Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Treska na mandlích

Suroviny: 1/2 kg tresky, 75 ml mléka, 1/2 vejce, 75 g hladké mouky, 1/4 lžíce soli, 50 ml olivového oleje, 100 g nasekaných žampiónů, 1,5 lžíce másla, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 50 g mandlí, 1 lžíce pažitky

Postup přípravy: Ušleháme vejce a smícháme s mlékem. Přidáme mouku a sůl. Rozporcovanou tresku obalíme ve vzniklé směsi. Na pánvi rozpálíme olej a rybu krátce osmahneme. Mezitím si připravíme ostatní přísady a na středním plameni je 6 minut povaříme. Rybu přeneseme na talíř a posypeme žampiónovou směsí.

| 22. 11. 2008 19.04 | Ryby | 0 komentářů | 1073x

Rýžový nákyp s filety

Suroviny: 500 g rybího filé, 3 vejce, 1 velká cibule, 2 mrkve, 1/2 celeru, 2 dl rybího vývaru, 1 kg vařené rýže, sůl, pepř, sladká mletá paprika, olej

Postup přípravy: Nakrájenou cibuli restujeme až zesklovatí, přidáme nakrájené rybí filé, orestujeme a před koncem restování posypeme paprikou a zalijeme vývarem. Vložíme na nudličky nakrájenou, ve vývaru povařenu kořenovou zeleninu, sůl a pepř. Směs odstavíme, vmícháme do ní žloutky a studenou uvařenou rýži. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do směsi. Pečeme v nízké formě při 180 °C asi 10 minut.

| 22. 11. 2008 19.01 | Rýžové pokrmy | 0 komentářů | 737x

Rýže po mexicku

Suroviny: 300 g rýže, 300 g mletého masa, 2 cibule, vývar, 5 lžic rajčatového protlaku, 2 lžíce oleje, sladká a pálivá paprika, špetka kari, pepř, sůl

Postup přípravy: Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji zpěníme. Pak přidáme mleté maso a chvilku podusíme. Přisypeme spařenou rýži a zalijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatový protlak, vmícháme koření, osolíme a dusíme asi 20 minut. Porce rýže na talíři můžeme ozdobit čtvrtkami rajčat nebo hlávkovým salátem.

| 22. 11. 2008 18.58 | Rýžové pokrmy | 0 komentářů | 1180x

Perníčky

Suroviny: 200 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, lžíce medu, 2 vejce, 0,5 lžičky jedlé sody, 100 g Hery, lžička perníkového koření

Postup přípravy: Celé vejce rozšleháme s rozehřátým medem, cukrem a rozpuštěnou Herou. Přidáme mouku se sodou a perníkové koření. Vše dobře propracujeme a spojíme v tuhé těsto. Dáme do mikrotenového sáčku a necháme 2 dny odležet při pokojové teplotě. Na pomoučeném vále vyválíme a vykrajujeme formičkami různé tvary. Před a po upečení potřeme rozšlehaným celým vejcem. Vychladlé zdobíme polevou.

| 22. 11. 2008 18.53 | Cukroví | 2 komentáře | 798x

Kokosové rohlíčky

Suroviny: 200 g hladké mouky, 120 g másla, 100 g kokosu, 80 g moučkového cukru

Postup přípravy: Prosijeme mouku, přidáme kokosovou moučku, cukr a změklé máslo. Propracujeme těsto a dáme na asi 30 minut do chladu. Potom vytvoříme válečky a z nich malé rohlíčky. Upečeme a teplé obalíme v moučkovém cukru.

| 22. 11. 2008 18.49 | Cukroví | 0 komentářů | 961x

Linecké těsto

Suroviny: 250 g hladké mouky, 150 g másla nebo Hery, 80 g moučkového cukru, 2 žloutky, 1/2 balíčku vanilkového cukru, citron. kůra, džem na promazání.

Postup přípravy: Na vál dáme mouku, cukr, na kousky pokrájené máslo nebo Heru a nakonec žloutky. Rukama vypracujeme tuhé těsto a bochánek z těsta necháme asi 1hodinu v lednici. Po vyjmutí vyválíme z těsta placku asi 1cm silnou a vykrajujeme z ní kolečka, která dáme péct do předehřáté trouby. Upečená kolečka necháme zchladnout a potom je promažeme džemem. Na závěr promazaná kolečka pocukrujeme.

| 22. 11. 2008 12.59 | Cukroví | 0 komentářů | 1695x

Pařížské kuličky

Suroviny: 100 g tuku, 1 vejce, 5 lžic cukru, nastrouhaná citr. kůra, 2–3 kapky mandlové příchuti, 300 g polohrubé mouky, 1 lžíce prášku do pečiva. Na zdobení: 1 vejce, 2 lžíce krystalového cukru, 2 lžíce sekaných mandlí.

Postup přípravy: Tuk a vejce dobře utřeme, přidáme cukr, citr. kůru, mandlovou příchuť a nakonec mléko. Smícháme mouku a prášek do pečiva a po lžících přidáváme do těsta. Tuhé těsto vypracujeme rukama, vytvarujeme 8 kuliček, které rozložíme na plech vyložený voskovým papírem. Vidličkou rozšleháme druhé vejce a potřeme jím kuličky. Poté je posypeme cukrem a sekanými mandlemi. Plech s kuličkami umístíme v předehřáté troubě do střední polohy a pečeme do světle hněda asi 15–20 minut.

| 22. 11. 2008 12.44 | Cukroví | 0 komentářů | 1147x

Novoroční punč

Suroviny: 3,5 dcl vody nebo slabého čaje, 100 g cukru, 1 a 1/2 pomeranče, 1/2 citronu, 1 ks hřebíčku, kousek celé skořice, 1 dcl rumu, 2,5 dcl červeného vína.

Postup přípravy: Do hrnce dáme vodu nebo čaj, cukr, strouhanou kůru z jednoho pomeranče a citronu, hřebíček, skořici a 5 minut povaříme. Potom všechno scedíme do jiné nádoby, přidáme víno a necháme povařit, odstavíme, přilijeme šťávu z pomerančů a citronu, rum a zamícháme. Hotový punč nalijeme do nahřátých sklenic a hned podáváme.

| 22. 11. 2008 11.48 | Nápoje | 0 komentářů | 982x

Omelety se šunkou

Suroviny: 6 vajec, 6 lžic smetany, 3 lžíce mouky (hrubé), sůl, 10 dkg másla, 10 dkg šunky (suroviny na dvě omelety)

Postup přípravy: Ušleháme žloutky se smetanou a hrubou moukou, trochu osolíme a vmícháme hodně tuhý sníh z bílků. Na pánev do rozpáleného másla nalejeme těsto (na 1 až 2 omelety), posypeme jemně nakrájenou šunkou nebo šunkovým salámem a upečeme po jedné straně. Omeletu neobracíme, lopatkou ji přeložíme na polovinu, přesuneme na ohřátou mísu a hned podáváme s dušenou zeleninou nebo hlávkovým salátem.

| 01. 11. 2008 18.08 | Teplé předkrmy, Toasty a topinky | 0 komentářů | 899x

Škubánky

Suroviny: 75 dkg brambor, 18 dkg hrubé mouky, sůl, 8 dkg sádla, 6 dkg máku, 6 dkg sukru

Postup přípravy: Oloupané brambory uvaříme skoro na měkko, pak z nich odlejeme trochu vody, v které se vařily, na brambory nasypeme hrubou mouku a obráceným koncem vařečky do nich uděláme díry. Na kraji plotny je asi 15 minut pomalu vaříme, aby se mouka spařila. Brambory potom důkladně rozmačkáme, osolíme a dobře rozmícháme, aby těsto bylo hladké a pevné. Pak lžící namočenou v rozpuštěném sádle vykrajujeme kousky a dáváme je na mísu, posypeme mletým mákem a cukrem a polejeme rozpáleným sádlem.

| 01. 11. 2008 18.03 | Bramborové pokrmy | 0 komentářů | 2524x

Květáková polévka

Postup přípravy: Květák rozebereme na drobné růžičky, košťál z něho s jednou mrkví nakrájíme na nudličky a všechno uvaříme do měkka. Potom přilejeme dobře povařenou a rozmíchanou máslovou zápražku, znovu povaříme a nakonec polévku zahustíme šálkem smetany nebo mléka, v kterém rozšleháme žloutek.

| 01. 11. 2008 17.57 | Polévky | 0 komentářů | 2773x

Pikantní hovězí řízky

Suroviny: 4 pěkné řezy ze svíčkové, lžíce papriky, pepř, 8 dkg sádla (nebo oleje), sůl

Postup přípravy: Řízky ze svíčkové trochu naklepeme, posypeme paprikou a pepřem a na pánvi v rozpáleném sádle nebo oleji rychle opečeme po obou stranách. Pak je osolíme, podlejeme polévkou nebo horkou vodou a chvíli ještě dusíme pod pokličkou. Hotové měkké řízky podáváme s rýží nebo bramborami.

| 01. 11. 2008 17.53 | Hovězí maso | 0 komentářů | 1086x

Holštýnský řízek

Suroviny: 4 telecí řízky, 4 vejce, okurky, ředkvičky, olejovky, šunka, červená řepa, citrón, hlávkový salát

Postup přípravy: Na upečené přírodní řízky položíme sázená vajíčka, obložíme nakrájenými okurkami, ředkvičkami, na plátcích citrónu položenými olejovkami, červenou řepou, šunkou a nakonec hlávkovým salátem.

| 01. 11. 2008 17.50 | Hovězí maso | 0 komentářů | 2252x

Sumec na červeném víně

Suroviny: 1 kg sumce (popř. candáta), sůl, cibule, 1 dl oleje, 1 dl červeného vína, 2 lžíce octa, 2 lžíce mouky, rajský protlak, 4 dl hovězí polévky (nebo z kostí)

Postup přípravy:Ze sumce stáhneme kůži, nakrájíme na porce a trochu posolíme. Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, podlejeme červeným vínem a octem, přidáme trochu soli, rajský protlak, hovězí polévku, hlavu z ryby a vaříme asi 1/2 hodiny. Potom omáčku přecedíme na připravené porce ryby a dusíme do měkka. Urovnáme na ohřátou mísu a obložíme bramborami nebo na máslo opečenými plátky žemlí.

| 01. 11. 2008 17.46 | Ryby | 0 komentářů | 2710x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů