Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Polabanka s vepřovým masem na rozmarýnu

Suroviny: na 4 porce:

  • 400 g vepřové kýty
  • 5 lžic vepřového sádla
  • 3 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 1 vejce

Omáčka na maso:

  • 1 dl bílého vína
  • 1/2 lžičky škrobu
  • 6 lžic sojové omáčky
  • špetka soli
  • 350 g Polabanka Mochov
  • 100 g žampionů
  • 3 lžíce oleje
  • 1/2 kostky zeleninového bujónu

Postup přípravy: Do pánve nebo kastrolu dáme olej a orestujeme nakrájené žampióny a česnek. Přidáme zeleninu a 2 lžíce připraveného zeleninového vývaru. Přikryjeme pokličkou a za občasného lehkého promíchání necháme dusit na mírném ohni. Dále si nakrájíme vepřovou kýtu na slabé nudličky a v misce promícháme s vejcem, máčeným škrobem. Maso v rozpáleném sádle rychle orestujeme, přidáme rozdrcený rozmarýn, zalijeme připravenou omáčkou a odstavíme.

Tip na servírování: Na talíř dáme dušenou zeleninu, na kterou přeložíme hotové maso a podle vlastní volby i přílohu. Pokrm nemá mít mnoho šťávy. Doporučená příloha: K jídlu se hodí dušená rýže, ale zajímavým zpestřením mohou být například brambory s cibulkou.

Doba přípravy: Pokrm je hotový zhruba za 20 minut.

Za recept děkujeme kuchařce Petře ;-)

| 23. 07. 2012 15.49 | Vepřové maso, Zelenina | 0 komentářů | 1497x

Smažené vepřové řízky

Suroviny: 400 g vepřového masa z kýty, sůl, mouka, 2 vejce, strouhanka, olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy: Vepřové maso nakrájíme na řízky, naklepeme a po obou stranách posolíme. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Na pánvi rozpálíme olej a řízky po obou stranách do růžova osmažíme. Podáváme s brambory, bramborovým salátem nebo dušenou rýží.

| 25. 07. 2009 22.47 | Vepřové maso | 0 komentářů | 1832x

Vepřové dušené s rajčaty

Suroviny: 1/2 kg vepřového masa, 50 g sádla, 100 g cibule, červená paprika, sůl, 5 zelených paprik, 5 zralých rajčat

Postup přípravy: Vepřové maso z plecka nakrájíme na tenké plátky a na horkém sádle po obou stranách prudce opečeme. Přidáme očištěnou a na drobno nakrájenou cibuli, červenou papriku, sůl a dusíme ve vlastní šťávě. Občas podléváme horkou vodou a přikryté dusíme do poloměkka. Papriku umyjeme, očistíme a nakrájíme na nudle. Rajčata oloupeme, zbavíme jader, nakrájíme a spolu s paprikou přidáme k masu. Dusíme do měkka a podáváme s noky.

| 25. 07. 2009 22.43 | Vepřové maso | 0 komentářů | 913x

Vepřové dušené kotlety s česnekem

Suroviny: 1/2 kg vepřových kotlet, hladká mouka, 30 g uzené slaniny, 30 g sádla, 30 g cibule, sůl, pepř, česnek

Postup přípravy: Vepřové kotlety nakrájíme na řízky, naklepeme a obalíme v mouce. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kousky a spolu se sádlem necháme rozpustit. Obalené řízky na tuku zprudka opečeme, přidáme nasekanou cibuli, sůl, pepř a rozetřený česnek. Všechno dusíme ve vlastní šťávě. Potom podlejeme horkou vodou a přikryté udusíme do měkka. Podáváme nejlépe s brambory.

| 25. 07. 2009 22.10 | Vepřové maso | 0 komentářů | 1571x

Vepřové dušené řízky na houbách

Suroviny: 1/2 kg vepřového masa z plecka, 40 g sádla, 60 g cibule, 100 g čerstvých hub nebo 20 g sušených hub, sůl, mletý kmín, pepř, 20 g mouky

Postup přípravy: Vepřové maso umyjeme, nakrájíme na řízky a na rozpáleném sádle po obou stranách opečeme. Cibuli očistíme, an drobno nakrájíme, dáme na maso a dusíme. Přidáme umyté a nakrájené houby, posolíme, okořeníme pepřem, mletým kmínem a přikryté dusíme až maso změkne. Občas podlejeme horkou vodou. Nakonec zaprášíme moukou, chvíli podusíme a podáváme s brambory nebo s dušenou rýží.

| 14. 07. 2009 11.09 | Vepřové maso, Houbové pokrmy | 0 komentářů | 1580x

Rajčata plněná masem

Suroviny: 150g vepřového masa, 100g uzeného masa, 80g rýže, 20g tuku, 20g cibule, sůl, pepř, 1 vejce, rajské jablíčko zralé a tvrdé

Postup přípravy: Umyté vepřové a uzené maso nakrájíme na kousky a umeleme. Rýži umyjeme, zalejeme vodou a uvaříme do poloměkka. Můžeme samozřejmě použít ryži ve varných sáčcích. Tuk rozpustíme, přidáme strouhanou cibuli, necháme zapéct a dáme na ni dusit maso. K dušenému a vychladlému masu přidáme vařenou rýži, sůl, trošku pepře, vejce a všechno dobře zamícháme. Rajčata umyjeme, otřeme, okolo stopky vykrojíme a jaderník lžičkou vybereme. Připravená rajčata naplníme masovou nádivkou a naklademe do vymaštěné ohnivzdorné mísy. Vložíme do vyhřáté trouby a pomalu pečeme asi 20 minut. Ihned podáváme ozdobené zelenou petrželí.

| 14. 07. 2009 10.43 | Zelenina, Vepřové maso | 0 komentářů | 723x

Kapusta s pečeným masem

Suroviny: 2 hlávky kapusty, sůl, 60 g uzené slaniny, 50 g cibule, 100 g rýže, 400 g vepřového pečeného masa nebo zbytků různého pečeného a uzeného masa, 4 vejce, 40 g sádla, 2 dl kyselé smetany

Postup přípravy: Kapustu zbavíme vrchních listů, spaříme ve vařící slané vodě a nakrájíme na nudličky. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky, rozpustíme, přidáme očištěnou a na drobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Rýži přebereme, umyjeme, necháme odkapat, dáme na cibuli, podlejeme vodou, osolíme a přikryté dusíme do poloměkka. Maso nakrájíme na malé kostky. Vejce uvaříme natvrdo, ponoříme na chvíli do studené vody, oloupeme a rozsekáme na malé kousky. Ohnivzdornou mísu vymastíme, vysypeme strouhankou a střídavě ukládáme vrstvu kapusty, pečené maso, vrstvu dušené rýže, rozsekané vejce a zakryjeme kapustou. Polejeme rozpuštěným sádlem, rozmíchanou kyselou smetanou a vložíme do vyhřáté trouby péct. Podáváme s brambory.

| 12. 04. 2009 11.12 | Vepřové maso, Zelenina | 0 komentářů | 2943x

Hlávkové zelí s masem

Suroviny: 3/4 kg bílého hlávkového zelí, 60 g cibule, 60 g uzené slaniny, 400 g vepřového masa, kmín, mletý pepř, sůl, kyselá smetana

Postup přípravy: Zelí očistíme od vrchních zvadlých listů, umyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme očištěnou, na drobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájenou slaninu, polovinu nakrájeného zelí, umyté a na kostky nakrájené vepřové maso a navrch zbytek zelí. Posypeme trošku mletým kmínem, pepřem, osolíme, zalejeme vodou a přikryté vaříme asi 3/4 hodiny. Když je zelí měkké, nalejeme na ně kyselou smetanu.

| 12. 04. 2009 11.04 | Vepřové maso, Zelenina | 0 komentářů | 2895x

Čevabčiči II

Suroviny: 1/2 kg vepřového plecka, sůl, pepř, hladká mouka, sádlo nebo olej, hořčice, cibule, 4 vejce

Postup přípravy: Umyté vepřové maso nakrájíme na kostky a několikrát umeleme. Přidáme sůl, pepř, dobře zamícháme, zformujeme do válečků a trošku obalíme v mouce. V hrnci rozpálíme sádlo nebo olej a čevabčiči ze včech stran opečeme. Upravíme na talíř a podáváme s hořčicí, na kolečka nakrájenou udušenou cibulí, volským okem a opečenými brambory.

| 23. 02. 2009 10.03 | Vepřové maso | 3 komentáře | 4290x

Vepřové pečené s česnekem

Suroviny: 1/2 kg vepřových kotlet, česnek, sůl, kmín

Postup přípravy: Umyté vepřové kotlety protáhneme kousky česneku, posolíme, dáme na pekáč, posypeme kmínem a podlejeme vodou. Vložíme do vyhřáté trouby a pomalu upečeme do červena. Upečené pokrájíme na plátky a podáváme s dušeným zelím a knedlíkem nebo brambory.

| 23. 02. 2009 09.58 | Vepřové maso | 0 komentářů | 1093x

Vepřové přírodní řízky

Suroviny: 1/2 kg vepřového masa z kýty, sůl, hladká mouka, 40 g sádla, 40 g cibule, pepř

Postup přípravy: Vepřové maso rychle umyjeme, nakrájíme na řízky, trošku naklepeme, posolíme a obalíme v mouce. Na rozpáleném sádle je zprudka opečeme po obou stranách. Přidáme nastrouhanou cibuli, pepř, podlejeme horkou vodou a přikryté pomalu dusíme, až změknou. Podáváme s dušenou rýží nebo brambory.

| 13. 02. 2009 12.20 | Vepřové maso | 1 komentář | 4685x

Vepřové kotlety na kmíně

Suroviny: 1/2 kg vepřových kotlet, sádlo, trošku mléka, sůl, kmín

Postup přípravy: Umyté vepřové kotlety nakrájíme na řízky, naklepeme a namočíme na chvíli do mléka. Potom z mléka vyjmeme, necháme dobře odkapat a v horkém sádle po obou stranách opečeme. Po čas pečení posypeme kmínem a posolíme. Podáváme s brambory.

| 13. 02. 2009 12.16 | Vepřové maso | 0 komentářů | 3967x

Vepřové řízky s hořčicí

Suroviny: 1/2 kg vepřového masa z plecka, 40 g sádla, 50 g cibule, pepř, hořčice, sůl, 20 g mouky

Postup přípravy: Vepřové maso rychle umyjeme, nakrájíme na řízky, naklepeme, posypeme pepřem, potřeme hořčicí, posolíme a na rozpuštěném sádle po obou stranách opečeme. Přidáme očištěnou a nastrouhanou cibuli, trochu osmažíme a podlejeme horkou vodou. Přikryté pomalu udusíme. Hotové zaprášíme moukou, necháme povařit a podáváme s brambory.

| 13. 02. 2009 12.13 | Vepřové maso | 0 komentářů | 2060x

Vepřové nudličky se sladkokyselou omáčkou

Suroviny: 400g vepřové kýty, 2 vejce, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce hladké mouky, olej, sůl Omáčka: 1 cibule, 1 červená paprika, 1/2 pórku, 2 stroužky česneku, čerstvý zázvor, lžíce cukru, 3 lžíce suchého bílého vína, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička Solamylu, 150 ml vývaru

Postup přípravy: Připrava omáčky: na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a zázvor, zamícháme. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku a pórek. Přisypeme cukr a přilijeme víno, vývar a sójovou omáčku. Zahustíme Solamylem rozmíchaným ve vodě. Za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Z vajec, mouky, Solamylu a soli si připravíme těsto. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a vložíme do těsta. Na pánvi rozpálíme olej a postupně přidáváme maso obalené v těstíčku. Během smažení oddělujeme jednotlivé kousky a promícháváme, aby byly osmažené ze všech stran. Hotové maso vyjmeme a dáme okapat od oleje. Podáváme je nejlépe se sladkokyselou omáčkou a rýží.

| 03. 12. 2008 12.34 | Vepřové maso | 0 komentářů | 3005x

Další recepty: 1-14 15-28 29-32 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů