Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Kuřecí ragú

Suroviny: na 4 porce: 1ks kuřete, 2 cibule, 500g rajčat nebo 4lžíce rajčatového protlaku, 3lžíce oleje, 1/4l kysané smetany (jogurtu), petrželová nať, mletý pepř, kopr, sůl

Postup přípravy: Očištěné kuře rozdělíme na kousky. Osolíme, opepříme a orestujeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Vyndáme je a na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Potom přidáme na plátky nakrájená rajčata (rajčatový protlak), kuře, drobně nasekanou petrželku a kopr, podlijeme několika lžícemi vody a pečeme (190°C) doměkka. Když je maso téměř měkké, přilijeme zakysanou smetanu (jogurt) a ještě chvíli pečeme.

| 04. 06. 2008 10.08 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1642x

Kuře se zeleninou

Suroviny: 4 čtvrtky kuřete, 2 mrkve, 1 a 1/4ks menšího celeru, 1 cibule, 1/2 citronu, 1,25l vody, 0,2l mléka, 40g másla, 40g hladké mouky, mletý muškátový oříšek, petrželová nať, sůl

Postup přípravy: Dobře očištěné kuřecí čtvrtky vložíme do hrnce a zalijeme mírně osolenou vařící vodou. Přikryté vaříme asi 15 minut. Pak přidáme oloupanou, na čtvrtky rozkrájenou cibuli, očištěnou zeleninu a maso vaříme doměkka. Maso z vývaru vyjmeme a vývar přecedíme. Na rozpáleném másle osmahneme hladkou mouku, zalijeme procezeným vývarem, rozšleháme, uvedeme do varu a zvolna vaříme za občasného míchání asi 15 minut. Během vaření okořeníme mletým muškátovým oříškem, ke konci varu přidáme mléko a omáčku jen krátce povaříme. Do hotové omáčky přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer. Podle potřeby přisolíme, dochutíme citronovou šťávou a již jen prohřejeme. Nakonec do omáčky dáme maso a na drobno nakrájenou petrželku, v případě potřeby zahustíme solamylem, nebo hladkou moukou zamíchanou v malém množství studené vody.

| 04. 06. 2008 10.05 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1009x

Krůtí hamburger na zelenině

Suroviny: pro 4 osoby: 400g krůtích prsou, 150g měkkého tvarohu, 4lžíce zakysané smetany, 2lžíce hladké mouky, 2lžíce másla, 1lžíce bylinek (tymián, bazalka), 1 citrón, 1 pórek, 1 bílek, 2 velké mrkve, mletý pepř, červený pepř, vegeta, sůl, olej na smažení

Postup přípravy: Krůtí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku. Přidáme bílek, hladkou mouku, tvaroh nadrobno nasekané bylinky, osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme, aby se směs spojila v kompaktní hmotu. Z masové směsi uděláme 8 hamburgerů, které po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Mrkev s pórkem očistíme, nakrájíme na drobné nudličky, ochutíme vegetou, drceným červeným pepřem a podusíme na rozpáleném másle. Hamburgery na talíři obložíme dušenou zeleninou, přidáme zakysanou smetanu. Porce můžeme ozdobit plátky citrónu.

| 29. 05. 2008 12.16 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 662x

Kuře tří hořčic

Suroviny: 1 celé kuře, 3 lžíce rybízové zavařeniny, lžička soli, pepře, sladké a pálivé papriky, 1/2 lžičky kari, 3 lžičky různých druhů hořčic

Postup přípravy: Z zěchto přísad uděláme kašičku a tou potřeme kuře ze všech stran. Na připravené kuře na pekáči pokrájíme 100 g špeku a 50 g másla. Přidáme malou sklenku nakládané zeleniny Halali. Pekáč přiklopíme a kuře bez podlévání pečeme 45–60 min.

| 20. 05. 2008 10.25 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1319x

Kuřecí řízky smažené v sýrovém těstíčku

Suroviny: 4 kuřecí řízky, sůl, hladká mouka na obalení, 2 vejce, 50g eidamu, olej na smažení, rajčata a petrželka na ozdobu

Postup přípravy: Naklepané řízky osolíme a obalíme v hladké mouce. Namáčíme v připraveném těstíčku z rozšlehaných vajec a strouhaného sýra. Osmažíme po obou stranách a podáváme ozdobené plátkem rajčete a snítkou petrželky.Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo brambory.

| 20. 05. 2008 10.24 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1899x

Kuře na medu

Suroviny: 1 celé vykostěné kuře, 1 lžíce medu, 100g oleje, 150g bílého zelí, 80g kukuřice, 80g hrachu, 60g cibule, 1 celý banán, sůl, kari koření, 4 lžíce sojové omáčky

Postup přípravy: Maso nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji zpěníme med a vložíme maso. Po 20 min. přidáme banán pokrájený na kolečka, nakrouhané zelí, hrách, kukuřici, nakonec cibulu na kolečka a koření. Vše promícháme a necháme dusit do měkka. Jako přílohu podáváme rýži nebo hranolky.

| 20. 05. 2008 10.21 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 2459x

Kuřecí nudličky na kari

Suroviny: 500g vykostěného kuřecího masa, sůl, citron, kari koření, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 2 lžíce kompotovaných mandarinek, 1 lžíce brusinek

Postup přípravy: Maso nakrájíme na tenké nudličky, pokapeme je citr. šťávou, osolíme a posypeme kořením kari. Dáme do misky, promícháme a necháme alespoň hodinu odležet. Na pánvi rozehřejeme olej i máslo a maso osmažíme. Osmažené ihned doplníme mandarinkami i brusinkami, promícháme a jen prohřejeme. Podáváme s rýží nebo hranolky.

| 20. 05. 2008 10.20 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 2076x

Palačinky plněné kuřecím masem a houbami

Suroviny: Těsto na palačinky: 1 malý pomeranč, 150g hladké mouky, 3 vejce, ½ lžičky soli, 10 snítek tymiánu, 50g rozpuštěného másla, 375ml mléka, máslo nebo olej na smažení. Na náplň: 5 jarních cibulek, 250g žampionů, 2 lžíce citronové šťávy, 500g kuřecího masa, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 200g zakysané smetany

Postup přípravy: Pomeranč omyjeme v horké vodě a osušíme. Nastrouháme kůru, vymačkáme šťávu a odložíme na přípravu náplně. Rozšleháme vejce, mouku, pomerančovou kůru, sůl a lístky ze dvou snítek tymiánu. Přidáváme střídavě rozpuštěné máslo a mléko, až vznikne polotekuté těsto bez žmolků. Přikryjeme ho a necháme 30 minut odpočinout, aby získalo lehčí, vzdušnou konzistenci. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na tenké kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky které zakapeme citrónem. Kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky. Rozehřejeme jednu lžíci oleje a maso na něm ze všech stran rychle opečeme. Potom ho osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a odložíme, stranou zahřejeme zbytek oleje a houby na něm 5 minut prudce opékáme. Po 3 minutách přidáme cibulky. Nakonec vmícháme kuřecí maso a náplň doděláme smícháním pomerančové šťávy se zakysanou smetanou a necháme ji nepřikryté zvolna povařit. Osolíme ji a podle chuti opepříme. V horkém tuku upečeme 8 palačinek, naplníme je a podáváme.

| 12. 05. 2008 23.05 | Houbové pokrmy, Drůbeží maso, Studené předkrmy | 0 komentářů | 1959x

Kuře na pivě

Suroviny: 1 kuře, 0,5l černého piva, 1ks cibule, 50g másla, kmín, sůl

Postup přípravy: Kuře očistíme, omyjeme, naporcujeme a nasolíme. Jednotlivé porce naskládáme do pekáče, posypeme kmínem, přidáme máslo a podlijeme polovinou piva. Cibuli nakrájíme na kostky, přidáme ke kuřeti a zaklopené dáme péci do trouby při teplotě kolem 180°C. V průběhu pečení kuře poléváme výpekem a pivem. Zhruba po hodině pekáč odklopíme a kuře dopečeme dozlatova. Můžeme podávat s houskovým knedlíkem a podušeným zelím.

| 12. 05. 2008 18.58 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1262x

Kuře s nádivkou

Suroviny: 1 středně velké kuře, 90g másla, sůl, voda na podlévání. Na nádivku: 100g másla, 40g žemle – veky, 50g šunky, 3lžíce mléka, 2 vejce, petrželka, mletý muškátový oříšek, sůl

Postup přípravy: Dobře očištěné kuře mírně na povrchu i uvnitř osolíme. Žemli nakrájíme na menší kostičky, polyjeme mlékem a necháme vsáknout. Máslo utřeme se žloutky, trochu osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, mletý muškátový oříšek, na menší kousky pokrájenou šunku, přidáme zvlhčenou žemli a vše dobře promícháme. Z bílků uděláme sníh a lehce vmícháme do nádivky. Připravené kuře naplníme nádivkou, zašijeme nití a dáme do pekáče. Mírně podlijeme vodou, přidáme 2/3 másla a dáme péci. Při pečení kuře obracíme a občas poléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou až do změknutí kuřete. Upečené kuře vyjmeme, šťávu podle potřeby zředíme vodou procedíme, zjemníme zbylou dávkou másla a krátce povaříme. Jako přílohu můžeme podávat brambory nebo rýži.

| 12. 05. 2008 18.55 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1619x

Kuře na paprice

Suroviny: 4ks porce kuřete (nebo vykostěná stehna), 1 cibule, 60g tuku (nebo másla), 20g hladké mouky, 1/8l kysané smetany, mletou papriku, sůl, vodu na podlévání masa

Postup přípravy: Na rozehřátém másle usmažíme do růžova drobně nakrájenou cibulku, přidáme mletou papriku a mírně ji zpěníme. Porce kuřete osolíme, vložíme k cibuli, mleté paprice a po obou stranách opečeme. Po chvíli maso podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka (při dušení maso obracíme). Měkké kuře vyndáme. Do kysané smetany dáme hladkou mouku a dobře ji rozšleháme. Pak přidáme do šťávy z masa a za stálého míchání ještě asi 5 minut povaříme. Podle potřeby můžeme dosolit.

| 12. 05. 2008 18.49 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 3061x

Smažená kuřecí stehýnka v těstíčku

Suroviny: 4ks kuřecích stehýnek, citrón, sůl. Na těstíčko: 2ks vajec, 80g polohrubé mouky, 1dl smetany nebo mléka, olej nebo tuk na smažení

Postup přípravy: Porce kuřete osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet v ledničce. Pak umícháme těstíčko z vajec mléka (smetany), polohrubé mouky a soli (musí být zahoustlé jako na kapání). Stehýnka v kloubu nařízneme a namočíme v těstíčku. Hned klademe do většího množství rozpáleného tuku (oleje) a pozvolna smažíme dozlatova. Podáváme s bramborovým salátem nebo s bramborovou kaší.

| 05. 05. 2008 20.21 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1366x

Kuřecí perkelt

Suroviny: 1 větší kuře, 50g másla, 60g cibule, červená paprika, pepř, 10g mouky, sůl

Postup přípravy: Očišťěné a vykuchané kuře pokrájíme na kousky. Na rozpuštěném másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, nakrájené kuře, sůl a přikryté pomalu dusíme ve vlastní šťávě. Podléváme horkou vodou a dusíme do měkka. Udušené kuře zaprášíme moukou, chvíli povaříme a podáváme s noky.

| 03. 05. 2008 13.17 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1669x

Další recepty: 1-14 15-27 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů