Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Bramborová polévka

Suroviny: 1,5 l vody, 450g brambor, 100g kořenové zeleniny, 50g tuku, 50g hladké mouky, 1 menší cibule, majoránka, pepř, česnek, sůl

Postup přípravy: Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku do růžova, zasypeme hladkou moukou a uděláme jíšku. Jíšku zalijeme studenou vodou (nebo vývarem), přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni zvolna asi 10 minut. Do povařené polévky přidáme na nudličky nakrájenou do poloměkka uvařenou kořenovou zeleninu, pepř, majoránku, sůl a uvaříme téměř do měkka. Na kostky nakrájené brambory vaříme zvlášť v mírně osolené vodě do poloměkka. Přidáme do polévky i s utřeným česnekem a dovaříme.

| 29. 04. 2008 20.09 | Polévky | 0 komentářů | 760x

Zeleninové rizoto

Suroviny: 200g rýže, 100g mrkve, 40g nízkotučného sýra na strouhání, 20g másla (rostlinného tuku), 2lžíce sterilovaného hrášku, petrželka, sůl

Postup přípravy: Rýži propláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě. Očištěnou mrkev pokrájíme na kostičky, podlijeme trochu vodou a dusíme ji doměkka. Přidáme okapaný sterilovaný hrášek, kousek másla a zeleninu prohřejeme. Potom vmícháme uvařenou rýži, sekanou petrželku a rizoto podle chuti přisolíme. Z rizota tvoříme bochánky, vyklápíme je na připravené talíře a sypeme strouhaným sýrem.

| 29. 04. 2008 09.29 | Zelenina, Rýžové pokrmy | 0 komentářů | 1216x

Bezinková šťáva

Suroviny: 20 květů černého bezu, 1 l vychladlé převařené vody, 1 kg krystalového cukru, 5 citrónů

Postup přípravy: Květy natrhejte v čistém prostředí, ponořte je do vychladlé převařené vody a nechte 24 hodin máčet. Nedávejte je do teplé vody zhnědly by! Pak květy přeceďte přes sítko, vmíchejte cukr a až se rozpustí, tak i šťávu z citrónů. Sirup pak nalijte do čistých sklenic a uchovejte v chladu, nejlépe v lednici.

| 26. 04. 2008 14.33 | Nápoje | 0 komentářů | 1852x

Pikantní hovězí řízky

Suroviny: 4 řezy ze svíčkové, lžíce papriky, pepř, 8 dkg sádla nebo oleje, sůl

Postup přípravy: Řízky ze svíčkové trochu naklepeme, posypeme paprikou a pepřem a na pánvi v rozpáleném sádle nebo oleji rychle opečeme po obou stranách. Pak je osolíme, podlejeme vývarem a ještě chvíli dusíme pod pokličkou. Podáváme s rýží nebo bramborami.

| 26. 04. 2008 14.31 | Hovězí maso | 0 komentářů | 522x

Guláš z uzenin

Suroviny: 8 dkg sádla, 1 cibule, paprika, pepř, 30 dkg klobásy nebo vuřtů, lžíce mouky

Postup přípravy: Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou sladkou papriku a pepř, na kolečka nakrájenou klobásu nebo vuřty a dusíme, až šťáva vysmahne. Pak zaprášíme moukou, osmažíme a podlejeme vařícím vývarem. Podáváme se slanými rohlíky.

| 26. 04. 2008 14.30 | Uzeniny | 0 komentářů | 989x

Bramborové placky

Suroviny: 10 velkých brambor, 1 až 2 vejce, 10 dkg hrubé mouky, sůl, sádlo na smažení

Postup přípravy: Uvařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a mouku. Z vypracovaného těsta vyválíme tenké placky a upečeme je na sádlem vymazaném plechu v troubě nebo v rozpáleném sádle na pánvi.

| 26. 04. 2008 14.29 | Bramborové pokrmy | 0 komentářů | 1770x

Litina z vařených brambor

Suroviny: 30 dkg vařených brambor (asi 5 středních brambor), 1/2 l mléka, 2 vejce, 1/2 kg hrubé mouky, 5 dkg kvasnic, hrst oškvarků nebo měkkého salámu, česnek, majoránka, sůl

Postup přípravy: Vařené brambory nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme ostatní suroviny, kvásek z mléka a kvasnic. Vše smícháme a nalijeme na vymaštěný pekáč. Necháme hodinu kynout. Po vykynutí dáme péct.

| 26. 04. 2008 14.28 | Bramborové pokrmy | 0 komentářů | 1837x

Zelňačka

Suroviny: 2,5 l vody, 0,5 balíčku kysaného zelí, 3 na kostky rozkrájené brambory, sůl, 2 bobkové listy, kousky klobásy, párku a anglické slaniny, 1 kelímek zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy: V připravené vodě vaříme suroviny 10 minut a přidáme 1 lžíci hladké mouky rozmíchané s jedním kelímkem zakysané smetany a vlijeme do polévky. Lehce provaříme.

| 26. 04. 2008 14.28 | Polévky | 0 komentářů | 1734x

Mramorová bábovka

Suroviny: 400 ml polohrubé mouky, 300 ml cukru krystal, 1/2 skleničky oleje, 1/2 skleničky vlažné vody, 5 vajec

Postup přípravy: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku s necelým kypřícím práškem a sníh z bílků, nalijeme do vymaštěné a vysypané formy a do poloviny hmoty přidáme kakao. Dáme péct.

| 26. 04. 2008 14.26 | Moučníky | 0 komentářů | 1084x

Americká buchta

Suroviny: 4 celá vejce, 1 hrnek cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 lžička kakaa, 1/2 lžičky skořice, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky jablek nakrájených na kostičky, 1 hrst rozinek, 1 hrst nasekaných ořechů

Postup přípravy: Vejce a cukr vyšleháme do pěny, přidáme ostatní suroviny, nalijeme na pekáč a pečeme. Po upečení polijeme čokoládovou polevou.

| 26. 04. 2008 14.25 | Moučníky | 0 komentářů | 827x

Pudinkový dort

Suroviny: 1 měkký tvaroh, 1/2 kostky másla, 3 lžíce cukru, 1/2 l mléka, 1 pudink, 2 balíčky dětských piškotů, kompotované ovoce

Postup přípravy: Utřeme tvaroh, máslo a cukr. Uvaříme pudink. Prochladlý pudink se smíchá se směsí tvarohu. Do dortové formy poskládáme piškoty, tvarohovou směs, nakonec kompotované ovoce. Vrstvy střídáme. Necháme zchladnou v lednici.

| 26. 04. 2008 14.23 | Moučníky | 0 komentářů | 910x

Pampeliškový med

Suroviny: 400 květů smetanky lékařské, 2 l vody, 2 citrony, 2 kg krystalového cukru

Postup přípravy: květy opláchněte studenou vodou a zalijte 2 litry vody. Do hrnce přidejte oloupané a na kolečka nakrájené citróny a vše vařte 1/4 hodiny. Hrnec odstavte a nechte den louhovat. Druhý den přes plátno přeceďte přes plátno do čistého hrnce, přidejte cukr a za stálého míchání vařte hodinu, než dosáhnete medové konzistence. Nalijte do čistých sklenic a zavíčkujte. Sklenice obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

| 26. 04. 2008 14.19 | Zelenina | 0 komentářů | 1226x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů