Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Králičí perkelt

Suroviny: polovina většího králíka nebo celý předek, 3–4 cibule, 8 dkg másla, lžíce sladké papriky, sůl

Postup přípravy: Z masa odstraníme větší kosti a nakrájíme ho na kousky. Nakrájenou cibuli osmažíme na másle do světložluta, potom přidáme papriku a nakrájené maso. Osolíme a necháme chvíli smažit, pak podlejeme polévkou nebo vodou a dusíme pod poklicí do měkka. Můžeme přidat trochu nakrájených zelených paprik a oloupaných rajčat, perkelt bude mít lepší chuť.

| 01. 11. 2008 17.41 | Králičí maso | 0 komentářů | 1913x

Králík na slanině a česneku

Suroviny: 1 králičí zadek, 80 g slaniny, 4 stroužky česneku, sůl, 30g másla, 2 cibule, několik kuliček pepře, petrželka

Postup přípravy: Odblaněného králíka proklínkujeme polovinou na nudličky nakrájené slaniny a potřeme česnekem utřeným se solí. V pekáčku rozškvaříme zbytek nakrájené slaniny, přidáme máslo a králíka po všech stranách opečeme. Vedle masa jen lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pepř a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vroucí vodou. Při podávání můžeme posypat petrželkou. Jako příloha je vhodný bramborový knedlík a salát.

| 31. 07. 2008 13.19 | Králičí maso | 0 komentářů | 1477x

Čína s ananasem a arašídy

Suroviny: 600g králičího masa (můžeme nahradit kuřecím), 2 bílky, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje, 1 konzerva ananasu, 1 lžíce arašídů, 1 lžíce glutasolu, sůl

Postup přípravy: Králičí maso nakrájíme na tenké nudičky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme k němu mouku a trochu jej osolíme. Sníh promícháme s nakrájeným masem. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm za stálého míchání osmahneme, dokud se kousky masa od sebe neoddělují. Otevřeme ananasový kompot, šťávou podlijeme maso. Přidáme k němu arašídy a lžičku glutasolu. Směs zamícháme a dusíme doměkka, na závěr přidáme kousky ananasu. Vhodná příloha je dušená rýže.

| 31. 07. 2008 13.11 | Králičí maso | 0 komentářů | 2639x

Králík na paprice

Suroviny: 1 králičí předek, 50 g tuku, 40 g polohrubé mouky, 1 cibule, 2 lžičky sladké papriky, 250 ml smetany, sůl, vývar z hlavy

Postup přípravy: Maso očistíme, nakrájíme na porce, cibuli jemně nakrájíme a osmažíme na tuku. Přidáme sladkou papriku, osolené maso a podlijeme vývarem z hlavy. Dusíme, dokud není maso měkké, potom jej vyndáme, do šťávy přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou, prohřejeme a vrátíme zpět do omáčky. Vhodná příloha je houskový nebo bramborový knedlík.

| 31. 07. 2008 13.08 | Králičí maso | 0 komentářů | 1494x

Králík na mrkvi

Suroviny: králík, mrkev, cibule, česnek, sůl

Potřebné suroviny: Králíka naporcujeme, osolíme a dáme na pekáč. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kolečka a nasypeme na králíka. Přidáme kolečka cibule a kousky česneku, podlijeme vodou a pečeme. Občas při pečení podléváme.

| 26. 05. 2008 21.37 | Králičí maso | 0 komentářů | 1435x

Další recepty: 1-5 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů