Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Štika na slanině

Suroviny: větší štika, 10 dkg slaniny, pepř, sůl, muškátový oříšek, 10 dkg másla, 2 dkg mouky, 1 – 2 dl bílého vína, citrónová šťáva

Postup přípravy: Štiku vykucháme, očištěnou zbavíme kůže a položíme na chvíli do mouky. Slaninu nakrájíme na silnější nudle a obalíme v pepři a strouhaném muškátovém oříšku. Štiku protáhneme slaninou, trochu osolíme a upečeme na rozpáleném másle dozlatova. Upečenou položíme na ohřátou mísu a přikryjeme, aby nevychladla. Do másla po pečení dáme trochu mouky, necháme zčervenat, zalijeme hovězí polévkou a přidáme bílé víno. Nakonec zakapeme trochu citrónovou šťávou. Omáčku chvíli povaříme. Jako přílohu můžeme podávat osmažené brambory.

| 15. 07. 2010 12.11 | Ryby | 0 komentářů | 5124x

Kapr na modro

Suroviny: 1 kg kapra, kořenová zelenina, cibule, ocet, sůl, 10 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, bobkový list, tymián, 10 dkg másla

Postup přípravy: Do vody dáme asi 3 polévkové lžíce octa, sůl, všechno koření, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a vaříme půl hodiny. Vykuchaného očištěného kapra nakrájíme na porce, polijeme svařeným vařícím octem a necháme přejít varem. Nádobu s kaprem odtáhneme na okraj sporáku a pomalu dovaříme (asi 20 minut). Porce urovnáme na mísu, obložíme vařenými bramborami a polijeme rozpáleným máslem. Můžeme podávat s tatarkou.

| 15. 07. 2010 12.04 | Ryby | 0 komentářů | 4790x

Smažené rybí filé

Suroviny: 600 g rybího filé, sůl, hladká mouka, 2 vejce, jemná strouhanka, olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy: Rybí filé nakrájíme na řízky, posolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, strouhance a v rozpáleném oleji nebo sádle smažíme po obou stranách do červena. Podáváme s bramborovým salátem s majonézou.

| 18. 08. 2009 12.06 | Ryby | 0 komentářů | 2659x

Rybí filé se zeleninou

Suroviny: 1/2 kg rybího filé nebo čerstvé ryby, 50 g másla, 50 g cibule, 100 g kořenové zeleniny, sůl, bobkový list, 1/4 l kyselé smetany, 30 g hladké mouky

Postup přípravy: Rybí filé nebo očištěnou a vykuchanou rybu nakrájíme na kostky. Rozpustíme máslo, přidáme strouhanou cibuli, očištěnou a na kostičky nakrájenou zeleninu, sůl, bobkový list a dusíme. Potom přidáme pokrájené filé nebo rybu, podlejeme trošku vodou a přikryté dusíme do měkka. V kyselé smetaně zamícháme mouku, nalejeme na udušenou rybu a necháme povařit. Podáváme nejlépe s noky nebo rýží.

| 18. 08. 2009 12.02 | Ryby | 0 komentářů | 1116x

Smažený kapr

Suroviny: 600 g kapra, sůl, mouka, 2 vejce, strouhanka, olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy: Očištěného a umytého kapra osušíme čistou utěrkou, nakrájíme na díly, posolíme a necháme na chladném místě stát. Potom obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a v rozpáleném oleji nebo sádle smažíme po obou stranách. Podáváme tradičně s bramborovým salátem.

| 15. 03. 2009 17.13 | Ryby | 0 komentářů | 760x

Rybí utopenci

Suroviny: 1 kg rybího filé, 4 namočené housky, 4 lžíce strouhanky, 4 celá vejce, 2 stroužky prolisovaného česneku, 3 menší cibule, sůl, mletý pepř

Postup přípravy: Filé umeleme a spojíme s vymačkanými houskami, přidáme ostatní suroviny. Z hmoty usmažíme na oleji po obou stranách malé karbanáky, které vložíme do vychladlého nálevu – svaříme 6 sklenic vody, 3 sklenice octa, 6 bobkových listů, 10 kuliček nového koření, trochu soli. Do vychadlého nálevu rozmícháme podle chuti trochu hořčice a vložíme usmažené rybí karbanátky. Připravujeme alespoň 2 dny před podáváním.

| 26. 12. 2008 00.02 | Ryby | 0 komentářů | 1604x

Makrely na víně

Suroviny: 4 menší ryby, 2 cibule, petrželové natě, citrón, 1/8 másla, sůl, pepř, olej, 2 dl vína, hladká mouka

Postup přípravy: Makrely vykucháme, omyjeme, osušíme, pokapeme citrónem, osolíme a mírně opepříme. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Když změkne, přidáme nasekanou petrželku a trochu soli. Směs cibule a petrželky vložíme do vnitřku ryb, obalíme je v mouce a na oleji osmažíme. Pak podlijeme vínem a chvíli dusíme. Můžeme podávat přelité výpekem s brambory.

| 22. 11. 2008 19.07 | Ryby | 0 komentářů | 1674x

Treska na mandlích

Suroviny: 1/2 kg tresky, 75 ml mléka, 1/2 vejce, 75 g hladké mouky, 1/4 lžíce soli, 50 ml olivového oleje, 100 g nasekaných žampiónů, 1,5 lžíce másla, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 50 g mandlí, 1 lžíce pažitky

Postup přípravy: Ušleháme vejce a smícháme s mlékem. Přidáme mouku a sůl. Rozporcovanou tresku obalíme ve vzniklé směsi. Na pánvi rozpálíme olej a rybu krátce osmahneme. Mezitím si připravíme ostatní přísady a na středním plameni je 6 minut povaříme. Rybu přeneseme na talíř a posypeme žampiónovou směsí.

| 22. 11. 2008 19.04 | Ryby | 0 komentářů | 1073x

Sumec na červeném víně

Suroviny: 1 kg sumce (popř. candáta), sůl, cibule, 1 dl oleje, 1 dl červeného vína, 2 lžíce octa, 2 lžíce mouky, rajský protlak, 4 dl hovězí polévky (nebo z kostí)

Postup přípravy:Ze sumce stáhneme kůži, nakrájíme na porce a trochu posolíme. Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, podlejeme červeným vínem a octem, přidáme trochu soli, rajský protlak, hovězí polévku, hlavu z ryby a vaříme asi 1/2 hodiny. Potom omáčku přecedíme na připravené porce ryby a dusíme do měkka. Urovnáme na ohřátou mísu a obložíme bramborami nebo na máslo opečenými plátky žemlí.

| 01. 11. 2008 17.46 | Ryby | 0 komentářů | 2710x

Marinovaní sledi

Suroviny: 6 čerstvých sleďů, 1 a 1/2 l vody, 1/8 l octa, sůl, hřebíček, 1/4 l oleje

Postup přípravy: Čersté sledě vykucháme, hlavy odkrojíme, sledě opláchneme, trochu osolíme a složíme je do ubrousku. Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme sůl a ocet a přivedeme k varu. Potom sledě s ubrouskem ponoříme do vařící vody a asi 6 minut mírným varem vaříme. Pak sledě s ubrouskem vyjmeme, opatrně je z ubrousku přendáme na mísu a necháme vychladnout. Do sklenice se širokým hrdlem nalijeme trochu oleje, do něho narovnáme těsně na sebe uvařené sledě, přidáme jeden nebo dva hřebíčky, olejem vše dolijeme uchováme v chladné místnosti. Asi za dva až tři dny podáváme. Tento pokrm chutná jako olejovky.

| 30. 08. 2008 15.37 | Ryby | 0 komentářů | 1516x

Těstoviny s tuňákem a sýrem

Suroviny: 400g těstovin, 150g na malé kostičky nakrájeného eidamu, 150g sendvičového tuňáka z konzervy, sůl

Postup přípravy: Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Horké těstoviny smícháme v misce s tuňákem a eidamem.

| 22. 08. 2008 13.45 | Těstoviny, Ryby | 0 komentářů | 2763x

Rybí salát

Suroviny: 100g rybího filé, 50g zeleniny, majonéza z bramborové mouky, citrónová šťáva, petrželka, sůl

Postup přípravy: Filé osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, maličko podlijeme vodou a upečeme nebo udusíme doměkka. Dušené filé a uvařenou zeleninu (mrkev, květák, celer) drobně nakrájíme, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme petrželkou, spojíme majonézou a necháme uležet. Podáváme k černému chlebu.

| 04. 08. 2008 20.01 | Ryby, Přílohy, Saláty | 0 komentářů | 1673x

Pikantní kapr

Suroviny: 4 porce kapra, 30 g anglické slaniny, 4 stroužky česneku, 1/2 lžičky čili koření, 1 lžička sladké mleté papriky, sůl, olej

Postup přípravy: Očištěné porce kapra potáhneme proužky slaniny, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, poprášíme paprikou a nepatrným množstvím čili. Pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách pod pokličkou. Porce ryby přeléváme výpekem. Podáváme nejlépe s brambory.

| 30. 07. 2008 22.36 | Ryby | 0 komentářů | 704x

Kapr na divoko

Suroviny: 1000g kapra, 80g cibule, 40g slaniny, 30g hladké mouky, 30g másla, 100ml červeného vína, 5ks kuliček pepře, 2ks bobkového listu, 2lžíce hladké mouky, sardelová pasta, citron, sůl

Postup přípravy: Porce kapra potřeme sardelovou pastou, kterou jsme utřeli s máslem. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme po obou stranách na tuku z vyškvařené slaniny. Restujeme 4 minuty z každé strany. Opečené porce naskládáme na vyhřátou mísu. Do šťávy z opečené ryby přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme koření a zalijeme trochou horké vody s červeným vínem. Zahustíme moukou utřenou s máslem a povaříme 10 min za občasného míchání. Podle chuti osolíme a přidáme pár kapek citrónové šťávy. Omáčku přecedíme.

| 12. 05. 2008 19.04 | Ryby | 0 komentářů | 790x

Další recepty: 1-14 15-15 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů