Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Bramborové knedlíky

Suroviny: (pro 4 osoby) 700 g brambor uvařených ve slupce, 200 g polohrubé mouky, 2 vejce, 100 g dětské krupičky, sůl

Postup přípravy: Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme na jemno a smícháme s moukou, krupicí, vejci, solí a vypracujeme těsto. Z těsta rozválíme na pomoučněné desce asi dva válečky, nožem je naporcujeme na stejně velké kousky a z nich pomoučněnýma rukama tvarujeme kulaté knedlíčky. Vaříme je v osolené vodě 8 až 10 minut. Poté je vyjmeme, necháme okapat a ihned podáváme.

| 15. 07. 2010 11.35 | Přílohy, Bramborové pokrmy | 1 komentář | 1804x

Brambory plněné vejci

Suroviny 4 velké brambory, 4 vejce, 40 g másla, sůl, 40 g salámu, pepř, červená paprika

Postup přípravy: Oloupané brambory umyjeme, vnitřek vydlabeme a brambory naklademe do vymaštěné ohnivzdorné mísy. Vložíme do vyhřáté trouby a dobře zapečeme. Do zapečených brambor vložíme kousek másla, rozklepnutá vejce, povrch posypeme solí, na drobno nakrájeným salámem, pepřem a červenou paprikou. Vložíme do trouby a zapečeme, až vejce ztuhnou. Podáváme s naloženým kyselým zelím.

| 25. 07. 2009 22.24 | Bramborové pokrmy, Vejce | 0 komentářů | 830x

Brambory plněné uzeným sýrem

Suroviny: 4 velké brambory, 40 g másla, 1 žloutek, 60 g uzeného sýra, sůl, červená paprika, snítka zelené petržele, 1/2 dl kyselé smetany, zelená paprika, jedno zralé rajské jablíčko

Postup přípravy: Dobře umyté brambory zalejeme studenou osolenou vodou a ve slupce uvaříme do poloměkka. Vodu scedíme, brambory oloupeme, hlavičky seřízneme a vnitřek lžičkou vydlabeme. Utřeme máslo a žloutek, přidáme strouhaný sýr, sůl, červenou papriku, sekanou zelenou petržel, kyselou smetanu a prolisované vydlabané vnitřky brambor. Všechno rozmícháme a touto nádivkou naplníme připravené brambory. Zakryjeme seříznutou hlavičkou, naklademe do vymaštěné ohnivzdorné mísy a ve vyhřáté troubě upečeme. Před podáváním obložíme kolečky zelené papriky a červeného rajského jablíčka.

| 26. 01. 2009 21.20 | Bramborové pokrmy, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1126x

Bramborové pečenky

Suroviny: 600g brambor, 120g hladké mouky, 3 dl mléka,, 1 vejce, cukr, mletý pepř, tuk na opečení, sůl

Postup přípravy: V části mléka rozšleháme vejce s hladkou moukou. Přidáme zbylé mléko a necháme chvilku odstát. Vmícháme uvařené, oloupané, jemně nastrouhané brambory, sůl, mletý pepř a špetku cukru. Naběračkou vkládáme těsto na lívanečník s rozehřátým tukem a opékáme po obou stranách dozlatova. Podáváme k pečenému vepřovému masu, nebo ve větších dávkách jako bezmasý pokrm s brusinkovým džemem.

| 03. 12. 2008 12.42 | Bramborové pokrmy | 0 komentářů | 1692x

Škubánky

Suroviny: 75 dkg brambor, 18 dkg hrubé mouky, sůl, 8 dkg sádla, 6 dkg máku, 6 dkg sukru

Postup přípravy: Oloupané brambory uvaříme skoro na měkko, pak z nich odlejeme trochu vody, v které se vařily, na brambory nasypeme hrubou mouku a obráceným koncem vařečky do nich uděláme díry. Na kraji plotny je asi 15 minut pomalu vaříme, aby se mouka spařila. Brambory potom důkladně rozmačkáme, osolíme a dobře rozmícháme, aby těsto bylo hladké a pevné. Pak lžící namočenou v rozpuštěném sádle vykrajujeme kousky a dáváme je na mísu, posypeme mletým mákem a cukrem a polejeme rozpáleným sádlem.

| 01. 11. 2008 18.03 | Bramborové pokrmy | 0 komentářů | 2525x

Bramborák se škvarky

Suroviny: 800 g brambor, 100 g škvarků (nebo salámu), 150 g tuku, 60 g hladké mouky, 40 g strouhanky, 5 lžic mléka, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička majoránky, 4 stroužky česneku, 2 vejce, mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Brambory oloupeme, omyjeme a na jemno nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Přidáme mletý kmín, mletý pepř, sůl, majoránku, rozetřený česnek, rozklepnutá vejce, na malé kousky nakrájené škvarky (nebo salám), hladkou mouku, strouhanku, mléko podle potřeby (aby těsto nebylo tuhé) a zamícháme ve středně husté těsto. Do rozehřátého tuku dáváme lžící bramborového těsta, vidličkou rozetřeme na placku a po obou stranách opékáme dozlatova. Hotové bramboráčky dáváme „osušit“ na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.

| 12. 10. 2008 09.02 | Bramborové pokrmy, Uzeniny | 0 komentářů | 2612x

Rýnská pánev

Suroviny: 6 středně velkých brambor, 4 cibule, 3/4kg libového uzeného bůčku, 2 kelímky zakysané smetany, sůl, pepř

Postup přípravy: Syrové brambory nakrájíme na silnější plátky, cibuli nakrájíme na kolečka, vařený uzený bůček na kostičky. Všechno společně orestujeme na velké pánvi, osolíme, opepříme. Dva kelímky zakysané smetany zředíme šálkem vývaru a prolijeme směsí. Pečeme v troubě zvolna asi 1 hodinu.

| 13. 09. 2008 09.15 | Bramborové pokrmy | 0 komentářů | 1680x

Chlupaté knedlíky

Suroviny: 500g syrových brambor, 150g vařených brambor, 150g hrubé mouky, 1 vejce, trochu mléka, sůl

Postup přípravy: Oloupané syrové brambory omyjeme, nastrouháme, dáme na cedník, polijeme horkým mlékem, přikryjeme a necháme okapat. Dáme do mísy, přidáme na jemno nastrouhané uvařené brambory, sůl, rozklepnuté vejce a postupně přidáváme hrubou mouku a vypracujeme tužší těsto. Vypracujeme knedlíky střední velikosti a dáme je vařit na 15–20 minut do vroucí, osolené vody. Po chvíli vaření je opatrně vařečkou nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu. Můžeme podávat s osmaženou cibulkou nebo slaninou, výborné jsou také k pečenému masu.

| 03. 08. 2008 10.46 | Bramborové pokrmy, Přílohy | 0 komentářů | 2417x

Bramborové placky 2

Suroviny: 1kg studených vařených brambor, sůl, asi 100g hladké mouky, tuk na potření, povidla, tvrdý tvaroh

Postup přípravy: Oloupané vařené studené brambory protlačíme lisem na vál, osolíme a s moukou zpracujeme v těsto. Po částech je rozválíme a na pomoučněném prkénku vykrajujeme kolečka. Na horké ploténce nebo pánvi nasucho po obou stranách zvolna opečeme. Horké potíráme tukem a skládáme do mísy. Placky potíráme povidly a posypeme strouhaným tvarohem. Podáváme k bílé kávě.

| 20. 05. 2008 10.08 | Bramborové pokrmy | 0 komentářů | 10496x

Pečené brambory plněné nivou

Suroviny: středně velké brambory, 2 sýry žervé, 100g nivy, 50g másla, 3 stroužky česneku, sekaná pažitka na ozdobu

Postup přípravy: Brambory se slupkou dobře očistíme, z jedné strany nařízneme do tvaru kříže, osolíme, naskládáme na plech a dáme péct. Žervé utřeme s nastrouhanou nivou, prolisovaným česnekem a máslem, přisolíme a vymícháme do pěny. Naříznutý kříž na bramborách se během pečení rozevře, do něj nastříkáme připravenou směs, posipeme pažitkou a podáváme.

| 20. 05. 2008 10.04 | Bramborové pokrmy, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 13012x

Turecké brambory v alobalu

Suroviny: 200g brambor, sladká mletá paprika, sůl, olej, alobal

Postup přípravy: Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostky a nasypeme na alobal. Osolíme, opaprikujeme a zakapeme olejem. Dobře promícháme a alobal řádně uzavřeme. Vložíme na plech do trouby a pečeme asi půl hodiny. Výborná, rychlá večeře.

| 20. 05. 2008 10.02 | Bramborové pokrmy | 0 komentářů | 2427x

Brynzové placky

Suroviny: 1kg brambor, 200 brynzy, brynza na ozdobu, 3 stružky česneku, 100g hladké mouky, majoránka, pepř, sůl, olej, vejce

Postup přípravy: Vařené oloupané brambory nastrouháme, přidáme brynzu, pepř, sůl, majoránku a vejce. Vypracujeme těsto, ze kterého vytváříme a smažíme placky. Ty hotové prokládáme spařenými listy špenátu a ochucenou čerstvou brynzou. Tím vytvoříme na talíři malou pyramidu. Nejen, že to dobře chutná, ale i hezky vypadá.

| 20. 05. 2008 09.59 | Bramborové pokrmy, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 998x

Bramborový závin plněný masem

Suroviny: vařené nebo pečené vepřové nebo hovězí maso, 2 vejce, 500g brambor, 70g solamylu, 70g krupice, 70g hrubé mouky, sůl, koření dle chuti

Postup přípravy: Brambory uvaříme ve slupce. Vystydlé oloupeme, nastrouháme, smícháme s krupicí, solamylem, moukou, 1 vejcem a solí. Vypracujeme těsto a vyválíme z něj plát. Ten pak potřeme směsí mletého masa, které jsme osolili, okořenili podle chuti a promíchali s druhým vejcem. Plát svineme a vaříme v páře asi 25 min. Uvařený závin pokrájíme na plátky. Podáváme se špenátem nebo se salátem z kyselého zelí.

| 20. 05. 2008 09.57 | Bramborové pokrmy, Hovězí maso, Vepřové maso | 0 komentářů | 1100x

Bramborové placky

Suroviny: 10 velkých brambor, 1 až 2 vejce, 10 dkg hrubé mouky, sůl, sádlo na smažení

Postup přípravy: Uvařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a mouku. Z vypracovaného těsta vyválíme tenké placky a upečeme je na sádlem vymazaném plechu v troubě nebo v rozpáleném sádle na pánvi.

| 26. 04. 2008 14.29 | Bramborové pokrmy | 0 komentářů | 1770x

Další recepty: 1-14 15-15 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů