozehřátém tuku smažíme. Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako horkou přílohu k vínu.

| 03. 05. 2008 13.06 | Toasty a topinky | 0 komentářů | 2641x

Placičky z brokolice

Suroviny: 800g brokolice, 1 středně velká cibule, 2 lžíce másla, 4 vejce, 60g sýra, 5 lžic mouky, tuk na smažení, sůl

Postup přípravy: Brokolici povaříme do poloměkka ve vroucí vodě asi 3 minuty, vodu slijeme a brokolici necháme okapat. Poté jí nadrobno nasekáme. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme k ní brokolici, rozšlehané žloutky, strouhaný sýr, mouku, sůl a promícháme. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh. Ze směsi nabíráme lžící kopečky, vkládáme je na pánev s rozehřátým tukem, tvarujeme placičky a po obou stranách opékáme dozlatova.

| 03. 05. 2008 13.02 | Zelenina, Vegetariánská jídla | 0 komentářů | 1601x

Debrecínky v bramborovém těstě

Suroviny: 1/2 vařených brambor, 50g krupice, sůl, 1 vejce, 30g másla, 150g hrubé mouky a debrecínské párky

Postup přípravy: Ve slupce uvařené, oloupané, ještě horké brambory prolisujeme. Přidáme krupici, sůl, vejce, máslo, mouku a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme, pokrájíme na obdélníky, naklademe na ně poloviny debrecínek a zabalíme. Těst dobře stlačíme, upravíme do válečků a ve vařící slané vodě uvaříme. Podáváme s rajskou omáčkou. Takto upravené válečky můžeme také usmažit v rozpáleném oleji a podávat s dušenou zeleninou.

| 03. 05. 2008 12.57 | Uzeniny | 0 komentářů | 1510x

Moravský vrabec

Suroviny: 300g bůčku bez kosti, 300g vepřové plece, 50g hladké mouky, 20g tuku, 80g česneku, 1 větší cibule, kmín, sůl

Postup přípravy: Bůček (zbavíme kostí) a vepřové plece omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky. Dáme do tukem vymazeného pekáče, mírně osolíme, nakmínujeme, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, nadrobno nasekaným česnekem, podlijeme trochou vody a za občasného přelévání výpekem a podléváním vody pečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, rozředíme vodou a za občasného míchání vaříme 20 minut. Na závěr podle potřeby přisolíme, procedíme, maso dáme zpět a již jen krátce podusíme.

| 29. 04. 2008 20.16 | Vepřové maso | 0 komentářů | 1691x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů