Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Vepřové dušené řízky na houbách

Suroviny: 1/2 kg vepřového masa z plecka, 40 g sádla, 60 g cibule, 100 g čerstvých hub nebo 20 g sušených hub, sůl, mletý kmín, pepř, 20 g mouky

Postup přípravy: Vepřové maso umyjeme, nakrájíme na řízky a na rozpáleném sádle po obou stranách opečeme. Cibuli očistíme, an drobno nakrájíme, dáme na maso a dusíme. Přidáme umyté a nakrájené houby, posolíme, okořeníme pepřem, mletým kmínem a přikryté dusíme až maso změkne. Občas podlejeme horkou vodou. Nakonec zaprášíme moukou, chvíli podusíme a podáváme s brambory nebo s dušenou rýží.

| 14. 07. 2009 11.09 | Vepřové maso, Houbové pokrmy | 0 komentářů | 1578x

Hovězí s houbami a smetanou

Suroviny: 400 g hovězího masa z kýty, 40 g sádla nebo oleje, 40 g cibule, 100 g čerstvých nebo 30 g sušených hub, sůl, kmín, 2 dl kyselé smetany, 20 g hladké mouky

Postup přípravy: Umyté hovězí maso nakrájíme na řízky a trošku naklepeme. Na kastrole rozpálíme sádlo a řízky na něm po obou stranách upečeme. Přidáme očištěnou strouhanou cibuli a chvíli smažíme. Čerstvé umyté houby pokrájíme, přidáme k masu, osolíme, posypeme mletým kmínem, podlejeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou. Udušené maso zalejeme kyselou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, a necháme převařit. Do hotového můžeme přidat podle chuti citrónovou šťávu nebo ocet a trošku cukru. Podáváme s makarony.

| 13. 02. 2009 12.09 | Hovězí maso, Houbové pokrmy | 0 komentářů | 1253x

Houbové řízky

Suroviny: 500 g tvrdších hub, sůl, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, sádlo nebo olej na smažení

Postup přípravy: Dobře očištěné houby rozkrájíme na silnější plátky. Osolíme je, obalíme v mouce, rozmíchaných vejcích a strouhance. V rozpáleném tuku je smažíme z obou stran dorůžova. Podáváme k nim nejlépe vařené brambory.

| 20. 09. 2008 15.40 | Houbové pokrmy | 0 komentářů | 1157x

Žampiónový salát

Suroviny: 60 dkg žampiónů, šťáva z půlky citrónu, 4 dkg oleje

Na marinádu: 1/8 l octa, 1/16 l oleje, 5 dkg cibule, sůl, pepř, zelená petržel

Postup přípravy: Žampióny omyjeme, očistíme, kloboučky sloupneme, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájené žampióny a asi 4 minuty je podusíme. Podušené žampióny dáme ihned do misky, přidáme jemně nasekanou cibulku, osolíme, opepříme, polijeme octem a olejem a dobře promícháme. Hotový salát posypeme jemně rozsekanou petrželkou.

| 04. 09. 2008 15.28 | Saláty, Houbové pokrmy | 0 komentářů | 1605x

Zajíc na houbách

Suroviny: 600 g zaječího masa, 30g tuku, 1 cibule, 10 g sušených hub nebo 100 g čerstvých hub, mletý pepř, sladká paprika, trochu mouky, mletý kmín

Postup přípravy: Na tuku zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a na kousky rozkrájené zaječí maso. Trochu je opečeme, osolíme, přidáme mletý pepř, mletý kmín, spařené houby a dusíme je za stálého podlévání. Když je maso měkké, šťávu zaprášíme moukou a povaříme.

| 31. 07. 2008 13.34 | Zvěřina, Houbové pokrmy | 0 komentářů | 1298x

Zapečené žampiony se šunkou

Suroviny: 400 g žampiónů, 1 lžíce másla, 4 vejce, 4 plátky šunky, 100 g sýra na strouhání, 1 dl sladké smetany (popř. mléka), 4 lžíce kečupu, sůl, petrželka, olej na vymaštění

Postup přípravy: Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Šunku opečeme po obou stranách na másle a vyjmeme ji. Na zbytku másla osmahneme nakrájené houby, mírně je osolíme, a když se z nich odpaří voda, zalijeme je vejci rozšlehanými ve smetaně. Dusíme do zhoustnutí. Zapékací misku vymastíme, vyložíme ji šunkou, na ní navrstvíme houby s vejci, překryjeme je nastrouhaným sýrem, pokapeme kečupem a posypeme petrželkou. Zapečeme pod grilem nebo v troubě, až se sýr roztaví.

| 30. 07. 2008 22.43 | Houbové pokrmy, Teplé předkrmy | 0 komentářů | 2465x

Palačinky plněné kuřecím masem a houbami

Suroviny: Těsto na palačinky: 1 malý pomeranč, 150g hladké mouky, 3 vejce, ½ lžičky soli, 10 snítek tymiánu, 50g rozpuštěného másla, 375ml mléka, máslo nebo olej na smažení. Na náplň: 5 jarních cibulek, 250g žampionů, 2 lžíce citronové šťávy, 500g kuřecího masa, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 200g zakysané smetany

Postup přípravy: Pomeranč omyjeme v horké vodě a osušíme. Nastrouháme kůru, vymačkáme šťávu a odložíme na přípravu náplně. Rozšleháme vejce, mouku, pomerančovou kůru, sůl a lístky ze dvou snítek tymiánu. Přidáváme střídavě rozpuštěné máslo a mléko, až vznikne polotekuté těsto bez žmolků. Přikryjeme ho a necháme 30 minut odpočinout, aby získalo lehčí, vzdušnou konzistenci. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na tenké kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky které zakapeme citrónem. Kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky. Rozehřejeme jednu lžíci oleje a maso na něm ze všech stran rychle opečeme. Potom ho osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a odložíme, stranou zahřejeme zbytek oleje a houby na něm 5 minut prudce opékáme. Po 3 minutách přidáme cibulky. Nakonec vmícháme kuřecí maso a náplň doděláme smícháním pomerančové šťávy se zakysanou smetanou a necháme ji nepřikryté zvolna povařit. Osolíme ji a podle chuti opepříme. V horkém tuku upečeme 8 palačinek, naplníme je a podáváme.

| 12. 05. 2008 23.05 | Houbové pokrmy, Drůbeží maso, Studené předkrmy | 0 komentářů | 1911x

Omáčka ze sušených hub

Suroviny: 1 hrst sušených hub, 3dl mléka, 2 a ½ dl smetany, 40g hladké mouky, 1 lžíce másla, citronová kůra, ocet, cukr, sůl

Postup přípravy: Houby namočíme na 2 hodiny do mléka, pak nakrájíme nebo rozmixujeme, osolíme a dusíme na másle. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec přilijeme moukou zahuštěnou smetanu. Omáčku dochutíme octem, cukrem a strouhanou citronovou kůrou.

| 12. 05. 2008 22.59 | Houbové pokrmy, Omáčky | 0 komentářů | 1806x

Další recepty: 1-8 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů