Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Smažené šunkové palačinky

Suroviny: 4 tenké palačinky, 120 g šunky, 1 žloutek, mletý pepř, 2 lžíce smetany, 1 vejce, strouhanka, olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy: Upečeme slané tenké palačinky. Šunku umeleme, přidáme žloutek, mletý pepř, smetanu, dobře zamícháme a touto nádivkou natřeme palačinky. Takto připravené palačinky stočíme, oba konce stlačíme, obalíme v rozšlehaném vejci a jemné strouhance a v horkém sádle nebo oleji po obou stranách usmažíme. Podáváme nejlépe horké.

| 25. 10. 2009 14.19 | Teplé předkrmy, Uzeniny | 1 komentář | 1813x

Květák se sýrem

Suroviny: 400 g květáku, sůl, 80 g másla, 80 g tvrdého sýra

Postup přípravy: Očištěný, umytý a na růžičky rozebraný květák vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Vybereme ho z vody a ihned polejeme přeškvařeným máslem a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme horký.

| 25. 07. 2009 22.28 | Teplé předkrmy, Zelenina | 0 komentářů | 878x

Sázená vejce na anglické slanině

Suroviny: 80g anglické slaniny, 4 vejce, sůl, pepř, červená paprika

Postup přípravy: Anglickou slaninu nakrájíme na plátky, dáme na pánev a opečeme po obou stranách. Vejce rozklepneme a po jednom je dáváme na opečenou slaninu tak, aby bylo každé zvlášť. Posypeme pepřem, červenou paprikou, posolíme a pomalu pečeme, až bílek ztuhne. Před podáváním ozdobíme kolečky kyselé okurky.

| 14. 07. 2009 10.22 | Vejce, Teplé předkrmy | 0 komentářů | 916x

Šumavská omeleta

Suroviny: 4 vejce, 4 lžíce mléka, 60 g hladké mouky, 100 g šunky, sůl, olej nebo máslo na smažení

Postup přípravy: Vejce rozšleháme, přidáme sůl, mléko, mouku a ještě vše přešleháme. Šunku na drobno nakrájíme a přimícháme do vajíčka. Připravené těsto rozdělíme na 4 části a každou zvlášť pečeme na rozpálené a vymaštěné pánvi. Podáváme nejlépe ihned.

| 15. 03. 2009 16.43 | Vejce, Teplé předkrmy | 0 komentářů | 979x

Sázená vejce s křenem

Suroviny: 4 vejce, sádlo, 60 g žemle, 40 g másla, sůl, 40 g strouhaného křenu

Postup přípravy: Lívanečník zahřejeme, jamky vymastíme a do každé z nich pustíme rozklepnuté vajíčko. Pomalu pečeme, až bílek ztuhne. Opatrně vyndáme, položíme na talíř a osolíme. Žemle nakrájíme na drobné kostky a na rozpuštěném másle osmažíme. Vejce podáváme posypaná opraženou strouhankou a strouhaným křenem.

| 15. 03. 2009 16.32 | Vejce, Teplé předkrmy | 0 komentářů | 881x

Omelety se šunkou

Suroviny: 6 vajec, 6 lžic smetany, 3 lžíce mouky (hrubé), sůl, 10 dkg másla, 10 dkg šunky (suroviny na dvě omelety)

Postup přípravy: Ušleháme žloutky se smetanou a hrubou moukou, trochu osolíme a vmícháme hodně tuhý sníh z bílků. Na pánev do rozpáleného másla nalejeme těsto (na 1 až 2 omelety), posypeme jemně nakrájenou šunkou nebo šunkovým salámem a upečeme po jedné straně. Omeletu neobracíme, lopatkou ji přeložíme na polovinu, přesuneme na ohřátou mísu a hned podáváme s dušenou zeleninou nebo hlávkovým salátem.

| 01. 11. 2008 18.08 | Teplé předkrmy, Toasty a topinky | 0 komentářů | 899x

Omeleta s hráškem

Suroviny: 500g zmraženého nebo sterilovaného hrášku, 2 lžíce másla, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičky soli, 8 vajec, 4 lžíce mléka, pepř

Postup přípravy: Hrášek propláchneme a necháme okapat. Máslo rozehřejeme, vsypeme okapaný hrášek, osladíme a osolíme a chvíli dusíme. Pak necháme na teple. Vždy dvě vejce a 1 lžíci mléka osolíme a opepříme, rozšleháme a vlijeme na pomaštěnou pánev. Posypeme čtvrtkou připraveného hrášku a smažíme. Když je omeleta po jedné straně osmažená, obrátíme ji a usmažíme i druhou stranu. Horkou omeletu svineme nebo jen přeložíme na půlku a podáváme s tatarskou omáčkou nebo kečupem a s vařenými brambory.

| 04. 08. 2008 19.59 | Vegetariánská jídla, Teplé předkrmy | 0 komentářů | 745x

Zapečené žampiony se šunkou

Suroviny: 400 g žampiónů, 1 lžíce másla, 4 vejce, 4 plátky šunky, 100 g sýra na strouhání, 1 dl sladké smetany (popř. mléka), 4 lžíce kečupu, sůl, petrželka, olej na vymaštění

Postup přípravy: Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Šunku opečeme po obou stranách na másle a vyjmeme ji. Na zbytku másla osmahneme nakrájené houby, mírně je osolíme, a když se z nich odpaří voda, zalijeme je vejci rozšlehanými ve smetaně. Dusíme do zhoustnutí. Zapékací misku vymastíme, vyložíme ji šunkou, na ní navrstvíme houby s vejci, překryjeme je nastrouhaným sýrem, pokapeme kečupem a posypeme petrželkou. Zapečeme pod grilem nebo v troubě, až se sýr roztaví.

| 30. 07. 2008 22.43 | Houbové pokrmy, Teplé předkrmy | 0 komentářů | 2465x

Párek v listovém těstě

Suroviny: 6 tenkých párků, 500g listového těsta, 1 vejce, kmín, sůl, tuk na vymazání plechu

Postup přípravy: Těsto opatrně rozválíme, nakrájíme na pruhy. Každý jednotlivý párek omotáme páskem těsta a pak je vyskládáme na tukem vymazaný plech. Povrch zavinutého těsta potřeme vejcem a posypeme kmínem. Obalené párky vložíme do silně vyhřáté trouby (240 °C), prudce zapečeme, pak příkon tepla zmírníme a dopékáme při snížené teplotě dozlatova. Výborný tip na rychlou večeři nebo svačinu.

| 24. 06. 2008 10.37 | Teplé předkrmy, Uzeniny | 0 komentářů | 2878x

Krevety s těstovinami

Suroviny: krevety, cibule, česnek, rajčata, rajský protlaky, 150ml červeného vína, 0,5kg těstovin, olivový olej, petrželová nať, sůl, pepř

Postup přípravy: Na pánvi rozehřejeme olivový olej a jemně osmahneme nakrájenou cibulku a česnek. Vmícháme nakrájená rajčata, protlak a červené víno, osolíme a opepříme. Omáčku podusíme asi 10 minut bez pokličky, aby zhoustla. Pak přidáme nakrájenou petržel a krevety a dusíme 5 minut. Mezitím uvaříme těstoviny, zcedíme je a smícháme s omáčkou. Na závěr posypeme strouhaným sýrem. Doporučujeme použít extra virgin olivový olej.

| 26. 05. 2008 21.54 | Teplé předkrmy, Mořské plody | 0 komentářů | 7802x

Hemenex

Suroviny: 3 vejce, 3 plátky šunky, červená paprika, pepř, sůl, olej, petrželka, rajče a okurek na zdobení

Postup přípravy: Teflonovou pánev postavíme na plotýnku a sporák nastavíme na co nejmenší teplotu. Pánev pokapeme trochou oleje a po celé pánvi rozložíme plátky šunky. Postupně opatrně naklepneme jednotlivá vajíčka a jedno po druhém vyklopíme na pánev tak, aby nám žloutek zůstal v celku (vajíčka umístíme rovnoměrně po celé pánvi). Vše dle chuti osolíme, dochutíme špetkou červené papriky a špetkou pepře a pánev zakryjeme pokličkou. Na mírném ohni restujeme-dusíme vajíčka do mírného zhoustnutí žloutků. Nakonec sundáme pánev z ohně a opatrně celou placku vyklopíme na talíř. Dozdobíme např. petrželkou, plátky rajčátek a okurek, ihned horké podáváme, nejlépe s čerstvým pečivem.

| 10. 05. 2008 10.09 | Uzeniny, Teplé předkrmy | 0 komentářů | 2788x

Další recepty: 1-11 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů