Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Tiramisu

Suroviny: 2 balíčky cukrářských piškotů, 200g moučkového cukru, 2 kelímky smetany ke šlehání, 2 krabičky pomazánkového másla, 1 hrnek studené instantní kávy, 2 lžíce rumu, šlehačka ve spreji, kakao

Postup přípravy: Smetanu, pomazánkové máslo a moučkový cukr ušleháme do pěny. Formu vyložíme jedním balíčkem cukrářských piškotů, které pokapeme rumem a kávou. Na piškoty navrstvíme polovinu ušlehané hmoty a opět poklademe piškoty, které pokapeme rumem a kávou. Na piškoty rozdělíme zbylou část ušlehané hmoty, moučník uložíme do chladničky a necháme 24 hodin odpočinout. Podáváme ozdobené šlehačkou a kakaem.

| 13. 09. 2008 09.16 | Moučníky | 0 komentářů | 1652x

Barončiny řezy

Suroviny: těsto: 450g polohrubé mouky, 150g práškového cukru, 4 žloutky, 250g Hery, 1/2 prášku do pečiva náplň: 1kg strouhaných jablek, skořici, 150g práškového cukru

Postup přípravy: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme nastrouhaný tuk, mouku smíchanou s kypřicím práškem. Z těsta oddělíme třetinu a dáme do chladničky ztuhnout, aby se lépe strouhalo. Ostatní rukama vtlačíme na suchý plech. Těsto potřeme náplní, na ni dáme sníh ze čtyř bílků, navrch nastrouháme odložené těsto z chladničky a dáme péct.

| 13. 09. 2008 09.14 | Moučníky | 0 komentářů | 2287x

Kakaový koláč

Suroviny: 400 g hladké mouky, 250 g cukru, 30 g kakaa, 1 žloutek, 250 g Hery, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce mléka

Náplň: 750 g tvarohu, 4 žloutky, 1 lžíce pudinkového prášku, 300 g cukru, 4 bílky

Postup přípravy: Z mouky, cukru, žloutků, Hery, kakaa a mléka vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na dvě koule uložíme na 1/2 hodiny do lednice. Smícháme tvaroh s cukrem, žloutky, pudingem, sněhem ze 4 bílků a připravíme si náplň. První kouli nastrouháme na vymaštěný plech vysypaný moukou, navrch rozetřeme vrstvu tvarohové náplně. Na ní nastrouháme druhou kouli a pečme v mírně rozehřáté troubě.

| 07. 09. 2008 20.50 | Moučníky | 0 komentářů | 1223x

Žemlovka s jablky

Suroviny: 500 ml mléka, 500 g veky, 300 g tvarohu, 2 vejce, 15 g rozinek, 50 g vlašských ořechů, 300 g jablek, skořice mletá, máslo, cukr

Postup přípravy: Nakrájenou veku namáčíme do mléka a vkládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Smícháme tvaroh, žloutky, cukr, mléko a potřeme spodní vrstvu veky, potom přidáme nastrouhaná jablka s cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy a zakryjeme druhou častí tvarohu a poklademe zase vekou v mléce. Z bílků ušleháme tuhý sníh do kterého vmícháme moučkový cukr, potřeme vršek a dáme zapéct.

| 07. 09. 2008 20.45 | Moučníky | 0 komentářů | 4361x

Vaječné věnečky

Suroviny: 250 g mouky, 150 g cukru, 125 g tuku, 3 vařené žloutky, 1 celé syrové vejce, citrónová kůra, 1/2 prášku do pečiva, lžíce rumu

Postup přípravy: Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto. To rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka, vždy jedno s otvorem uprostřed a jedno plné. Pečeme při střední teplotě. Vychladlé slepíme máslovým krémem s rumovou příchutí a poléváme rumovou polevou.

Rumová poleva: 250 g moučkového cukru třeme s 3 lžícemi horké vody a lžící rumu tak dlouho, až vznikne bílá hladká porcelánově vypadající hmota

| 07. 09. 2008 20.42 | Moučníky | 0 komentářů | 1983x

Banánový dort

Suroviny: 200 g polohrubé mouky, 100 g cukru, 100 g rostlinného tuku, 3 žloutky, citrónová kůra

Náplň: 1/2 l mléka, 1 banánový pudink, 3 lžíce cukru, 3 banány

Na polevu: 2 vejce, 2 lžíce cukru, 2 lžíce polohrubé mouky

Postup přípravy: Z mouky, cukru, tuku, žloutků a citrónové kůry vypracujeme těsto, vložíme ho do mikrotenového sáčku a dáme do chladničky asi na 1 hodinu odležet. Mezitím si z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink a necháme ho zchladit. Banány rozmixujeme a smícháme s chladným pudinkem. Odležené těsto vyválíme a vložíme do vymaštěné a moukou vysypané formy. Patnáct minut zapékáme, pak vyjmeme, potřeme pudinkem s banány a povrch přelijeme piškotovým těstem ušlehaným z bílků, cukru, mouky a žloutků. Dort vrátíme do trouby a dopečeme.

| 07. 09. 2008 20.37 | Moučníky | 0 komentářů | 1330x

České buchty

Suroviny: 1/2 kg hrubé mouky, 3 dkg kvasnic, 10 dkg cukru, 1/4 l mléka, 1/2 dkg soli, 2 žloutky, 12 dkg másla, citrónová kůra

Postup přípravy:Do misky dáme kvasnice, posypeme je lžičkou moučkového cukru a mícháme vařečkou až se kvasnice rozpustí. K tomu přidáme 15 dkg mouky, 1/8 l vlahého mléka a uděláme kvásek, který napovrchu posypeme moukou, zakryjeme ubrouskem a dáme zkynout. Do mísy dáme zbylou mouku, přidáme sůl, zbylý cukr, nastrouhanou citrónovou kůru a dobře promícháme. V mouce uděláme důlek, do kterého dáme zkynutý kvásek. Žloutky rozkvedláme ve zbylém mléce a postupně je za stálého míchání přiléváme k mouce s kváskem. Nakonec přidáme řídké vlahé máslo, vše zpracujeme v těsto a necháme zkynout. Zkynuté dáme na vál a vyválíme na placku asi 1 a 1/2 cm silnou. Z této placky nakrájíme čtverečky o rozměru 10 cm a do středu dáme nádivku. Může to být tvaroh, mák, zavařenina apod. Růžky pak dobře spojíme a upravíme do tvaru buchtiček, které složíme do vymaštěného pekáče. Každou buchtičku po straně potřeme máslem, aby se upečené lépe oddělovaly. Dáme je pak kynout. Zkynuté na povrchu potřeme rozpuštěným máslem a ve středně teplé troubě je 20 – 30 minut pečeme. Upečené buchtičky ještě teplé vyklopíme, vychladlé oddělíme a pocukrujeme.

| 04. 09. 2008 15.55 | Moučníky | 0 komentářů | 10798x

Bulharská jablka

Suroviny: 10 jablek, 10 košíčků z křehkého těsta, 50g strouhaných ořechových jader, 50g strouhaných**** mandlí, 50g rozinek, 20g másla, 1/2 l červeného vína, 2 lžíce rybízové marmelády vanilkový krém: 1/4 l mléka, 2 lžíce škrobové moučky, 120g cukru, 60g másla, 2 žloutky, vanilínový cukr

Postup přípravy: Mléko, škrobovou moučku, změklé máslo, cukr, žloutky a vanilinový cukr smícháme a ušleháme nad párou do husta, po vychladnutí ušleháme do pěny. Do pěny pak vmícháme strouhané mandle, ořechy, přebrané, opláchnuté, odkapané rozinky a naplníme do omytých, vydlabaných jablek. Jablka postavíme do máslem vymazané nákypové formy, přelijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka. Vychladlá jablka dáme do košíčků, poklademe je marmeládou a přelijeme horkým vínem, ve kterém se jablka dusila. Poznámka: košíčky z křehkého těsta připravíme z 120 g hladké mouky, 60 g másla, špetky soli a trochy vody nebo koupíme v prodejnách polotovarů.

| 22. 08. 2008 13.28 | Moučníky | 0 komentářů | 1247x

Jablečný štrůdl

Suroviny: 1 balení listového těsta, 1 balení skořicového cukru, 1 vajíčko, 4–5 jablek, moučkový cukr, rozinky, nasekané vlašké ořechy, hladká mouka

Postup přípravy: Na pomoučeném stole rozválíme válečkem listové těsto tak, aby nám vznikly dva samostatné obdélníky. Rovnoměrně po ploše těsta rozházíme předem umytá a na struhadle nastrouhaná jablka (nejlépe okrájená a bez jadřince). Do strouhaných jablek přisypeme skořicový cukr, rozinky a vlašské ořechy. Podle potřeby přisladíme jablka moučkovým cukrem a oba pláty těsta s náplní úhledně zabalíme do dvou nohavic. Závin položíme na dobře promaštěný pečicí tác, nebo použijeme pečicí papír. V hrnečku dobře metličkou promícháme vejce a tím pak záviny potřeme štětcem nebo husím perem. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 150–160 °C a pečeme dozlatova asi 15 minut. Naporcujeme, posypeme cukrem a můžeme podávat za tepla i za studena.

| 08. 08. 2008 16.05 | Moučníky | 0 komentářů | 3354x

Čokoládová poleva

Suroviny: 100g čokolády na vaření, 100g tuku (nejlépe 100%)

Postup přípravy: Do vařící vody vložíme misku s ingrediencemi a necháme povolit. Důkladně promícháme a můžeme používat. Po vychladnutí můžeme polevu opětovně rozpustit.

| 08. 08. 2008 16.00 | Moučníky | 0 komentářů | 1548x

Ananasový dort

Suroviny: 2dl studeného mléka, 2 vrchovaté lžíce želatiny, 1 vejce, 150 g rozehřátého másla, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce moučkového cukru, 1/2 šálku horkého mléka, 500 g měkkého tvarohu, balíček dětských piškotů nebo piškot upečený ze 3 vajec, 200g cukru, 200g polohrubé mouky, konzerva ananasu, trochu rumu

Postup přípravy: Do studeného mléka namočíme na několik hodin želatinu a dobře ji rozmícháme. Občas znovu promícháme, aby dobře nabobtnala a rozpustila se. Ve šlehači ušleháme vejce s rozehřátým máslem, přidáme cukr, horké mléko a směs prošleháme s tvarohem a zahřátou a dobře rozmíchanou želatinou (ale pozor, nesmí se vařit). Do skleněné mísy nebo dortové formy naskládáme dětské piškoty, pokapeme je ananasovou šťávou a rumem a nalijeme na ně polovinu ušlehaného krému. Na krém rozložíme na kousky nasekaný ananas, překryjeme ho zbytkem piškotů a zalijeme zbylým krémem. Vložíme do chladničky a necháme dobře vychladit. Pak ozdobíme ovocem a hustou šlehačkou.

| 14. 06. 2008 22.35 | Moučníky | 0 komentářů | 1112x

Broskvový dort

Suroviny: 150g hladké mouky, 100g másla, 20g cukru, 2 žloutky, 4 lžíce mléka, špetka pečivového prášku, 2 bílky, 70g cukru, 3 půlky kompotovaných broskví

Postup přípravy: Třené těsto naplníme do vymazané a vysypané formy a dáme péci. Připravíme si tuhý sníh z bílků a cukru. Sněhem potřeme dort a nahoru narovnáme nakrájené broskve. Pocukrujeme a dáme do trouby asi na 3–5 minut zapéci.

| 26. 05. 2008 21.20 | Moučníky | 0 komentářů | 843x

Tvarohový závin s jahodami

Suroviny: 400g hladké mouky, 1 vejce, 125ml vlažné vody, 1lžička octa, špetka soli, 2lžíce másla, 1lžička másla na těsto, 3 lžíce sekaných ořechů, 1 vejce na potření těsta. Náplň: 400 g tvarohu, 2 žloutky, 300g kompotovaného ovoce, 4 lžíce cukru, 2 lžíce moučk. cukru na posypání

Postup přípravy: Mouku prosijeme na vál. V osolené vlažné vodě rozpustíme máslo. Do mouky rozklepneme vejce, sůl a přilijeme vodu s máslem a ocet. Nožem vše do mouky zamícháme a zaděláme těsto. Těsto pomastíme, položíme na vál a přikryjeme utěrkou. Necháme odležet asi 30 min. Potom z těsta vyválíme placku, kterou rukama roztahujeme, až je tenká a dostatečně velká. Tvaroh rozmícháme se žloutky a cukrem, nakonec přidáme okapané kompotované ovoce a zamícháme. Tvarohovou hmotu natřeme na plát těsta a závin opatrně zabalíme. Přendáme ho na plech potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nasekanými oříšky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních celsia asi 40 min. Hotový závin posypeme moučk. cukrem.

| 20. 05. 2008 10.12 | Moučníky | 0 komentářů | 1204x

Kokosové koule

Suroviny: 200g slazeného kondenzovaného mléka, 100g tuku Stella extra, 300g cukru krupice, 80g kakaa, sáček vanilk. cukru, 2lžíce rumu, 100g kokosu, 130g mletých piškotů

Postup přípravy: mléko prohřejeme s cukrem a necháme rozpustit tuk Stella, přidáme kakao. Necháme zchladnout, přidáme kokos, piškoty, rum. Hmotou obalujeme třešně nebo ořechy. Vyválíme kuličky a obalujeme v kokosu. Výborný, rychlý zákusek!

| 20. 05. 2008 09.55 | Moučníky | 0 komentářů | 1332x

Další recepty: 1-14 15-28 29-32 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů