Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Vaječný koňak

Suroviny: 4 žloutky, 25 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový prášek, 1/2 l svařené vychladlé smetany 12%, 125 ml čistého lihu

Postup přípravy: Prosetý moučkový cukr, žloutky a vanilkový prášek utřeme do pěny. Přidáme svařenou vychladlou smetanu a nakonec zamícháme čistý líh. Dobře umíchaný koňak nalijeme do čistých lahví a necháme uležet.

| 22. 11. 2008 19.13 | Nápoje | 0 komentářů | 4383x

Novoroční punč

Suroviny: 3,5 dcl vody nebo slabého čaje, 100 g cukru, 1 a 1/2 pomeranče, 1/2 citronu, 1 ks hřebíčku, kousek celé skořice, 1 dcl rumu, 2,5 dcl červeného vína.

Postup přípravy: Do hrnce dáme vodu nebo čaj, cukr, strouhanou kůru z jednoho pomeranče a citronu, hřebíček, skořici a 5 minut povaříme. Potom všechno scedíme do jiné nádoby, přidáme víno a necháme povařit, odstavíme, přilijeme šťávu z pomerančů a citronu, rum a zamícháme. Hotový punč nalijeme do nahřátých sklenic a hned podáváme.

| 22. 11. 2008 11.48 | Nápoje | 0 komentářů | 982x

Kakao

Suroviny: 1 lžička kakaového prášku, 2 lžičky cukru, 250 ml mléka

Postup přípravy: Kakao a cukr dobře rozmícháme ve dvou lžících studeného mléka na hladkou kaši pak dolijeme trochu mléka a kaši dobře rozmícháme. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme kakao a necháme přejít varem. Nalijeme do hrnku a ihned podáváme.

| 12. 10. 2008 09.16 | Nápoje | 0 komentářů | 764x

Horké třešně

Suroviny: na 8 porcí: 400 g kompotových třešní, 150 g cukru, 1 l bílého vína, 1/2 l bílého rumu, 1 lžička mleté skořice, 3 ks hřebíčku

Postup přípravy: Z třešní slijeme šťávu a vložíme je do hrnce, přelijeme vínem, rumem a jednou čtvrtinou šťávy z třešní. Přidáme cukr, koření a pomalu zahříváme až máme nápoj horký, těsně před bodem varu skončíme ale nevaříme.

| 12. 10. 2008 09.13 | Nápoje | 0 komentářů | 1742x

Čokoládová káva

Suroviny: 1 lžička instantní kávy, 1 lžička cukru, 150 ml vody, 2 kostičky mléčné čokolády, mleté skořice, mletý hřebíček, šlehačka, mandlové lupínky

Postup přípravy: Do nahřáté silnostěnné sklenice vsypeme instantní kávu, rozlámanou čokoládu a ostatní uvedené suroviny. Zalijeme horkou vodou. Chvíli mícháme do rozpuštění čokolády. Dozdobíme šlehačkou.

| 12. 10. 2008 09.10 | Nápoje | 0 komentářů | 28121x

Čajový punč

Suroviny: 1 dl bílého vína, 15 cl černého čaje, 6 cl vodky, 5 cl citrónového cukrového sirupu, 1 cl vanilkového cukrového sirupu, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce pomerančové šťávy, 2 plátky citrónu nebo pomeranče

Postup přípravy: Do hrnce nalijeme čaj, sirupy, víno a postavíme na oheň, vše nahřejeme téměř do bodu varu (ale nevaříme). Přidáme šťávu z citrusových plodů a nalijeme do předem předehřátých sklenic. Přilijeme vodku. Ihned podáváme, ozdobíme plátkem citrónu nebo pomeranče.

| 12. 10. 2008 09.07 | Nápoje | 0 komentářů | 1190x

Brazilská ledová káva

Suroviny: na dvě sklenice: 250 ml vychlazené filtrované kávy, 125 ml smetany, 1 lžíce koňaku, 2 lžíce medu, 3 kusy ledu

Postup přípravy: Led, studenou kávu, koňak, med a smetanu krátce rozmixujeme. Nalijeme do sklenic a ihned podáváme. Můžeme ozdobit šlehačkou.

| 01. 08. 2008 13.49 | Nápoje | 0 komentářů | 1787x

Belgická káva

Suroviny: 0,3 l vařící vody, 2 lžíce instantní kávy, vanilkový nanuk s klacíkem, šlehačka

Postup přípravy: Ve vařící vodě rozpustíme instantní kávu. Počkáme až vystydne, rozmixujeme kávu s vanilkovým nanukem zbaveným klacíku. Studenou směs nalijeme do vysoké sklenice a bohatě ozdobíme kopečkem šlehačky. Podáváme s brčkem a dlouhou lžící.

| 01. 08. 2008 13.40 | Nápoje | 0 komentářů | 548x

Banánová zmrzlinová soda

Suroviny: 10cl banánové šťávy, 1cl citrónové šťávy, 2 kopečky vanilkové zmrzliny, soda

Postup přípravy: Zmrzlinu dáme do vysokého poháru. Zalijeme šťávami a dobře promícháme. Dolijeme sodou. Podáváme s barovou lžící a brčkem.

| 01. 08. 2008 13.37 | Nápoje, Zmrzliny | 0 komentářů | 622x

Cukrový sirup (bez příchuti)

Suroviny: Na asi 0,5l sirupu: 3/8 l studené vody, 500 g krystalového cukru

Postup přípravy: Do čistého hrnce nasypeme cukr, přilijeme vodu a rozpustíme ho. Pak nádobu s vodou postavíme na slabý oheň a za občasného míchání vařečkou pomalu přivedeme do varu. Vařící tekutinu postříkáme trochou vody a pěnu, jež se tvoří na povrchu, odstraňujeme. Cukr povaříme 5–6 minut. Takto upravený sirup přes plátýnko prolijeme do skleněné nebo porcelánové nádoby a necháme ho vychladnout. Vychladlý cukrový sirup buď hned použijeme, anebo jej nalijeme do lahví, zazátkujeme a uchováme pro další upotřebení.

| 21. 07. 2008 15.35 | Nápoje | 0 komentářů | 1852x

Borůvkový čaj

Suroviny: 0,5l vody, 3 lžičky sušených borůvek, cukr

Postup přípravy: Borůvky zalijeme 0,5 litrem vody, uvedeme k varu. Vaříme mírně po dobu 15 minut. Odvar odstavíme a necháme ještě dalších 15 minut ustát. Borůvkový čaj přecedíme, podle chuti osladíme a podáváme teplý s plátkem citronu.

Návod na sušení borůvek: Borůvky sušíme ve slabé vrstvě na teplém a suchém místě, nikdy ne na přímém prudkém slunci. Během sušení je občas „prohrábneme“, aby se bobule sušily rovnoměrně. Dobře usušené borůvky nesmí být vlhké po rozmáčknutí. Měly by být tvrdé, ale ne přeschlé. Usušené borůvky skladujeme v uzavřené nádobě na suchém, chladném a vzdušném místě.

| 18. 06. 2008 19.49 | Nápoje | 0 komentářů | 866x

Ovocná limonáda

Suroviny: 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce citronového sirupu, 1 lžíce malinového sirupu, 1 lžíce míchaného kompotovaného ovoce, sodovka, led

Postup přípravy: Vysoké sklenice naplníme do poloviny roztlučeným ledem. Na led opatrně nalijeme citronový sirup, potom malinový sirup, následuje citronovou šťávu a kompotované ovoce. Vše zalijeme sodovkou, abychom ingredience moc nepromíchali. Ozdobíme brčkem a ihned podáváme.

| 18. 06. 2008 19.29 | Nápoje | 0 komentářů | 787x

Zmrzlinová káva

Suroviny: 4 kopečky vanilkové zmrzliny, 4 kopečky zmrzliny s vaječným koňakem, 4 lžíce třtinového cukru, 600ml silné (nejlépe instantní) kávy, 4 kopečky kávové zmrzliny, 400ml smetany ke šlehání, na ozdobu můžeme použít například sypané kakao

Postup přípravy: Ze smetany ušleháme hustou a pevnou šlehačku, kterou necháme v lednici vychladit. Připravíme si uvedené množství silné instantní kávy. Připravíme si 4 vyšší sklenice o objemu aspoň 300 ml. Na dno každé sklenice dáme lžíci třtinového cukru. Zalijeme ji 150 ml kávy. Do každé sklenice vložíme kopeček vanilkové, kávové a koňakové zmrzliny. Vše završíme porcí šlehačky. Zmrzlinovou kávu můžeme ozdobit sypaným kakaem, vložíme brčko a dlouhou lžíci. Ihned podáváme.

| 18. 06. 2008 19.12 | Nápoje, Zmrzliny | 0 komentářů | 836x

Čokoládový punč

Suroviny: 100g hořké čokolády s pomerančovou příchutí, 600ml mléka, 3 lžíce rumu, 2 lžíce šlehačky, strouhaný muškátový oříšek

Postup přípravy: Čokoládu nalámeme a s mlékem za stálého míchání zahříváme v rendlíčku téměř k varu. Rendlík odstavíme a do mléka s čokoládou vmícháme rum. Punč nalijeme do sklenic a přes zadní stranu lžičky do něj nalijeme smetanu tak, aby udělala na povrchu spirálu. Poprášíme muškátovým oříškem a podáváme.

| 03. 05. 2008 13.09 | Nápoje | 0 komentářů | 1059x

Další recepty: 1-14 15-15 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů