Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Preclíky

Suroviny: 300 g hladké mouky, 100 g másla, sůl, 20 g droždí, mléko

Postup přípravy: V mléce rozmícháme droždí a dáme vykynout. Přesátou mouku, máslo, sůl a vykynutý kvásek zpracujeme v těsto jako na nudle. Z těsta uděláme tenký váleček, který stácíme do preclíku. Poklademe je na plech a necháme vykynout. Vykynuté preclíky potřeme vejcem a dáme do trouby péct. Přec dopečením je vyjmeme a horké natřeme slanou polevou. Vložíme znovu do trouby a dopečeme.

| 11. 10. 2009 15.49 | Moučníky, Studené předkrmy | 0 komentářů | 2310x

Šunkové závitky se sýrem a ananasem

Suroviny: 6 vetších tenkých plátků šunky, 30 dkg eidamského sýra, 6 koleček konzervovaného ananasu, 10 dkg majonézy okořeněné, 2 lžíce smetany, sladká mletá paprika, zelená petržel

Postup přípravy: Sýr a ananas nakrájíme na drobné kostičky a dáme do misky. Majonézu zjemníme smetanou, přidáme ji k nakrájené směsi, lehce zamícháme a necháme asi půl hodiny stát. Poté rozložíme pěkné plátky šunky na prkénko, na ně rozdělíme připravenou směs, svineme závitky a upravíme na talíř. Povrch závitků posypeme paprikou a ozdobíme zelenou petrželí. Vhodná příloha: chléb nabo topinky

| 30. 08. 2008 16.57 | Studené předkrmy | 0 komentářů | 940x

Tatarský biftek

Suroviny: 20 dkg masa ze svíčkové nebo z roštěnce, sůl, pepř, 1 žloutek, 2 cibule, 1 lžička rozsekaných kaparů, zelená petržel, 2 prolisované sardele, jemně nakrájená cibule, 2 lžičky hladké hořčice, rozsekaný kmín, paprika

Postup přípravy: Očištěné, tuku zbavené a opláchnuté maso nožem uškrábeme a pak je buď usekáme na jemnou kaši, anebo umeleme na masovém strojku. Připravené maso osolíme, opepříme, přidáme lžičku vody, aby bylo vláčnější, dobře promícháme a utvoříme z něj malý bochánek, který posadíme do středu na okrouhlou, plochou mísu. Střed bochánku prohloubíme a do vzniklého důlku vložíme syrový žloutek. Kolem bochánku rozložíme osm obrouček nakrájených z cibule a do každé z nich dáme po jednom z těchto osmi druhů potravin: kapary, zelenou petržel, sardele, cibuli, hořčici, kmín, papriku a sůl. Při konzumaci tyto potraviny promícháme s masem. Upravujeme až před podáváním. Vhodná příloha: bílý nebo tmavý chléb, hořčice, vorčesterská omáčka.

| 30. 08. 2008 16.51 | Studené předkrmy, Hovězí maso | 0 komentářů | 5551x

Sýrová roláda

Suroviny: 100 šunky, 250 g plátkového sýra. náplň: 80 g másla, 2 obdélníčky taveného sýra, 3 natvrdo vařená vejce, mlety pepř, sůl, lžíce polotučné hořčice, 1 sladkokyselá okurka, 1 cibule, zelená petržel

Postup přípravy: Plátkový sýr v dobře uzavřeném mikrotenovém sáčku ponoříme do horké vody a necháme změknout. Mezitím si připravíme náplň: máslo utřeme s tavenými sýry do pěny, přidáme drobně nakrájená vejce, okurku a zelenou petržel, přidáme hořčici, koření a sůl. Na obdélníku alobalu vyválíme ze změklého sýra placku, kterou potřeme polovinou náplně. Na tu poklademe plátky šunky, na něž rozetřeme zbytek náplně, vše zarolujeme a zabalíme do alobalu. Hotovou roládu dáme ztuhnout do lednice.

| 30. 07. 2008 22.39 | Studené předkrmy, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 2017x

Vejce plněná tuňákem

Suroviny: 6 vajec, 4 rajčata, 2 papriky, 1 malá konzerva tuňáka v oleji, 1 citrón, 1/2 cibule, 30g másla, sůl

Postup přípravy: Uvařená vejce rozkrojíme po délce na polovinu, žloutky vyjmeme, utřeme s máslem s jemně strouhanou cibulí. Přidáme nadrobno nasekané maso z tuňáka poté vše zakapeme citrónem a podle chuti osolíme. Směsí naplníme bílkové misky, urovnáme je na plochu mísy a okolo dáme plátky rajčat, na proužky krájenou papriku a na čtvrtky krájený citrón.

| 24. 06. 2008 10.34 | Studené předkrmy | 0 komentářů | 913x

Šumavský sýr

Suroviny: 1kg měkkého tvarohu, 150g másla, 3 vaječné žloutky, 1lžička drceného kmínu, 1lžička sladké červené papriky, 1lžíce soli

Postup přípravy: Tvaroh rozdrtíme, posypeme solí, drceným kmínem a uložíme v nádobě s uzávěrem. Nádobu postavíme do teplejšího prostředí a necháme týden zesýrovatět. Po týdnu na mírném ohni sýr roztavíme s máslem. Ještě do horkého sýru vmícháme žloutky s červenou paprikou. Necháme vystydnout a pak uchováváme v sáčku v chladnu.

| 29. 05. 2008 12.11 | Studené předkrmy, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 956x

Domácí pivní sýr

Suroviny: 250g měkkého plnotučného tvarohu, 125g romadúru, 1dl piva, 1lžíce mleté papriky, 1lžíce másla, špetka kmínu, sůl

Postup přípravy: Romadúr nastrouháme na jemno. V misce utřeme máslo do pěny a vmícháme k němu měkký tvaroh. Přidáme romadúr, směs mírně osolíme, okmínujeme a opaprikujeme. Hmotu dáme nejlépe do porcelánové nebo kameninové misky. Vše zalijeme pivem, zakryjeme talířkem nebo čistou utěrkou a v teple necháme zrát asi týden. Když sýr uzraje, vystoupí pivo nad hmotu (pokud použijeme méně kvalitní tvaroh, může zůstat pivo pod sýrem). Pivo slijeme, sýr vyklopíme z misky do čistého hadříku, zatočíme a necháme odkapat.

| 29. 05. 2008 12.07 | Studené předkrmy, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 2666x

Skvělý zmrzlinový pohár

Suroviny na 4 porce: 300ml smetany ke šlehání, 100ml vanilkového jogurtu, 60g moučkového cukru, 1 vanilk. cukr, 400g jahod, 100g krupic. cukru, 50ml vody, 1lžíce vanilkového pudinku, 150ml smetany, čokoládové hobliny, cukrářské trubičky, 4 jahody na dozdobení

Postup přípravy: Smetanu ušleháme do polotuha, přidáme jogurt, moučk. cukr, vanilk. cukr a promícháme. Dáme do kovové misky a necháme mrazit. Během mražení lehce vidličkou promícháváme každých 30 minut. Polovinu dávky jahod rozmixujeme s cukrem, nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Pudink rozmícháme v 50ml vody a vlijeme do vroucí jahodové směsi. Za stálého míchání povaříme asi 2 min. a pak přidáme zbylé jahody. Necháme vychladit. Zmrzlinu dáme do pohárků, přelijeme jahodovou omáčkou, ozdobíme šlehačkou, jahodami a posypeme hoblinami. Pak zapíchneme trubičky.

| 20. 05. 2008 10.10 | Studené předkrmy, Zmrzliny | 0 komentářů | 2634x

Omeleta

Suroviny: 2 vejce, lžička strouhanky, lžíce mléka, lžíce oleje, šunka, hořčice, sůl

Postup přípravy: V hrníčku rozmícháme vejce s mlékem, strouhankou a solí. Těsto nalijme na pánev s rozpáleným olejem opečeme po obou stranách. Omeletu pak dáme na talíř potřeme hořčicí, posypeme na drobno nakrájenou šunkou, přeložíme na polovinu a podáváme s kyselou okurkou nebo salátem.

| 12. 05. 2008 23.31 | Studené předkrmy | 0 komentářů | 571x

Palačinky plněné kuřecím masem a houbami

Suroviny: Těsto na palačinky: 1 malý pomeranč, 150g hladké mouky, 3 vejce, ½ lžičky soli, 10 snítek tymiánu, 50g rozpuštěného másla, 375ml mléka, máslo nebo olej na smažení. Na náplň: 5 jarních cibulek, 250g žampionů, 2 lžíce citronové šťávy, 500g kuřecího masa, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 200g zakysané smetany

Postup přípravy: Pomeranč omyjeme v horké vodě a osušíme. Nastrouháme kůru, vymačkáme šťávu a odložíme na přípravu náplně. Rozšleháme vejce, mouku, pomerančovou kůru, sůl a lístky ze dvou snítek tymiánu. Přidáváme střídavě rozpuštěné máslo a mléko, až vznikne polotekuté těsto bez žmolků. Přikryjeme ho a necháme 30 minut odpočinout, aby získalo lehčí, vzdušnou konzistenci. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na tenké kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky které zakapeme citrónem. Kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky. Rozehřejeme jednu lžíci oleje a maso na něm ze všech stran rychle opečeme. Potom ho osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a odložíme, stranou zahřejeme zbytek oleje a houby na něm 5 minut prudce opékáme. Po 3 minutách přidáme cibulky. Nakonec vmícháme kuřecí maso a náplň doděláme smícháním pomerančové šťávy se zakysanou smetanou a necháme ji nepřikryté zvolna povařit. Osolíme ji a podle chuti opepříme. V horkém tuku upečeme 8 palačinek, naplníme je a podáváme.

| 12. 05. 2008 23.05 | Houbové pokrmy, Drůbeží maso, Studené předkrmy | 0 komentářů | 1912x

Toasty s mozzarellou a bazalkou

Suroviny: 4 krajíčky toastového chleba, 4ks plátků kořeněného salámu, 2ks malých rajčat, 2 vejce, 2ks snítek bazalky, 125g mozzarelly, 3lžíce mléka, 3lžíce hladké mouky, rostlinný olej, sůl

Postup přípravy: Krajíčky chleba nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře nasypeme mouku. Kousky chleba namočíme nejprve ve vejcích a potom v mouce. Připravené krajíčky ihned po obou stranách opékáme do křupava v rozpáleném oleji. Omyjeme rajčata, jedno nakrájíme na osm plátků, druhé rozčtvrtíme. Omyjeme bazalku, osušíme ji a otrháme lístky. Na jednu část chlebů rozdělíme nejprve kolečka salámu, na ně rajčata, sýr a nakonec lístky bazalky. Druhou polovinu chlebů překlopíme toasty a přitlačíme je. Rozdělíme na talířky a můžeme ozdobit čtvrtkami rajčete a několika lístky bazalky.

| 09. 05. 2008 11.27 | Toasty a topinky, Sýrové pokrmy, Studené předkrmy | 0 komentářů | 2831x

Nakládaný Hermelín

Suroviny: Na jednu porci: 1ks pravého Hermelínu (120g), 1ks stroužku česneku, špetka tymiánu, špetka grilovacího koření, špetka pepřového koření, rostlinný olej na nálev

Postup přípravy: Hermelín opatrně rozkrojíme podélně na dvě identické půlky. Z původní vnitřní strany obě půlky posypeme trochou tymiánu, grilovacího koření a pepřového koření (směs barevných pepřů). Stroužek česneku rozlisujeme v lisu a obě půlky sýru česnekem potřeme. Do skleněné misky nalijeme olej tak, aby obě půlky sýru ležely pod hladinou. Necháme sýr do druhého dne za pokojové teploty vyzrát a pak už jen hodujeme.

| 09. 05. 2008 11.23 | Sýrové pokrmy, Studené předkrmy | 0 komentářů | 3278x

Plněný hermelín

Suroviny: 4ks hermelínu, 100g sýru Niva, 200g hroznů, 2lžíce bílého jogurtu, mletý bílý pepř, petrželka

Postup přípravy: Nivu nastrouháme na nudličky, rozmícháme s jogurtem, nadrobno posekanou petrželkou a opepříme. Kolečka Hermelínu vodorovně rozřízneme na poloviny a naplníme připravenou směsí, přiklopíme k sobě. Podáváme s několika bobulkami hroznového vína na talířku společně s bílým pečivem.

| 09. 05. 2008 11.18 | Sýrové pokrmy, Studené předkrmy | 0 komentářů | 1410x

Další recepty: 1-13 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů