Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Telecí dušené na víně

Suroviny: 1/2 kg telecího masa z kýty, 50 g sádla, sůl, 1 a 1/2 dl bílého vína, 20 g mouky

Postup přípravy: Telecí maso rychle umyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky a naklepeme. V hrnci rozpálíme sádlo, plátky masa na něm opečeme, osolíme, podlejeme troškou vody a přikryté pomalu dusíme. Dušené maso zaprášíme moukou, zalejeme vínem a necháme převařit. Podáváme nejlépe s makaróny.

| 23. 02. 2009 10.09 | Telecí maso | 0 komentářů | 925x

Čevabčiči II

Suroviny: 1/2 kg vepřového plecka, sůl, pepř, hladká mouka, sádlo nebo olej, hořčice, cibule, 4 vejce

Postup přípravy: Umyté vepřové maso nakrájíme na kostky a několikrát umeleme. Přidáme sůl, pepř, dobře zamícháme, zformujeme do válečků a trošku obalíme v mouce. V hrnci rozpálíme sádlo nebo olej a čevabčiči ze včech stran opečeme. Upravíme na talíř a podáváme s hořčicí, na kolečka nakrájenou udušenou cibulí, volským okem a opečenými brambory.

| 23. 02. 2009 10.03 | Vepřové maso | 3 komentáře | 4290x

Vepřové pečené s česnekem

Suroviny: 1/2 kg vepřových kotlet, česnek, sůl, kmín

Postup přípravy: Umyté vepřové kotlety protáhneme kousky česneku, posolíme, dáme na pekáč, posypeme kmínem a podlejeme vodou. Vložíme do vyhřáté trouby a pomalu upečeme do červena. Upečené pokrájíme na plátky a podáváme s dušeným zelím a knedlíkem nebo brambory.

| 23. 02. 2009 09.58 | Vepřové maso | 0 komentářů | 1093x

Biftek s anglickou slaninou

Suroviny: 600 g hovězí svíčkové, 60 g oleje, sůl, pepř, 80 g anglické slaniny, 4 vejce, kečup, 80 g ementálu

Postup přípravy: Dobře odleželou a odblaněnou svíčkovou rychle umyjeme, nakrájíme na silnější plátky, trošku naklepeme, upravíme rukou do původního tvaru, posolíme, popepříme a na rozpáleném oleji upečeme po obou stranách. (Každou stranu opékáme asi 4 minuty). Do oleje přidáme na plátky nakrájenou anglickou slaninu a spolu s masem opečeme. Opečené bifteky a slaninu vybereme, do oleje rozklepneme po jednom vejci a opečeme po obou stranách. Bifteky upravíme na mísu, dáme na ně opečenou slaninu, opečená vejce, trochu polejeme kečupem, posypeme strouhaným sýrem a polejeme olejem, ve kterém jsme maso opékali. Podáváme s opečenýmí brambory a salátem z rajčat.

| 23. 02. 2009 09.53 | Hovězí maso | 0 komentářů | 932x

Roštěnka se sýrem

Suroviny: 400 g hovězí roštěnky, 60 g sádla, 80 g cibule, sůl, pepř, 20 g mouky, 60 g tvrdého sýra

Postup přípravy: Hovězí roštěnku rychle umyjeme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, posypeme pepřem, na rozpáleném másle po obou stranách opečeme a vyndáme. Očištěnou cibuli na drobno nakrájíme, vložíme do sádla, ve kterém jsme opékali plátky roštěnky a smažíme. Přidáme upečenou roštěnku, polejeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Zaprášíme moukou a chvíli vaříme. Plátky roštěnky upravíme na mísu, polejeme šťávou a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s opékanými brambory nebo s dušenou rýží.

| 23. 02. 2009 09.43 | Hovězí maso | 0 komentářů | 884x

Svíčková pečeně na smetaně

Suroviny: 600 g hovězí svíčkové, 40 g uzené slaniny, sůl, 1/2 l kyselé smetany

Postup přípravy: Odleželou a odblaněnou svíčkovou umyjeme a protáhneme kousky uzené slaniny. Vložíme do ohnivzdorné mísy, osolíme, podlejeme vodou a v troubě pečeme. Při pečení stále podléváme kyselou smetanou. Upečenou a vychladlou svíčkovou pokrájíme na plátky a podáváme s dušenou rýží.

| 23. 02. 2009 09.12 | Hovězí maso | 1 komentář | 2038x

Vepřové přírodní řízky

Suroviny: 1/2 kg vepřového masa z kýty, sůl, hladká mouka, 40 g sádla, 40 g cibule, pepř

Postup přípravy: Vepřové maso rychle umyjeme, nakrájíme na řízky, trošku naklepeme, posolíme a obalíme v mouce. Na rozpáleném sádle je zprudka opečeme po obou stranách. Přidáme nastrouhanou cibuli, pepř, podlejeme horkou vodou a přikryté pomalu dusíme, až změknou. Podáváme s dušenou rýží nebo brambory.

| 13. 02. 2009 12.20 | Vepřové maso | 1 komentář | 4685x

Vepřové kotlety na kmíně

Suroviny: 1/2 kg vepřových kotlet, sádlo, trošku mléka, sůl, kmín

Postup přípravy: Umyté vepřové kotlety nakrájíme na řízky, naklepeme a namočíme na chvíli do mléka. Potom z mléka vyjmeme, necháme dobře odkapat a v horkém sádle po obou stranách opečeme. Po čas pečení posypeme kmínem a posolíme. Podáváme s brambory.

| 13. 02. 2009 12.16 | Vepřové maso | 0 komentářů | 3967x

Vepřové řízky s hořčicí

Suroviny: 1/2 kg vepřového masa z plecka, 40 g sádla, 50 g cibule, pepř, hořčice, sůl, 20 g mouky

Postup přípravy: Vepřové maso rychle umyjeme, nakrájíme na řízky, naklepeme, posypeme pepřem, potřeme hořčicí, posolíme a na rozpuštěném sádle po obou stranách opečeme. Přidáme očištěnou a nastrouhanou cibuli, trochu osmažíme a podlejeme horkou vodou. Přikryté pomalu udusíme. Hotové zaprášíme moukou, necháme povařit a podáváme s brambory.

| 13. 02. 2009 12.13 | Vepřové maso | 0 komentářů | 2060x

Hovězí s houbami a smetanou

Suroviny: 400 g hovězího masa z kýty, 40 g sádla nebo oleje, 40 g cibule, 100 g čerstvých nebo 30 g sušených hub, sůl, kmín, 2 dl kyselé smetany, 20 g hladké mouky

Postup přípravy: Umyté hovězí maso nakrájíme na řízky a trošku naklepeme. Na kastrole rozpálíme sádlo a řízky na něm po obou stranách upečeme. Přidáme očištěnou strouhanou cibuli a chvíli smažíme. Čerstvé umyté houby pokrájíme, přidáme k masu, osolíme, posypeme mletým kmínem, podlejeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou. Udušené maso zalejeme kyselou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, a necháme převařit. Do hotového můžeme přidat podle chuti citrónovou šťávu nebo ocet a trošku cukru. Podáváme s makarony.

| 13. 02. 2009 12.09 | Hovězí maso, Houbové pokrmy | 0 komentářů | 1253x

Hovězí dušené na zelené paprice

Suroviny: 400 g hovězího masa, 40 g sádla nebo oleje, 80 g cibule, 4 zelené papriky, sůl

Postup přípravy: Umyté hovězí maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Na rozpáleném sádle plátky rychle opečeme a přidáme očištěnou, na drobno pokrájenou cibuli, sůl, podlejeme hovězí polévkou nebo horkou vodou a přikryté pomalu dusíme. K polodušenému přidáme očištěnou, umytou a na nudličky nakrájenou zelenou papriku a udusíme do měkka. Podáváme s brambory a salátem z rajčat.

| 13. 02. 2009 12.02 | Hovězí maso | 0 komentářů | 910x

Játrové knedlíčky

Suroviny: 100g jater, 1 vejce, pepř, sůl, stroužek česneku, 20g cibule, majoránka, 20g hrubé mouky, strouhanka

Postup přípravy: Játra umyjeme a umeleme. Přidáme vejce, pepř, sůl, strouhaný česnek a cibuli, majoránku, mouku a všechno dobře zpracujeme. Podle potřeby přidáme strouhanku. Necháme stát a potom tvoříme malé knedlíčky, které zaváříme do vařící polévky.

| 13. 02. 2009 11.57 | Polévky, Přílohy | 0 komentářů | 2052x

Dršťková polévka II

Suroviny: 400g drštěk, 1 a 1/2 l vody, sůl, 100g polévkové zeleniny, 40g tuku, 40g cibule, 2 stroužky česneku, mletý pepř, majoránka, 1 lžíce červené papriky

Postup přípravy: Očištěné a dobře umyté dršťky dáme do vody a vaříme asi 1/2 hodiny. Potom vodu slejemem, nelejeme znovu čistou studenou vodu, osolíme a vaříme doměkka. Na rozpuštěném tuku zpěníme posekanou cibuli, přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, se solí rozetřený česnek a udusíme doměkka. Měkké dršťky z vody vybereme a pokrájíme na tenké nudličky. Polévku přecedíme, nalejeme na udušenou zeleninu, přidáme pokrájené dršťky, mletý pepř, majoránku, červenou papriku a znovu povaříme. K polévce podáváme nejlépe slané rohlíky.

| 13. 02. 2009 11.53 | Polévky | 0 komentářů | 1377x

Tvarohová poézie

Tento moučník je velmi vydatný, chutný a hodí se k různým příležitostem.

Ingredience: piškotová roláda (hotová), sklenice pikantní zavařeniny (nejlépe z černého rybízu), 2 tvarohy, kelímek kysané smetany, 1 pytlíček želatiny, cukr moučka, 1 dcl mléka, ovoce (nejlépe maliny – cca 0,5 kg, ale lze použít i borůvky, meruňky…)

Postup přípravy: Piškotovou roládu promažeme pikantní zavařeninou. Poté ji nakrájíme na cca centimetrové plátky, jimiž vyložíme vyšší misku. Stranou si necháme několik plátků, které přijdou navrch po naplnění. Želatinu rozmícháme v mléce, necháme nabobtnat a na mírném plameni rozpustíme. V jiné misce vyšleháme tvarohy s kysanou smetanou, cukrem (množství záleží na chuti a na druhu použitého ovoce), rozpuštěnou želatinou, přidáme ušlehanou smetanu a nakonec vmícháme ovoce. Je-li třeba, znovu dochutíme cukrem. Tuto směs nalijeme do misky vyložené roládami a povrch opět poklademe plátky rolády. Necháme ztuhnout v ledničce. Dobrou chuť :-)

Recept zaslala Terka

| 10. 02. 2009 11.46 | Moučníky | 0 komentářů | 1270x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů