Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Slepice pečená na paprice

Suroviny: 1 slepice, sůl, 50 g uzené slaniny, 30 g sádla, 10 g mouky

Postup přípravy: Očištěnou a vykuchanou slepici umyjeme a protáhneme uzenou slaninou nakrájenou na nudličky. Na pekáči rozpustíme sádlo, dáme na něj slepici a opečeme ze všech stran. Potom osolíme, obložíme uzenou slaninou, podlejeme horkou vodou a v troubě upečeme. Podáváme s dušenou rýží nebo brambory.

| 12. 04. 2009 10.59 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1812x

Husí játra dušená

Suroviny: 1 husí játra, husí sádlo, sůl, majoránka

Postup přípravy: Husí játra umyjeme, dáme se sádlem do hrnce, posolíme, posypeme majoránkou, podlejeme horkou vodou a přikryté dusíme do měkka. Podáváme nejlépe s brambory.

| 12. 04. 2009 10.56 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 2168x

Smažený kapr

Suroviny: 600 g kapra, sůl, mouka, 2 vejce, strouhanka, olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy: Očištěného a umytého kapra osušíme čistou utěrkou, nakrájíme na díly, posolíme a necháme na chladném místě stát. Potom obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a v rozpáleném oleji nebo sádle smažíme po obou stranách. Podáváme tradičně s bramborovým salátem.

| 15. 03. 2009 17.13 | Ryby | 0 komentářů | 760x

Jelení kýta pečená

Suroviny: 1/2 kg jeleního masa z kýty, 50 g uzené slaniny, 50 g sádla, sůl, pepř, jalovec

Postup přípravy: Jelení maso umyjeme, protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou, posolíme, opepříme, přidáme mletý jalovec a na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran opečeme. Potom podlejeme horkou vodou a přikryté pomalu dusíme. Když je maso měkké, vložíme ho do trouby a při občasném podlévání upečeme do červena. Upečené pokrájíme na plátky a podáváme s opékanými brambory.

| 15. 03. 2009 17.09 | Zvěřina | 0 komentářů | 4173x

Zajíc na smetaně

Suroviny: 1/2 zajíce (nejlépe zadní část), 150 g míchané kořenové zeleniny, 50 g cibule, pepř, 1 bobkový list, sůl, ocet, 60 g uzené slaniny, 40 g sádla, 30 g cibule, hořčice, 1/4 l kyselé smetany, 30 g hladké mouky, cukr

Postup přípravy: Do vody dáme sůl, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, pepř, bobkový list, ocet a povaříme. Necháme vychladnout a do mořidla vložíme očištěnou a dobře umytou půlku zajíce a necháme na chladném místě 4 dny odležet. Maso v mořidle denně obracíme. Potom vyjmeme, protáhneme na nudličky nakrájenou uzenou slaninou a dáme na sádlo. Přidáme zeleninu z mořidla, pokrájenou na kolečka, 30 g cibule, podlejeme vodou a dáme do trouby upéct. Po čas pečení podléváme vodou a upečeme do měkka. Upečeného zajíce vyjmeme a do šťávy přilijeme kyselou smetanu rozmíchanou s moukou, přidáme podle chuti sůl, hořčici, cukr, ocet a povaříme. Hotovou omáčku přepasírujeme a dáme do ní na díly nakrájené maso. Podáváme s knedlíkem nebo makaróny.

| 15. 03. 2009 17.06 | Zvěřina | 0 komentářů | 3519x

Smažený telecí řízek

Suroviny 400 g telecího masa z kýty, sůl, hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy: Umyté telecí maso osušíme čistou utěrkou, odblaníme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a strouhance. Připravené řízky smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji nebo sádle. Podáváme s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.

| 15. 03. 2009 16.57 | Telecí maso | 0 komentářů | 977x

Tokáň na pepři

Suroviny: 400 g hovězího masa, 40 g sádla, 100 g cibule, 4 zralá rajčata, sůl, pepř, 1 dl bílého vína

Postup přípravy: Hovězí maso umyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Na rozpuštěném sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plátky nakrájeného rajčete, nakrájené maso, posolíme, popepříme a pomalu pod pokličkou dusíme. Potom podlijeme vínem a dusíme do měkka. Podáváme s brambory.

| 15. 03. 2009 16.51 | Hovězí maso | 0 komentářů | 870x

Maďarský guláš

Suroviny: 1/2 kg hovězího masa, 60 g sádla, 200 g cibule, červená paprika, sůl, pepř

Postup přípravy: Hovězí maso umyjeme a pokrájíme na kostky. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme očištěnou na drobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme červenou papriku, maso posolíme, posypeme pepřem a chvíli pečeme ve vlastní šťávě. Když se šťáva vypekla, podlijeme maso maso horkou vodou a přikryté dusíme do měkka. Podáváme s noky nebo brambory.

| 15. 03. 2009 16.48 | Hovězí maso | 1 komentář | 2013x

Šumavská omeleta

Suroviny: 4 vejce, 4 lžíce mléka, 60 g hladké mouky, 100 g šunky, sůl, olej nebo máslo na smažení

Postup přípravy: Vejce rozšleháme, přidáme sůl, mléko, mouku a ještě vše přešleháme. Šunku na drobno nakrájíme a přimícháme do vajíčka. Připravené těsto rozdělíme na 4 části a každou zvlášť pečeme na rozpálené a vymaštěné pánvi. Podáváme nejlépe ihned.

| 15. 03. 2009 16.43 | Vejce, Teplé předkrmy | 0 komentářů | 979x

Topinky se sýrem

Suroviny: 4 krajíčky chleba, 100 g tvrdého sýra, 2 žloutky, 100 g jemné strouhanky, sůl, červená paprika, sádlo na pečení

Postup přípravy: Krajíčky chleba upečeme na horkém sádle do růžova po obou stranách. Strouhaný sýr utřeme se žloutky, přidáme jemnou strouhanku, sůl, papriku, všechno spolu smícháme a potřeme tím opečený chléb. Vložíme do vymaštěného kastrolu, přikryjeme a v horké troubě chvíli pečeme. Po chvilce pečení kastrol odkryjeme a chléb do zlatova upečeme. Podáváme nejlépe horké.

| 15. 03. 2009 16.39 | Toasty a topinky, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1123x

Smažený sýr

Suroviny: 300 g tvrdého sýra, 1 vejce, sůl, strouhanka, olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy: Sýr pokrájíme na plátky, obalíme v rozšlehaném osoleném vejci a strouhance. Smažíme po obou stranách na horkém omastku a hned podáváme.

| 15. 03. 2009 16.34 | Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1321x

Sázená vejce s křenem

Suroviny: 4 vejce, sádlo, 60 g žemle, 40 g másla, sůl, 40 g strouhaného křenu

Postup přípravy: Lívanečník zahřejeme, jamky vymastíme a do každé z nich pustíme rozklepnuté vajíčko. Pomalu pečeme, až bílek ztuhne. Opatrně vyndáme, položíme na talíř a osolíme. Žemle nakrájíme na drobné kostky a na rozpuštěném másle osmažíme. Vejce podáváme posypaná opraženou strouhankou a strouhaným křenem.

| 15. 03. 2009 16.32 | Vejce, Teplé předkrmy | 0 komentářů | 881x

Telecí řízek se šunkou

Suroviny: 400 g telecího masa z kýty, sůl, 50 g sádla, 100 g šunky, 4 vejce, 20 g mouky, kyselé okurky

Postup přípravy: Telecí maso umyjeme, osušíme, odblaníme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, po jedné straně obalíme v mouce a po obou stranách prudce upečeme. K opečeným řízkům přidáme na kostky nakrájenou šunku, podlejeme troškou vody a dusíme do měkka. Měkké řízky položíme na mísu a na každý položíme volské oko. Do šťávy přimícháme mouku, chvíli povaříme, nalejeme na mísu k řízkům a podáváme s dušenou rýží a dušenou zeleninou. Můžeme ozdobit kyselými okurkami.

| 23. 02. 2009 10.18 | Telecí maso | 0 komentářů | 693x

Přírodní telecí řízek

Suroviny: 1/2 kg telecího masa z kýty, sůl, hladká mouka, 50 g sádla

Postup přípravy: Umyté telecí maso odblaníme, nakrájíma na plátky, naklepeme, posolíme , po jedné straně obalíme v mouce a v horkém sádle zprudka opečeme na obou stranách. Podlejeme horkou vodou a dusíme do měkka. Podáváme například s bramborovou kaší.

| 23. 02. 2009 10.13 | Telecí maso | 0 komentářů | 1106x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů