Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Vejce v salámu se sýrem

Suroviny: 4 silnější kolečka salámu, sádlo, 4 vejce, sůl, 60 g tvrdého sýra, červená paprika

Postup přípravy: Neoloupaný salám, utřený ubrouskem dáme na rozpálené sádlo péct. Při opékání se utvoří mističky, do kterých vložíme po jednom rozklepnutém vejci, osolíme, posypeme strouhaným sýrem, červenou paprikou a pomalu zapékáme, až bílek ztuhne. Když je bílek ztuhlý a žloutek polotuhý, vyndáme mističky a podáváme s chlebem a kyselou okurkou.

| 26. 01. 2009 21.29 | Vejce, Uzeniny | 0 komentářů | 1532x

Zapékaná vejce

Suroviny: 40 g másla, 2 žemle, 80 g tvrdého sýra, 4 vejce, sůl, 2 lžíce mléka, červená paprika

Postup přípravy: Ohnivzdornou mísu dobře vymastíme máslem, naklademe na ni plátky nakrájené žemle, a na ty poklademe plátky tvrdého sýra. Vejce rozšleháme, osolíme, rozmícháme s mlékem, nalejeme na sýr, vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme. Před podáváním posypeme červenou paprikou.

| 26. 01. 2009 21.25 | Vejce | 0 komentářů | 816x

Brambory plněné uzeným sýrem

Suroviny: 4 velké brambory, 40 g másla, 1 žloutek, 60 g uzeného sýra, sůl, červená paprika, snítka zelené petržele, 1/2 dl kyselé smetany, zelená paprika, jedno zralé rajské jablíčko

Postup přípravy: Dobře umyté brambory zalejeme studenou osolenou vodou a ve slupce uvaříme do poloměkka. Vodu scedíme, brambory oloupeme, hlavičky seřízneme a vnitřek lžičkou vydlabeme. Utřeme máslo a žloutek, přidáme strouhaný sýr, sůl, červenou papriku, sekanou zelenou petržel, kyselou smetanu a prolisované vydlabané vnitřky brambor. Všechno rozmícháme a touto nádivkou naplníme připravené brambory. Zakryjeme seříznutou hlavičkou, naklademe do vymaštěné ohnivzdorné mísy a ve vyhřáté troubě upečeme. Před podáváním obložíme kolečky zelené papriky a červeného rajského jablíčka.

| 26. 01. 2009 21.20 | Bramborové pokrmy, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1126x

Polévka z vepřových jater

Suroviny: 1/4 kg vepřových jater, 40 g tuku, 20 g hladké mouky, 1,5 l litru vývaru z kostí nebo vody, sůl, 2 žloutky

Postup přípravy: Vepřová játra umyjeme, nakrájíme na plátky a dáme dusit na rozpálený tuk. Játra udusíme do poloměkka, posypeme moukou a opražíme. Potom zalejeme vývarem z kostí nebo horkou vodou, osolíme a vaříme. Když jsou játra měkká, polévku přecedíme, játra rozemeleme a dáme nazpět do polévky. V trošce polévky rozmícháme žloutky, nalejeme do polévky a podáváme s opraženou na kostky nakrájenou houskou.

| 26. 01. 2009 21.12 | Polévky | 0 komentářů | 1964x

Polévka s mletým masem

Suroviny: 1/4 kg hovězího masa, 1,5 l vody, 1 cibule, pepř, sůl, 20 g tuku, 20 g hladké mouky, 2 dl mléka, 1 žloutek

Postup přípravy: Hovězí maso umyjeme, zalejeme studenou vodou, přidáme očištěnou cibuli, několik zrnek pepře a pomalu vaříme pod pokličkou do měkka. Tuk rozpálíme, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalejeme vývarem z masa, osolíme a dobře povaříme. Uvařené maso zalejeme a dáme do polévky. V mléku rozmícháme žloutek a nalejeme do polovychladlé polévky. Podáváme s opraženými kostičkami housky.

| 26. 01. 2009 21.07 | Polévky | 0 komentářů | 3384x

Ovesná kaše po Jihočesku

Suroviny: 180g ovesných vloček, 1,5 litru mléka, sůl, skořice, tmavý cukr, trochu másla

Postup přípravy: Do studeného mléka rozmícháme jednu lžíci cukru, špetku soli a vrchovatou lžičku skořice. Přidáme máslo a ovesné vločky. Přivedeme k varu a poté vaříme na mírném až nízkém plameni za stáleho míchání po dobu 25 minut. Lejeme do hlubokého talíře a poléváme medem (nejlépe teplým)

Poznámky: místo medu lze použít i kakao

Recept zaslal/a SnowFlake

| 21. 01. 2009 11.07 | Moučníky, Vegetariánská jídla | 0 komentářů | 1515x

Ovocný míchaný salát

Suroviny: 350g hroznového vína, 250g broskví, 250g hrušek, 100g cukru, 1/2 l jablečného moštu, citrónová šťáva, skořice, vanilka, vlašské ořechy (strouhané)

Postup přípravy: Hroznové víno dobře opláchneme a necháme okapat. Broskve oloupeme, rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na menší kostičky. Hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřince, nakrájíme na menší kousky a zakapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Nakrájené ovoce dáme do mísy, promícháme s cukrem a zalijeme jablečným moštem. Ochutíme citrónovou šťávou, vanilkou, skořicí a podle potřeby přisladíme. Vše zlehka promícháme, při podávání můžeme posypat strouhanými vlašskými ořechy.

| 02. 01. 2009 21.39 | Saláty | 0 komentářů | 833x

Ďábelský salát

Suroviny: 500g měkkého salámu, 160g základní majonézy, 2 středně velké cibule, mletý černý pepř, sůl zálivka: 4 lžíce oleje, 4 lžíce ostrého kečupu, 2 lžíce hořčice, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžička chilli omáčky

Postup přípravy: V menším hrnci si připravíme směs z kečupu, oleje, hořčice, worcesterské a chilli omáčky, důkladně ji promícháme. Za stálého míchání směs ohříváme, až z ní vytvoříme hladkou kaši. Kaši necháme vychladnout. Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno, salám na tenké nudličky, pokrájený sálám s cibulí smícháme s majonézou a dochutíme mletým černým pepřem, mírně osolíme. Nakonec spojíme ochucenou majonézu s vložkou cibule a salámu s vychladlou omáčkou a můžeme podávat.

| 02. 01. 2009 21.33 | Saláty | 0 komentářů | 2186x

Brokolicový salát

Suroviny: 500g brokolice, 150g bílého jogurtu, 70g nivy, 1 mrkev, 1 lžíce oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, česnekový pepř, sůl

Postup přípravy: Brokolici rozebereme na růžičky, dáme do vařící vody, mírně solené a okyselené citrónovou šťávou a vaříme 10 minut, zcedíme ji a necháme vychladnout, vložíme do mísy, přidáme očištěnou, na jemné nudličky nastrouhanou mrkev a promícháme. Bílý jogurt rozmícháme s olejem, citrónovou šťávou, solí, česnekovým pepřem, na nudličky nastrouhanou nivou a přidáme do mísy a vše zlehka promícháme.

| 02. 01. 2009 21.25 | Saláty | 0 komentářů | 1203x

Grilované banány s medem

Suroviny: 4 banány, 4 lžíce medu, 100g piniových oříšků (nebo sekaných vlašských nebo lískových), 1 smetana ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 50ml silné instantní kávy

Postup přípravy: Banány nakrájíme podélně napůl a opečeme na grilu stranou, kde je dužina nakrojená. Jakmile jsou banány ogrilované, naservírujeme je na talíř, pokapeme medem, posypeme opraženými oříšky a doplníme kávovou šlehačkou (do ušlehané šlehačky se zamíchá vanilkový cukr a chladná silná káva). Banány se konzumují lžičkou, kterou vykrajujeme ochucenou dužinu.

| 02. 01. 2009 21.19 | Moučníky, Grilování | 0 komentářů | 1326x

Noky

Suroviny: 500g hladké mouky, 5 vajec, 1 lžička soli, 100ml vody, 2 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy: Z vajec, mouky, soli a vody vymícháme v misce hladké těstíčko, skrz hrubé díry cedníku na noky zaváříme těsto do vroucí osolené vody s olejem, vaříme asi 5–7 minut, sítem vybereme a propláchneme studenou vodou.

| 02. 01. 2009 21.15 | Přílohy | 1 komentář | 1664x

Kuřecí perkelt II

Suroviny: na 4 porce: 4 kuřecí stehna (horní) s kůží, olej na opečení, 100 g másla, 2 cibule, 1 polévková lžíce hladké mouky, 1 polévková lžíce mleté sladké maďarské papriky, 200 ml smetany, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 paprikový lusk (nejlépe mix červené, zelené a žluté papriky), 2 rajčata, olej na orestování, 100 g zakysané smetany na ozdobení

Postup přípravy: Kuřecí stehna vykostíme, naporcujeme, ochutíme solí a pepřem a opečeme je na pánvi na oleji prudce z obou stran. V kastrolu rozehřejeme máslo, dozlatova osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme mouku, mletou papriku a krátce orestujeme. Přilijeme 500 ml vody nebo drůbežího vývaru, zamícháme, vložíme kousky masa a 10 minut podusíme. Přidáme smetanu, necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem. Rajčata bez semen a vyjádřincované papriky nakrájené na větší kostky, prudce a krátce orestujeme. Maso přeléváme omáčkou, ozdobíme restovanou zeleninou a jako přílohu můžeme zvolit například noky.

| 02. 01. 2009 21.09 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1868x

Krůtí játra na mangovém ragů

Suroviny: na 4 porce: 400 g krůtích jater, 50 g másla, 1 mango, 50 g čerstvého zázvoru, 4 střiky Martini extra dry, 50 g kešu ořechů, sůl, bílý pepř

Postup přípravy: Krůtí játra očistíme, nakrájíme na porce, lehce zastříkneme Martini a necháme marinovat, opražíme na sucho kešu oříšky. Oloupeme mango a nakrájíme na kostky, očištěný zázvor nakrájíme najemno. V pánvi rozpustíme máslo, orestujeme na něm jemně krájený zázvor a kostky manga, ochutíme solí a pepřem.Marinovaná játra prudce a krátce opečeme na másle z obou stran, ochutíme solí, pepřem a podáváme s mangem a kešu ořechy.

| 02. 01. 2009 21.02 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 2440x

Slané tyčinky

Suroviny: 30 dkg mouky, 12 dkg másla, 2 dkg droždí, 8 lžic mléka

Postup přípravy: Do mouky rozdrobíme droždí, přidáme změklé máslo a mlékem zaděláme těsto. Vyválíme na placku o tloušťce asi 4 mm, pomažeme bílkem. Posypeme solí a kmínem, rádýlkem nakrájíme na tyčky a na vymazaném plechu upečeme.

| 26. 12. 2008 00.08 | Toasty a topinky | 0 komentářů | 1564x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů