Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Salát z těstovin a kuřecího masa

Suroviny: 250g vařených těstovin, orestované kuřecí maso, 3 vejce uvařená natvrdo, pepř, smetana, 4 lžíce bílého jogurtu, 4 lžíce majonézy, 150g tvrdého sýra, 150g šunky, rajčata, okurku, petrželku, sůl

Postup přípravy: Sýr a šunku nakrájíme na stejně tenké nudličky, přidáme do smíchaného jogurtu, majonézy a smetany. Zelené okurky a rajčata nakrájíme bez jádřince na tenké nudličky, přidáme nasekanou petrželku a kuřecí maso a těstoviny uvařené do poloměkka, promícháme a na závěr přidáme vejce nakrájená na půlkolečka, ochutíme solí a pepřem.

| 23. 07. 2012 20.07 | Saláty, Přílohy, Drůbeží maso | 1 komentář | 1805x

Kuřecí tortilly

Suroviny: na 4 porce: 150 g husté zakysané smetany, 2–3 lžíce nasekaných papriček jalapeños, 2 lžíce limetové šťávy, 4 tortilly (průměr alespoň 25 cm), 1 balení polníčku nebo baby špenátu, 3 hrnky vařeného kuřecího masa, 1 konzerva scezených tmavých fazolí, 1 velké rajče na plátky, 1 červená cibule na tenká kolečka, 1 avokádo na tenké plátky

Postup přípravy: Smícháme zakysanou smetanu, jalapeños a limetovou šťávu a ochutíme solí a pepřem. Smetanou potřeme tortilly, okraje necháme prázdné. Poklademe zbylými surovinami, jednu stranu zahneme dovnitř a srolujeme. Můžeme také dovnitř zahnout obě strany, zarolovat a šikmo překrojit napůl.

| 23. 07. 2012 16.30 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1656x

Slepice pečená na paprice

Suroviny: 1 slepice, sůl, 50 g uzené slaniny, 30 g sádla, 10 g mouky

Postup přípravy: Očištěnou a vykuchanou slepici umyjeme a protáhneme uzenou slaninou nakrájenou na nudličky. Na pekáči rozpustíme sádlo, dáme na něj slepici a opečeme ze všech stran. Potom osolíme, obložíme uzenou slaninou, podlejeme horkou vodou a v troubě upečeme. Podáváme s dušenou rýží nebo brambory.

| 12. 04. 2009 10.59 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1812x

Husí játra dušená

Suroviny: 1 husí játra, husí sádlo, sůl, majoránka

Postup přípravy: Husí játra umyjeme, dáme se sádlem do hrnce, posolíme, posypeme majoránkou, podlejeme horkou vodou a přikryté dusíme do měkka. Podáváme nejlépe s brambory.

| 12. 04. 2009 10.56 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 2168x

Kuřecí perkelt II

Suroviny: na 4 porce: 4 kuřecí stehna (horní) s kůží, olej na opečení, 100 g másla, 2 cibule, 1 polévková lžíce hladké mouky, 1 polévková lžíce mleté sladké maďarské papriky, 200 ml smetany, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 paprikový lusk (nejlépe mix červené, zelené a žluté papriky), 2 rajčata, olej na orestování, 100 g zakysané smetany na ozdobení

Postup přípravy: Kuřecí stehna vykostíme, naporcujeme, ochutíme solí a pepřem a opečeme je na pánvi na oleji prudce z obou stran. V kastrolu rozehřejeme máslo, dozlatova osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme mouku, mletou papriku a krátce orestujeme. Přilijeme 500 ml vody nebo drůbežího vývaru, zamícháme, vložíme kousky masa a 10 minut podusíme. Přidáme smetanu, necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem. Rajčata bez semen a vyjádřincované papriky nakrájené na větší kostky, prudce a krátce orestujeme. Maso přeléváme omáčkou, ozdobíme restovanou zeleninou a jako přílohu můžeme zvolit například noky.

| 02. 01. 2009 21.09 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1868x

Krůtí játra na mangovém ragů

Suroviny: na 4 porce: 400 g krůtích jater, 50 g másla, 1 mango, 50 g čerstvého zázvoru, 4 střiky Martini extra dry, 50 g kešu ořechů, sůl, bílý pepř

Postup přípravy: Krůtí játra očistíme, nakrájíme na porce, lehce zastříkneme Martini a necháme marinovat, opražíme na sucho kešu oříšky. Oloupeme mango a nakrájíme na kostky, očištěný zázvor nakrájíme najemno. V pánvi rozpustíme máslo, orestujeme na něm jemně krájený zázvor a kostky manga, ochutíme solí a pepřem.Marinovaná játra prudce a krátce opečeme na másle z obou stran, ochutíme solí, pepřem a podáváme s mangem a kešu ořechy.

| 02. 01. 2009 21.02 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 2440x

Kuře na rožni

Suroviny: 1 kuře, máslo Marináda: 4 stroužky česneku, 1 lžička rozpuštěného másla, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička oleje, 1 lžička chilli nebo pálivé papriky, 1/2 lžičky práškového cukru, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžička soli, 1 lžička worčestru

Postup přípravy: Celé kuře stáhneme z kůže a vidličkou maso pořádně popícháme. Všechny ingredience důkladně smícháme a vytvoříme tak pikantní marinádu, kterou rozetřeme uvnitř i na povrchu kuřete. Pak kuře položíme na talíř a uložíme na 24 hodin do ledničky. Druhý den kuře rožníme na grilu nebo pečeme v troubě dozlatova (v průběhu pečení poléváme rozpuštěným máslem).

| 12. 10. 2008 08.47 | Drůbeží maso, Grilování | 0 komentářů | 2271x

Smažené plněné kuřecí řízky

Suroviny: 4 prsní kuřecí řízky, sůl, sladká paprika, 4 plátky anglické slaniny, 60g nivy, hladká mouka, 2 vejce, corn flakes, tuk na smažení

Postup přípravy: Kuřecí řízky rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny a nivy a přeložíme v půli. Okraje masa sklepneme paličkou, upevníme jehlami, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, potom v corn flakes a zvolna usmažíme po obou stranách na tuku.

| 30. 07. 2008 22.32 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 2183x

Kuře na víně

Suroviny: 1 kuře, 1,5 dl bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, 1 dl smetany, 100 g másla, sůl, pepř

Postup přípravy: Očištěné kuře osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle. Podlijeme jej bílým vínem a za častého podlévání, přelévání a potírání upečeme doměkka. Vypečenou šťávu zředíme trochou horké vody, promícháme, vlijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, povaříme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s opečenými brambory.

| 30. 07. 2008 22.29 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 835x

Kuřecí prsíčka plněná špenátem

Suroviny: 4 ks kuřecích prsíček, mražený listový špenát, 150 g mozzarelly, bílý pepř, sůl, česnek, máslo, olej, ořechy, 2 vejce, 50 g hladké mouky, 200 g strouhanky

Postup přípravy: Na prsíčkách podélně nařízneme kapsu, podusíme špenát asi 5 minut na jedné lžíci másla. Osolíme, opepříme, okořeníme lisovaným česnekem. Přimícháme mozzarellu pokrájenou na kostičky a náplň vložíme do kapsy a uzavřeme párátky. Plněné řízky obalíme v trojobale a sekaných ořechách. Smažíme po obou stranách 3 – 4 minuty na másle s olejem na středním ohni. Obrátíme a na mírném ohni smažíme dál 4 – 5 minut po každé straně. Nejlépe chutná s brambory nebo bramborovou kaší.

| 30. 07. 2008 22.26 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 2083x

Kuře pečené na másle

Suroviny: 1 středně velké kuře, 90g másla, směs grilovacího koření na kuře, sůl, voda na podlévání

Postup přípravy: Dobře očištěné kuře mírně osolíme z venku i uvnitř a posypeme grilovacím kořením. Vložíme ho do pekáče, přidáme 2/3 másla a přilijeme trochu vody. Kuře asi 15 minut dusíme zakryté a pak odkryjeme a dále pečeme za občasného polévání vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou. Aby bylo maso chutnější můžeme nalévat vypečenou šťávu i dovnitř kuřete. Při pečení kuře obracíme a nakonec dopékáme prsíčky nahoru. Hotové kuře je upečené dozlatova a měkké. Vypečenou šťávu podle potřeby zředíme vodou, přecedíme, zjemníme zbylým máslem a krátce povaříme.

| 28. 07. 2008 11.49 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 2870x

Závitky s broskvemi

Suroviny: 600g krůtích prsou, drůbeží vývar na podlévání, mletý pepř. Náplň: 4ks půlek kompotované broskve, 1 lžíce másla, 4 plátky drůbeží šunky, 200g sýru niva. Omáčka: 2ks půlek broskve, sůl, 1 lžíce hladké mouky, drůbeží vývar. Na ozdobu: čerstvá zelenina

Postup přípravy: Krůtí prsa rozkrojíme na čtyři plátky, lehce naklepeme, osolíme i opepříme. Nivu rozmačkáme vidličkou a smícháme s máslem. Na každý plátek masa položíme plátek šunky a na ni rozdělíme nivovou směs. Přiklopíme půlkou broskve, plátek zabalíme a spíchneme párátky, případně převážeme nití. Rozpálíme olej a závitky zprudka opečeme. Poté je podlijeme trochou vývaru a pečeme v předehřáté troubě při 180°C doměkka. Měkké závitky vyndáme a udržujeme teplé. Výpek zaprášíme moukou a opražíme. Poté podlijeme vývarem a provaříme. Přidáme nadrobno nakrájené půlky broskví (nebo nahrubo nastrouhané) a podle chuti přisolíme. Necháme prohřát. Závitky podáváme s vařenými brambory, obložené čerstvou zeleninou (rajčata, hlávkový salát, okurka) a přelité omáčkou.

| 21. 06. 2008 10.45 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 929x

Sýrová roláda s drůbežím masem

Suroviny: 200g eidamu, 2 tučné tavené sýry, 2 vejce, 200g uzeného drůbežího masa, 1/8 másla, 2 okurky, lžíce hořčice, pepř, sůl

Postup přípravy: Máslo, tavené sýry a hořčici utřeme dohladka, přidáme nadrobno pokrájené vejce uvařené natvrdo a okurky a jemné kostičky uzeného drůbežího masa. Opepříme a přisolíme. Eidam necháme v teple změknout a rozválíme jej na placku, potřeme připravenou náplní, stočíme, rolku zabalíme do alobalu a dáme do ledničky ztuhnout.

| 14. 06. 2008 22.46 | Sýrové pokrmy, Drůbeží maso | 0 komentářů | 1859x

Kuřecí čtvrtky ve smetaně s jablky

Suroviny: 2 jablka, 1 menší cibule, 1/4l sladké smetany, 100g celeru, 50g másla, 20g hladké mouky, mletý pepř, nové koření, hřebíček, sůl

Postup přípravy: Dobře očištěné čtvrtky kuřete osolíme. Na rozpáleném másle zpěníme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájený celer, na hrubo nastrouhaná, oloupaná jablka (bez jádřinců), hřebíček, nové koření, mletý pepř a vše krátce orestujeme. Do tohoto základu dáme maso, podlijeme vodou a dusíme na mírném ohni za občasného obracení masa do změknutí. Měkké maso vyjmeme, také hřebíček a nové koření. Mouku rozšleháme ve smetaně, přidáme do šťávy a dobře povaříme. Maso pak vložíme zpět do omáčky a krátce prohřejeme. Podle chuti přisolíme.

| 11. 06. 2008 12.32 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1137x

Další recepty: 1-14 15-27 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů