Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Smažené šunkové palačinky

Suroviny: 4 tenké palačinky, 120 g šunky, 1 žloutek, mletý pepř, 2 lžíce smetany, 1 vejce, strouhanka, olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy: Upečeme slané tenké palačinky. Šunku umeleme, přidáme žloutek, mletý pepř, smetanu, dobře zamícháme a touto nádivkou natřeme palačinky. Takto připravené palačinky stočíme, oba konce stlačíme, obalíme v rozšlehaném vejci a jemné strouhance a v horkém sádle nebo oleji po obou stranách usmažíme. Podáváme nejlépe horké.

| 25. 10. 2009 14.19 | Teplé předkrmy, Uzeniny | 1 komentář | 1813x

Zelí s uzeným masem

Suroviny: 400 g brambor, 400 g kyselého zelí, 40 g sádla, 40 g cibule, 1/4 kg uzeného vařeného masa, 2 dl kyselé smetany

Postup přípravy: Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kyselé zelí vymačkáme a na drobno nakrájíme. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme zelí a udusíme. Ohnivzdornou mísu vymažeme sádlem, naklademe do ní vrstvu na plátky nakrájených brambor, vrstvu zelí, dále dáme na malé kostky nakrájené uzené maso, znovu brambory a zelí. Všechno polejeme kyselou smetanou, vložíme do trouby a udusíme do měkka.

| 18. 08. 2009 12.15 | Zelenina, Uzeniny | 0 komentářů | 1495x

Vejce v salámu se sýrem

Suroviny: 4 silnější kolečka salámu, sádlo, 4 vejce, sůl, 60 g tvrdého sýra, červená paprika

Postup přípravy: Neoloupaný salám, utřený ubrouskem dáme na rozpálené sádlo péct. Při opékání se utvoří mističky, do kterých vložíme po jednom rozklepnutém vejci, osolíme, posypeme strouhaným sýrem, červenou paprikou a pomalu zapékáme, až bílek ztuhne. Když je bílek ztuhlý a žloutek polotuhý, vyndáme mističky a podáváme s chlebem a kyselou okurkou.

| 26. 01. 2009 21.29 | Vejce, Uzeniny | 0 komentářů | 1529x

Bramborák se škvarky

Suroviny: 800 g brambor, 100 g škvarků (nebo salámu), 150 g tuku, 60 g hladké mouky, 40 g strouhanky, 5 lžic mléka, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička majoránky, 4 stroužky česneku, 2 vejce, mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Brambory oloupeme, omyjeme a na jemno nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Přidáme mletý kmín, mletý pepř, sůl, majoránku, rozetřený česnek, rozklepnutá vejce, na malé kousky nakrájené škvarky (nebo salám), hladkou mouku, strouhanku, mléko podle potřeby (aby těsto nebylo tuhé) a zamícháme ve středně husté těsto. Do rozehřátého tuku dáváme lžící bramborového těsta, vidličkou rozetřeme na placku a po obou stranách opékáme dozlatova. Hotové bramboráčky dáváme „osušit“ na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.

| 12. 10. 2008 09.02 | Bramborové pokrmy, Uzeniny | 0 komentářů | 2612x

Lečo po maďarsku

Suroviny: 250 g klobásy, 6 velkých zelených paprik, 4 velká rajčata, 2 cibule, 2 lžíce oleje ( popř. sádla), 1 lžička červené mleté sladké papriky, 1 lžička červené mleté pálivé papriky, mletý pepř, sůl, vegeta

Postup přípravy: Rajčata i papriky dobře omyjeme, papriky zbavíme semeníku, oboje nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší plátky. Klobásu také oloupeme a pokrájíme na tenčí kolečka. Ve větším hrnci rozehřejeme olej ( nebo sádlo) a zpěníme cibuli, pak hrnec stáhneme z přímého ohně a zaprášíme cibuli mletými paprikami (neměly by projít varem, jinak papriky zhořknou). Do hrnce také přidáme pokrájenou klobásku, papriky a rajčata a vše za občasného míchání dusíme. Dochutíme solí, vegetou a pepřem. Když je zelenina měkká a šťáva částečně vydušená, máme hotovo. V případě potřeby znovu dochutíme solí a pepřem a podáváme horké.

| 06. 10. 2008 12.00 | Zelenina, Uzeniny | 0 komentářů | 2256x

Fazole s opečenou klobásou

Suroviny: 300g bílých fazolí, 2 bobkové listy, 1 cibule, 3 zelené papriky, 2 rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletý pepř, cukr, 200g uzené klobásy, olej, sůl

Postup přípravy: Den předem namočené fazole scedíme, dáme do čisté vody, osolíme a uvaříme téměř doměkka. Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené papriky, fazole a necháme přejít varem. Zalijeme vývarem z fazolí, přidáme bobkový list, rajčatový protlak, pepř a dovaříme doměkka. Ochutíme cukrem a podáváme s opečenou klobásou.

| 22. 08. 2008 13.50 | Luštěniny, Uzeniny | 0 komentářů | 2418x

Párek v listovém těstě

Suroviny: 6 tenkých párků, 500g listového těsta, 1 vejce, kmín, sůl, tuk na vymazání plechu

Postup přípravy: Těsto opatrně rozválíme, nakrájíme na pruhy. Každý jednotlivý párek omotáme páskem těsta a pak je vyskládáme na tukem vymazaný plech. Povrch zavinutého těsta potřeme vejcem a posypeme kmínem. Obalené párky vložíme do silně vyhřáté trouby (240 °C), prudce zapečeme, pak příkon tepla zmírníme a dopékáme při snížené teplotě dozlatova. Výborný tip na rychlou večeři nebo svačinu.

| 24. 06. 2008 10.37 | Teplé předkrmy, Uzeniny | 0 komentářů | 2878x

Pečená uzená krkovice

Suroviny: 1kg uzené vepřové krkovičky, 6 stroužků česneku

Postup přípravy: Uzenou vepřovou krkovičku nakrájíme na plátky silné asi dva centimetry, jednotlivé plátky potřeme nastrouhaným česnekem, vložíme do kastrolu, mírně podlijeme a pečeme jako vepřovou pečeni. Podáváme nejlépe s bramborem a kyselým zelím.

| 14. 06. 2008 22.41 | Vepřové maso, Uzeniny | 0 komentářů | 6746x

Hemenex

Suroviny: 3 vejce, 3 plátky šunky, červená paprika, pepř, sůl, olej, petrželka, rajče a okurek na zdobení

Postup přípravy: Teflonovou pánev postavíme na plotýnku a sporák nastavíme na co nejmenší teplotu. Pánev pokapeme trochou oleje a po celé pánvi rozložíme plátky šunky. Postupně opatrně naklepneme jednotlivá vajíčka a jedno po druhém vyklopíme na pánev tak, aby nám žloutek zůstal v celku (vajíčka umístíme rovnoměrně po celé pánvi). Vše dle chuti osolíme, dochutíme špetkou červené papriky a špetkou pepře a pánev zakryjeme pokličkou. Na mírném ohni restujeme-dusíme vajíčka do mírného zhoustnutí žloutků. Nakonec sundáme pánev z ohně a opatrně celou placku vyklopíme na talíř. Dozdobíme např. petrželkou, plátky rajčátek a okurek, ihned horké podáváme, nejlépe s čerstvým pečivem.

| 10. 05. 2008 10.09 | Uzeniny, Teplé předkrmy | 0 komentářů | 2788x

Debrecínky v bramborovém těstě

Suroviny: 1/2 vařených brambor, 50g krupice, sůl, 1 vejce, 30g másla, 150g hrubé mouky a debrecínské párky

Postup přípravy: Ve slupce uvařené, oloupané, ještě horké brambory prolisujeme. Přidáme krupici, sůl, vejce, máslo, mouku a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme, pokrájíme na obdélníky, naklademe na ně poloviny debrecínek a zabalíme. Těst dobře stlačíme, upravíme do válečků a ve vařící slané vodě uvaříme. Podáváme s rajskou omáčkou. Takto upravené válečky můžeme také usmažit v rozpáleném oleji a podávat s dušenou zeleninou.

| 03. 05. 2008 12.57 | Uzeniny | 0 komentářů | 1510x

Guláš z uzenin

Suroviny: 8 dkg sádla, 1 cibule, paprika, pepř, 30 dkg klobásy nebo vuřtů, lžíce mouky

Postup přípravy: Na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou sladkou papriku a pepř, na kolečka nakrájenou klobásu nebo vuřty a dusíme, až šťáva vysmahne. Pak zaprášíme moukou, osmažíme a podlejeme vařícím vývarem. Podáváme se slanými rohlíky.

| 26. 04. 2008 14.30 | Uzeniny | 0 komentářů | 987x

Další recepty: 1-11 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů