Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Ovesná kaše po Jihočesku

Suroviny: 180g ovesných vloček, 1,5 litru mléka, sůl, skořice, tmavý cukr, trochu másla

Postup přípravy: Do studeného mléka rozmícháme jednu lžíci cukru, špetku soli a vrchovatou lžičku skořice. Přidáme máslo a ovesné vločky. Přivedeme k varu a poté vaříme na mírném až nízkém plameni za stáleho míchání po dobu 25 minut. Lejeme do hlubokého talíře a poléváme medem (nejlépe teplým)

Poznámky: místo medu lze použít i kakao

Recept zaslal/a SnowFlake

| 21. 01. 2009 11.07 | Moučníky, Vegetariánská jídla | 0 komentářů | 1515x

Dhal-bat

Suroviny: rýže, čočka, kurkuma, 2 stroužky česneku, čerstvý zázvor, 2 lžičky oleje, sůl, koření Jeera Powder, koření Jwano, 3 cibule, 3 brambory, růžičky květáku, 3 rajčata

Postup přípravy: Rýži uvaříme se lžičkou másla. Čočku mírně rozvaříme, přidáme kurkumu, zázvor, česnek, olej. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a koření a směs přidáme do uvařené čočky. Nakonec připravíme směs ostré zeleniny. Na pánev dáme 3 lžíce oleje, koření Jwano, 3 nakrájené cibule, česnek a opečeme. Pak přidáme nakrájené brambory, sůl, růžičky květáku, 3 rozkrájená rajčata, půl lžičky kurkumy, koření Jeera Powder, pastu z rozetřeného česneku a čerstvého zázvoru. Zapíjí se černým čajem.

| 14. 09. 2008 10.43 | Vegetariánská jídla, Luštěniny | 0 komentářů | 1862x

Jednoduché cukety

Suroviny: několik menších cuket, zakysanou smetanu, jíšku, glutasol, brambory

Postup přípravy: Oloupané cukety nahrubo nastrouháme a vaříme v malém množství osolené vody. Uděláme jíšku, zředíme ji zakysanou smetanou, vmícháme uvařené cukety s částí vody, aby výsledek byl kašovitý a ochutíme sladkokysele se špetkou glutasolu. Nakonec promícháme s uvařenými bramborami.

| 14. 09. 2008 10.41 | Vegetariánská jídla, Zelenina | 0 komentářů | 2143x

Omeleta s hráškem

Suroviny: 500g zmraženého nebo sterilovaného hrášku, 2 lžíce másla, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičky soli, 8 vajec, 4 lžíce mléka, pepř

Postup přípravy: Hrášek propláchneme a necháme okapat. Máslo rozehřejeme, vsypeme okapaný hrášek, osladíme a osolíme a chvíli dusíme. Pak necháme na teple. Vždy dvě vejce a 1 lžíci mléka osolíme a opepříme, rozšleháme a vlijeme na pomaštěnou pánev. Posypeme čtvrtkou připraveného hrášku a smažíme. Když je omeleta po jedné straně osmažená, obrátíme ji a usmažíme i druhou stranu. Horkou omeletu svineme nebo jen přeložíme na půlku a podáváme s tatarskou omáčkou nebo kečupem a s vařenými brambory.

| 04. 08. 2008 19.59 | Vegetariánská jídla, Teplé předkrmy | 0 komentářů | 746x

Meruňkové knedlíky

Suroviny: 1 kg meruňek,1 kg vařených brambor z předešlého dne, 75 g polohrubé mouky, 75 g krupice, 1 vejce, sůl, 6 lžic másla, cukr, mletá skořice, 2 lžíce meruňové šťávy, 100 g strouhanky

Postup přípravy: Meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a 12 jich odložíme stranou. Zbývající meruňky oloupeme. Brambory oloupeme a rozmačkáme. Z brambor, polohr. mouky, krupice, vejce, soli, vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme z něj váleček a nakrájíme ho na 12 plátků. Doprostřed každého vložíme 1 meruňku, těsto uzavřeme a utvoříme knedlík. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. Zbývající meruňky podusíme na 1 lžíci rozehřátého másla. Osladíme je a ochutíme skořicí. Přilijeme meruňkovou šťávu a zvolna vaříme 3 minuty. Knedlíky vyjmeme a upravíme na talíře s meruňkovou směsí. Dobrou chuť.

| 03. 08. 2008 09.48 | Vegetariánská jídla | 0 komentářů | 1450x

Zapékané cukety s rajčaty

Suroviny: 2 cukety nakrájené na plátky, sůl, pepř, 3–4 větší rajčata nakrájená na plátky, nasekaný tymián Bílá omáčka: 60 g másla, 60 g hladké mouky, 300 ml mléka, špetka muškátového oříšku, 3 lžíce zakysané smetany, 250 g eidamu

Postup přípravy: Nakrájené cukety narovnáme na dno ohnivzdorné mísy. Osolíme a opepříme. Na cukety poklademe vrstvu rajčat, okořeníme a posypeme nastrouhaným sýrem. Takto klademe vrstvy až do spotřebování surovin. Bílá omáčka: Rozpustíme v kastrolku máslo. Přidáme mouku a mícháme na ohni asi minutu. Sundáme z ohně a postupně zamícháme mléko. Přivedeme opětovně k varu a mícháme, až směs zhoustne. Přidáme muškátový oříšek, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Nalijeme omáčku na zeleninu a v předehřáté troubě na 190°C zapékáme asi 20 minut až je zelenina na povrchu růžová. Posypeme tymiánem a můžeme podávat.

| 31. 07. 2008 13.23 | Zelenina, Vegetariánská jídla | 0 komentářů | 1738x

Špenátové karbanátky s rýží

Suroviny: 1kg čerstvého špenátu, 250 g rýže, 3 uvařená vejce, 150 g strouhanky, 2 lžičky mleté papriky, 300 ml oleje, sůl, pepř

Postup přípravy: rýži a špenátové listy uvařte každé zvlášť v osolené vodě. Uvařené listy špenátu sceďte, pokrájejte a smíchejte s uvařenou rýží, vejci a strouhankou. Ochuťte mletou paprikou, pepřem a osolte. Všechny přísady smíchejte a ze směsi tvarujte malé karbanátky. Smažte je po obou stranách v rozpáleném oleji. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.

| 10. 06. 2008 15.46 | Zelenina, Vegetariánská jídla | 1 komentář | 900x

Omelety z brokolice

Suroviny: 800 g brokolice, 1 cibule, 2 lžíce másla, 4 vejce, 60 g eidamu, 5 lžic hladké mouky, sůl, pepř

Postup přípravy: nakrájenou cibuli osmahněte na másle, přidejte nasekanou brokolici, rozšlehané žloutky, strouhaný sýr a mouku. Osolte, promíchejte a vmíchejte sníh z bílků. Usmažte omelety.

| 10. 06. 2008 15.44 | Zelenina, Vegetariánská jídla | 0 komentářů | 890x

Brokolicový krém s vejcem

Suroviny: 250 g brokolice, 200 ml smetany, 4 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 50 g másla, 1 kostku kuřecího bujonu, 3 lžíce octa, 1 lžíci strouhaného parmazánu

Postup přípravy: brokolici uvařte v osolené vodě. Na másle zpěňte hladkou mouku, zalijte vývarem z brokolice, přidejte bujon, košťál i část růžiček a vařte 15 min. Vejce vzklepněte do horké osolené vody s octem. Polévku rozmixujte, ochuťte solí, pepřem, parmazánem a zjemněte smetanou. Doplňte zbylými růžičkami a vejcem.

| 10. 06. 2008 15.42 | Zelenina, Vegetariánská jídla | 0 komentářů | 1320x

Placičky z brokolice

Suroviny: 800g brokolice, 1 středně velká cibule, 2 lžíce másla, 4 vejce, 60g sýra, 5 lžic mouky, tuk na smažení, sůl

Postup přípravy: Brokolici povaříme do poloměkka ve vroucí vodě asi 3 minuty, vodu slijeme a brokolici necháme okapat. Poté jí nadrobno nasekáme. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme k ní brokolici, rozšlehané žloutky, strouhaný sýr, mouku, sůl a promícháme. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh. Ze směsi nabíráme lžící kopečky, vkládáme je na pánev s rozehřátým tukem, tvarujeme placičky a po obou stranách opékáme dozlatova.

| 03. 05. 2008 13.02 | Zelenina, Vegetariánská jídla | 0 komentářů | 1602x

Další recepty: 1-10 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů