Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Kuličky z Nivy

Suroviny: 12 dkg strouhané Nivy, 10 dkg másla, 1/2 sýru Lučina, strouhané oříšky, celé lískové oříšky

Postup přípravy: Změklé máslo a Lučinu utřeme dohladka, přidáme nastrouhaný sýr. Směs necháme ztuhnout, pak tvarujeme malé kuličky, do každé vmáčkneme lískový oříšek a obalíme ve strouhaných oříšcích. Uložíme do papírových košíčků nebo napíchneme na párátko.

| 26. 12. 2008 00.07 | Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1099x

Sýrové tyčinky

Suroviny: 15 dkg hladké mouky, 10 dkg strouhaného sýra (Čedar, Ementál, Eidam, apod), 10 dkg másla, 1 vejce, 5 dkg loupaných strouhaných mandlí, pepř, paprika, 1 lžíce bílého vína

Postup přípravy: Na vál dáme mouku, strouhaný sýr, mandle, koření. Do mouky nakrájíme máslo a zaděláme vejcem a vínem. Necháme 30 minut odpočinout. Pak tence vyválíme, poté vykrajujeme čtverečky nebo tyčky, potřeme vejcem zředěným vodou a jemně sypeme solí a nadrobno nakrájenými mandlemi. Upečeme dozlatova.

| 26. 12. 2008 00.04 | Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1045x

Rybí utopenci

Suroviny: 1 kg rybího filé, 4 namočené housky, 4 lžíce strouhanky, 4 celá vejce, 2 stroužky prolisovaného česneku, 3 menší cibule, sůl, mletý pepř

Postup přípravy: Filé umeleme a spojíme s vymačkanými houskami, přidáme ostatní suroviny. Z hmoty usmažíme na oleji po obou stranách malé karbanáky, které vložíme do vychladlého nálevu – svaříme 6 sklenic vody, 3 sklenice octa, 6 bobkových listů, 10 kuliček nového koření, trochu soli. Do vychadlého nálevu rozmícháme podle chuti trochu hořčice a vložíme usmažené rybí karbanátky. Připravujeme alespoň 2 dny před podáváním.

| 26. 12. 2008 00.02 | Ryby | 0 komentářů | 1605x

Nakládaný Hermelín II

Suroviny: Hermelín, cibule, česnek, feferonku, nové koření, sůl, olej, nálev z Moravanky

Postup přípravy: Hermelín nakrájíme na kostičky, proložíme vrstvou cibule, drobně nakrájeného česneku, feferonkou, přidáme nové koření, trochu soli, lehce zakápneme olejem a nalévem z Moravanky. Necháme 2–3 dny uležet.

| 25. 12. 2008 23.59 | Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1255x

Čokoládový pudink

Suroviny: Pro 4 osoby: 120g hladké mouky, 120g moučkového cukru, 120g másla, 3 vejece, 1 lžíce kakaa, 1 lžička kypřícího prášku, voda (horká), máslo

Omáčka: 2 lžíce kakaa, 1 lžička škrobové moučky, 3 dl mléka, 30g cukru, 15g másla, vanilínový cukr

Postup přípravy: Změklé máslo rozetřeme s moučkovým cukrem v lehkou pěnu a po částech přidáváme rozšlehaná vejce. Potom vmícháme hladkou mouku prosátou s kakaem a kypřícím práškem a tolik horké vody, aby těsto bylo měkké a snadno padalo ze lžíce. Těsto dáme do vymaštěné pudinkové formy (můžeme použít jinou nádobu) – těsta by nemělo být více než 3/8 objemu formy. Na formu položíme dvojitý, na spodní straně lehce pomaštěný pergamenový papír, okraje po celém obvodu formy založíme a pudink vaříme ve vodní lázni asi 1 hodinu. Horký pudink vyklopíme na nahřátý talíř a podáváme s čokoládovou omáčkou.

Příprava omáčky: Kakao promícháme s cukrem a se škrobovou moučkou. Pak s částí studeného mléka, vše vlijeme do zbylého horkého mléka. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme asi 2 minuty. Omáčku ochutíme vanilínovým cukrem a zjemníme máslem. Podáváme nejlépe horkou.

| 03. 12. 2008 12.50 | Moučníky | 0 komentářů | 777x

Bramborové pečenky

Suroviny: 600g brambor, 120g hladké mouky, 3 dl mléka,, 1 vejce, cukr, mletý pepř, tuk na opečení, sůl

Postup přípravy: V části mléka rozšleháme vejce s hladkou moukou. Přidáme zbylé mléko a necháme chvilku odstát. Vmícháme uvařené, oloupané, jemně nastrouhané brambory, sůl, mletý pepř a špetku cukru. Naběračkou vkládáme těsto na lívanečník s rozehřátým tukem a opékáme po obou stranách dozlatova. Podáváme k pečenému vepřovému masu, nebo ve větších dávkách jako bezmasý pokrm s brusinkovým džemem.

| 03. 12. 2008 12.42 | Bramborové pokrmy | 0 komentářů | 1692x

Bazilejská polévka se sýrem

Suroviny: Pro 4 osoby: 50g strouhaného parmazánu (Čedar nebo Primátor), 50g hladké mouky, 50g másla, 1 velká cibule, 1 plátek slaniny, 1,25 l vývaru z masa, 1 dl červeného vína, sůl

Postup přípravy: Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, slaninu, osmahneme a zalijeme vlažným vývarem a metlou polévku rozšleháme. Za občasného míchání vaříme polévku asi 20 minut, potom ji prolisujeme nebo umixujeme. Přihřejeme k varu, přilijeme víno osolíme a můžeme podávat.

| 03. 12. 2008 12.37 | Polévky | 0 komentářů | 618x

Vepřové nudličky se sladkokyselou omáčkou

Suroviny: 400g vepřové kýty, 2 vejce, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce hladké mouky, olej, sůl Omáčka: 1 cibule, 1 červená paprika, 1/2 pórku, 2 stroužky česneku, čerstvý zázvor, lžíce cukru, 3 lžíce suchého bílého vína, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička Solamylu, 150 ml vývaru

Postup přípravy: Připrava omáčky: na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a zázvor, zamícháme. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku a pórek. Přisypeme cukr a přilijeme víno, vývar a sójovou omáčku. Zahustíme Solamylem rozmíchaným ve vodě. Za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Z vajec, mouky, Solamylu a soli si připravíme těsto. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a vložíme do těsta. Na pánvi rozpálíme olej a postupně přidáváme maso obalené v těstíčku. Během smažení oddělujeme jednotlivé kousky a promícháváme, aby byly osmažené ze všech stran. Hotové maso vyjmeme a dáme okapat od oleje. Podáváme je nejlépe se sladkokyselou omáčkou a rýží.

| 03. 12. 2008 12.34 | Vepřové maso | 0 komentářů | 3005x

Hnědá omáčka

Suroviny: 30g mouky, 30g másla, lžíce cukru, masový vývar, zázvor, sůl

Postup přípravy: Do hrnce dáme kousek másla a lžíci cukru a necháme rozpálit. Přidáme trochu mouky a uděláme řídkou hnědou jíšku, do které dolijeme hovězí vývar. Ochutíme ho troškou zázvoru.

| 03. 12. 2008 12.28 | Omáčky | 0 komentářů | 5064x

Rajská chilli omáčka

Suroviny: 1 lžíce oleje, 1 hrnek nasekané cibule, čerstvě mletý pepř, 5 hrnků zralých oloupaných rajčat, nejlépe bez semínek, sůl, 1/2 malé jalapeňo papričky (nebo feferonky bez stopky a semínek), 1/2 lžičky skořice, 1/4 lžičky mletého nového koření, 1/8 lžičky mletého hřebíčku, 2 hrnky bílého octa (5%)

Postup přípravy: V nerezovém hrnku rozpalte olej, přidejte cibuli, osolte a opepřete. 1 minutu opečte, přidejte rajčata, znovu osolte a opepřete, míchejte na prudkém ohni a po další 1 minutě přidejte vše ostatní. Uveďte do varu a 1 hodinu, za občasného míchání zvolna povařte. Po vychladnutí slijeme omáčku do čistých skleniček, v lednici nám vydrží až jeden měsíc.

| 03. 12. 2008 12.24 | Omáčky | 0 komentářů | 995x

Španělská sangria

Suroviny: 1 l červeného desertního vína nebo vinné limonády, 1 pomeranč rozdělený na měsíčky, citron nakrájený na plátky, 6–8 višní, 1 broskev nakrájena na malé kousky, 3 slívy, několik jahod

Postup přípravy: Víno nebo limonádu nalijme do velkého džbánu a osladíme podle chuti. Poté přidáme všechno nakrájené ovoce, promícháme a dáme na 2 hodiny vychladit. Vznikne osvěžující nápoj. :)

| 22. 11. 2008 19.19 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 3608x

Vaječný koňak

Suroviny: 4 žloutky, 25 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový prášek, 1/2 l svařené vychladlé smetany 12%, 125 ml čistého lihu

Postup přípravy: Prosetý moučkový cukr, žloutky a vanilkový prášek utřeme do pěny. Přidáme svařenou vychladlou smetanu a nakonec zamícháme čistý líh. Dobře umíchaný koňak nalijeme do čistých lahví a necháme uležet.

| 22. 11. 2008 19.13 | Nápoje | 0 komentářů | 4384x

Fazolový šoulet

Suroviny: 200 g barevných fazolí, 150 g velkých krup, 60 g sádla, 1 velká cibule, 1 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř

Postup přípravy: Předem namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme. Zvlášť s kouskem sádla uvaříme kroupy, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem z fazolí a povaříme. Přidáme fazole s kroupami, ochutíme česnekem utřeným se solí a pepřem, dobře promícháme a prohřejeme. Podáváme s pečeným vepřovým žebírkem a doplňujeme salátem z kysaného zelí, sterilovanou červenou řepou nebo sladkokyselou okurkou.

| 22. 11. 2008 19.11 | Luštěniny | 0 komentářů | 1453x

Makrely na víně

Suroviny: 4 menší ryby, 2 cibule, petrželové natě, citrón, 1/8 másla, sůl, pepř, olej, 2 dl vína, hladká mouka

Postup přípravy: Makrely vykucháme, omyjeme, osušíme, pokapeme citrónem, osolíme a mírně opepříme. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Když změkne, přidáme nasekanou petrželku a trochu soli. Směs cibule a petrželky vložíme do vnitřku ryb, obalíme je v mouce a na oleji osmažíme. Pak podlijeme vínem a chvíli dusíme. Můžeme podávat přelité výpekem s brambory.

| 22. 11. 2008 19.07 | Ryby | 0 komentářů | 1674x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů