Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Pastýřská roštěnka

Suroviny: 400 g hovězí roštěnky, 40 g sádla, 80 g cibule, červená paprika, sůl, 2 dl kyselé smetany, 20 g hladké mouky

Postup přípravy: Hovězí roštěnku umyjeme a nakrájíme na plátky, trošku je naklepeme, osolíme a v horkém sádle po obou stranách opečeme. Na sádlo, ve kterém jsme pekli roštěnky, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, přidáme červenou papriku, podlejeme troškou vody a povaříme. Do šťávy vložíme opečené roštěnky a dusíme pod pokličkou do měkka. Nakonec přidáme kyselou smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku a necháme povařit. Podáváme s noky.

| 25. 07. 2009 22.38 | Hovězí maso | 0 komentářů | 980x

Hovězí dušené na houbách

Suroviny: 400 g hovězího masa z kýty, 40 g sádla nebo oleje, 60 g cibule, 100 g čerstvých nebo 30 g sušených hub, sůl, červená paprika, pepř, 20 g hladké mouky

Postup přípravy: Umyté hovězí maso nakrájíme na plátky a trošku naklepeme. Na rozpuštěném sádle zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a po obou stranách pečeme. Čerstvé houby umyjeme, pokrájíme, přidáme k masu, osolíme, posypeme červenou paprikou, mletým pepřem a pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě. Občas podlejeme horkou vodou. Udušené maso zaprášíme moukou a zase dusíme. Podáváme s dušenou rýží, kompotem nebo kyselou okurkou.

| 25. 07. 2009 22.33 | Hovězí maso | 0 komentářů | 1291x

Bifteky

Suroviny: 600 g hovězí svíčkové, 60 g sádla nebo oleje, sůl, pepř, červená paprika, 4 vejce, 100 g cibule, hořčice

Postup přípravy: Dobře odleželou a odblaněnou svíčkovou nakrájíme na silnější plátky. Ty obráceným nožem zlehka naklepeme a znovu je zformujeme do původního tvaru. V hrnci rozpálíme sádlo a plátky v něm po obou stranách opečeme (každou stranu asi 4 minuty). Opečené bifteky vybereme na mísu, posolíme, popeříme a posypeme červenou paprikou. Na každý biftek položíme volské oko a podáváme udušenou a na kolečka nakrájenou cibulí, hořčicí a upečenými brambory. Dobrou chuť. :-)

| 14. 07. 2009 11.04 | Hovězí maso | 0 komentářů | 1104x

Debrecínská dušená roštěnka

Suroviny: 400g hovězí roštěnky, sůl, mletý pepř, mouka, 60g sádla nebo oleje, 40g cibule, 1 lžička červené papriky, 100g hub, 2 rajská jablíčka, 2 zelené papriky, pálivá paprika

Postup přípravy: Vykostěnou roštěnku umyjeme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme mletým pepřem a obalíme v mouce. V hrnci rozpálíme sádlo a plátky v něm po obou stranách opečeme. Sádlo přelejeme do druhého hrnce, přidáme očištěnou, na drobno nakrájenou cibuli a dáme zpěnit. Přidáme čerstvou papriku, zamícháme a zalejeme horkou hovězí polévkou nebo vodou. Necháme přejít varem a vložíme do ní opečené plátky. Přidáme umyté a nasekané houby, oloupaná a jader zbavená nakrájená rajčata, očištěné a na nudle nakrájené papriky, pálivou papriku a všechno dusíme do měkka pod pokličkou. Udešené řízky vybereme, šťávu přepasírujeme a nalejeme na řízky zpět. Podáváme s dušenou rýží.

| 14. 07. 2009 10.58 | Hovězí maso | 0 komentářů | 783x

Tokáň na pepři

Suroviny: 400 g hovězího masa, 40 g sádla, 100 g cibule, 4 zralá rajčata, sůl, pepř, 1 dl bílého vína

Postup přípravy: Hovězí maso umyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Na rozpuštěném sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme plátky nakrájeného rajčete, nakrájené maso, posolíme, popepříme a pomalu pod pokličkou dusíme. Potom podlijeme vínem a dusíme do měkka. Podáváme s brambory.

| 15. 03. 2009 16.51 | Hovězí maso | 0 komentářů | 870x

Maďarský guláš

Suroviny: 1/2 kg hovězího masa, 60 g sádla, 200 g cibule, červená paprika, sůl, pepř

Postup přípravy: Hovězí maso umyjeme a pokrájíme na kostky. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme očištěnou na drobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme červenou papriku, maso posolíme, posypeme pepřem a chvíli pečeme ve vlastní šťávě. Když se šťáva vypekla, podlijeme maso maso horkou vodou a přikryté dusíme do měkka. Podáváme s noky nebo brambory.

| 15. 03. 2009 16.48 | Hovězí maso | 1 komentář | 2013x

Biftek s anglickou slaninou

Suroviny: 600 g hovězí svíčkové, 60 g oleje, sůl, pepř, 80 g anglické slaniny, 4 vejce, kečup, 80 g ementálu

Postup přípravy: Dobře odleželou a odblaněnou svíčkovou rychle umyjeme, nakrájíme na silnější plátky, trošku naklepeme, upravíme rukou do původního tvaru, posolíme, popepříme a na rozpáleném oleji upečeme po obou stranách. (Každou stranu opékáme asi 4 minuty). Do oleje přidáme na plátky nakrájenou anglickou slaninu a spolu s masem opečeme. Opečené bifteky a slaninu vybereme, do oleje rozklepneme po jednom vejci a opečeme po obou stranách. Bifteky upravíme na mísu, dáme na ně opečenou slaninu, opečená vejce, trochu polejeme kečupem, posypeme strouhaným sýrem a polejeme olejem, ve kterém jsme maso opékali. Podáváme s opečenýmí brambory a salátem z rajčat.

| 23. 02. 2009 09.53 | Hovězí maso | 0 komentářů | 932x

Roštěnka se sýrem

Suroviny: 400 g hovězí roštěnky, 60 g sádla, 80 g cibule, sůl, pepř, 20 g mouky, 60 g tvrdého sýra

Postup přípravy: Hovězí roštěnku rychle umyjeme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, posypeme pepřem, na rozpáleném másle po obou stranách opečeme a vyndáme. Očištěnou cibuli na drobno nakrájíme, vložíme do sádla, ve kterém jsme opékali plátky roštěnky a smažíme. Přidáme upečenou roštěnku, polejeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Zaprášíme moukou a chvíli vaříme. Plátky roštěnky upravíme na mísu, polejeme šťávou a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s opékanými brambory nebo s dušenou rýží.

| 23. 02. 2009 09.43 | Hovězí maso | 0 komentářů | 884x

Svíčková pečeně na smetaně

Suroviny: 600 g hovězí svíčkové, 40 g uzené slaniny, sůl, 1/2 l kyselé smetany

Postup přípravy: Odleželou a odblaněnou svíčkovou umyjeme a protáhneme kousky uzené slaniny. Vložíme do ohnivzdorné mísy, osolíme, podlejeme vodou a v troubě pečeme. Při pečení stále podléváme kyselou smetanou. Upečenou a vychladlou svíčkovou pokrájíme na plátky a podáváme s dušenou rýží.

| 23. 02. 2009 09.12 | Hovězí maso | 1 komentář | 2038x

Hovězí s houbami a smetanou

Suroviny: 400 g hovězího masa z kýty, 40 g sádla nebo oleje, 40 g cibule, 100 g čerstvých nebo 30 g sušených hub, sůl, kmín, 2 dl kyselé smetany, 20 g hladké mouky

Postup přípravy: Umyté hovězí maso nakrájíme na řízky a trošku naklepeme. Na kastrole rozpálíme sádlo a řízky na něm po obou stranách upečeme. Přidáme očištěnou strouhanou cibuli a chvíli smažíme. Čerstvé umyté houby pokrájíme, přidáme k masu, osolíme, posypeme mletým kmínem, podlejeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou. Udušené maso zalejeme kyselou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, a necháme převařit. Do hotového můžeme přidat podle chuti citrónovou šťávu nebo ocet a trošku cukru. Podáváme s makarony.

| 13. 02. 2009 12.09 | Hovězí maso, Houbové pokrmy | 0 komentářů | 1253x

Hovězí dušené na zelené paprice

Suroviny: 400 g hovězího masa, 40 g sádla nebo oleje, 80 g cibule, 4 zelené papriky, sůl

Postup přípravy: Umyté hovězí maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Na rozpáleném sádle plátky rychle opečeme a přidáme očištěnou, na drobno pokrájenou cibuli, sůl, podlejeme hovězí polévkou nebo horkou vodou a přikryté pomalu dusíme. K polodušenému přidáme očištěnou, umytou a na nudličky nakrájenou zelenou papriku a udusíme do měkka. Podáváme s brambory a salátem z rajčat.

| 13. 02. 2009 12.02 | Hovězí maso | 0 komentářů | 910x

Pikantní hovězí řízky

Suroviny: 4 pěkné řezy ze svíčkové, lžíce papriky, pepř, 8 dkg sádla (nebo oleje), sůl

Postup přípravy: Řízky ze svíčkové trochu naklepeme, posypeme paprikou a pepřem a na pánvi v rozpáleném sádle nebo oleji rychle opečeme po obou stranách. Pak je osolíme, podlejeme polévkou nebo horkou vodou a chvíli ještě dusíme pod pokličkou. Hotové měkké řízky podáváme s rýží nebo bramborami.

| 01. 11. 2008 17.53 | Hovězí maso | 0 komentářů | 1086x

Holštýnský řízek

Suroviny: 4 telecí řízky, 4 vejce, okurky, ředkvičky, olejovky, šunka, červená řepa, citrón, hlávkový salát

Postup přípravy: Na upečené přírodní řízky položíme sázená vajíčka, obložíme nakrájenými okurkami, ředkvičkami, na plátcích citrónu položenými olejovkami, červenou řepou, šunkou a nakonec hlávkovým salátem.

| 01. 11. 2008 17.50 | Hovězí maso | 0 komentářů | 2252x

Tatarský biftek

Suroviny: 20 dkg masa ze svíčkové nebo z roštěnce, sůl, pepř, 1 žloutek, 2 cibule, 1 lžička rozsekaných kaparů, zelená petržel, 2 prolisované sardele, jemně nakrájená cibule, 2 lžičky hladké hořčice, rozsekaný kmín, paprika

Postup přípravy: Očištěné, tuku zbavené a opláchnuté maso nožem uškrábeme a pak je buď usekáme na jemnou kaši, anebo umeleme na masovém strojku. Připravené maso osolíme, opepříme, přidáme lžičku vody, aby bylo vláčnější, dobře promícháme a utvoříme z něj malý bochánek, který posadíme do středu na okrouhlou, plochou mísu. Střed bochánku prohloubíme a do vzniklého důlku vložíme syrový žloutek. Kolem bochánku rozložíme osm obrouček nakrájených z cibule a do každé z nich dáme po jednom z těchto osmi druhů potravin: kapary, zelenou petržel, sardele, cibuli, hořčici, kmín, papriku a sůl. Při konzumaci tyto potraviny promícháme s masem. Upravujeme až před podáváním. Vhodná příloha: bílý nebo tmavý chléb, hořčice, vorčesterská omáčka.

| 30. 08. 2008 16.51 | Studené předkrmy, Hovězí maso | 0 komentářů | 5551x

Další recepty: 1-14 15-26 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů