Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Banánová zmrzlinová soda

Suroviny: 10cl banánové šťávy, 1cl citrónové šťávy, 2 kopečky vanilkové zmrzliny, soda

Postup přípravy: Zmrzlinu dáme do vysokého poháru. Zalijeme šťávami a dobře promícháme. Dolijeme sodou. Podáváme s barovou lžící a brčkem.

| 01. 08. 2008 13.37 | Nápoje, Zmrzliny | 0 komentářů | 622x

Zmrzlinová káva

Suroviny: 4 kopečky vanilkové zmrzliny, 4 kopečky zmrzliny s vaječným koňakem, 4 lžíce třtinového cukru, 600ml silné (nejlépe instantní) kávy, 4 kopečky kávové zmrzliny, 400ml smetany ke šlehání, na ozdobu můžeme použít například sypané kakao

Postup přípravy: Ze smetany ušleháme hustou a pevnou šlehačku, kterou necháme v lednici vychladit. Připravíme si uvedené množství silné instantní kávy. Připravíme si 4 vyšší sklenice o objemu aspoň 300 ml. Na dno každé sklenice dáme lžíci třtinového cukru. Zalijeme ji 150 ml kávy. Do každé sklenice vložíme kopeček vanilkové, kávové a koňakové zmrzliny. Vše završíme porcí šlehačky. Zmrzlinovou kávu můžeme ozdobit sypaným kakaem, vložíme brčko a dlouhou lžíci. Ihned podáváme.

| 18. 06. 2008 19.12 | Nápoje, Zmrzliny | 0 komentářů | 837x

Skvělý zmrzlinový pohár

Suroviny na 4 porce: 300ml smetany ke šlehání, 100ml vanilkového jogurtu, 60g moučkového cukru, 1 vanilk. cukr, 400g jahod, 100g krupic. cukru, 50ml vody, 1lžíce vanilkového pudinku, 150ml smetany, čokoládové hobliny, cukrářské trubičky, 4 jahody na dozdobení

Postup přípravy: Smetanu ušleháme do polotuha, přidáme jogurt, moučk. cukr, vanilk. cukr a promícháme. Dáme do kovové misky a necháme mrazit. Během mražení lehce vidličkou promícháváme každých 30 minut. Polovinu dávky jahod rozmixujeme s cukrem, nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Pudink rozmícháme v 50ml vody a vlijeme do vroucí jahodové směsi. Za stálého míchání povaříme asi 2 min. a pak přidáme zbylé jahody. Necháme vychladit. Zmrzlinu dáme do pohárků, přelijeme jahodovou omáčkou, ozdobíme šlehačkou, jahodami a posypeme hoblinami. Pak zapíchneme trubičky.

| 20. 05. 2008 10.10 | Studené předkrmy, Zmrzliny | 0 komentářů | 2634x

Další recepty: 1-3 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů