Rubrika Tipy a nápady - Recepty online

Rubrika Tipy a nápady

  • Zbylá petržel

Zbylou petržel nejlépe uchováme, vložíme-li ji stonky do vody a dáme do chladničky. Tím si podrží delší dobu svěží vzhled.

  • Cukrové sirupy

Cukrové sirupy uchováme tak, že vychladlý sirup nalijeme do lahví, na povrch sirupu nalijeme asi dvě lžičky čistého lihu, pevně zazátkujeme a uschováme v chladné místnosti. Sirup pak vydrží delší dobu.

  • Uskladnění uzenin

Pokud potřebujeme v lednici uskladnit více uzenin, není důvod je vyhazovat. Čerstvější z nich pečlivě zabalíme, zbavíme vzduchu a dáme je do mrazáku. Zbytek ihned spotřebujeme. Zmrazené uzeniny můžeme potom použít například na pizzu nebo do gulášové polévky.

  • Dobře vyklopená bábovka

Bábovka půjde lépe vyklopit, když formu dobře vymažeme sádlem místo oleje nebo másla. Formu potom ještě vysypeme strouhankou a bábovka půjde vyklopit skoro sama.

  • Měkké maso

Pokud maso vaříme už několik hodin a stále je tvdé a tuhé jako podrážka, přidáme do něj trochu prášku do pečiva, octa nebo jedlé sody. Poté by měla změknout i ta nejtvrdší roštěnka.

  • Pošlete nám svůj tip nebo radu

Pokud máte nějakou radu nebo tip související s vařením, můžete nám je napsat na info@onlinerecepty.cz rádi je zde zveřejníme.

Článek Rubrika Tipy a nápady napsal/a online recepty, tisk, přečteno 2990x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů