Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Zapečená mořská štika

Suroviny: 400 g mořské štiky, citrón, 80 g másla, 400 g makarónů, 120 g tvrdého sýra, 200 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce hořčice, 2 vejce, petrželová nať, tuk, sůl

Postup přípravy: Štiku omyjeme, pokapeme osolenou citrónovou šťávou a necháme marinovat alespoň 2 hodiny v lednici. Uvaříme makaróny, scedíme je, osolíme a promícháme s trochou oleje. Odleželé maso osušíme a opečeme na rozpáleném tuku z každé strany. Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno dáme vrstvu makarónů, na ně pokládáme opečené maso, posypeme asi polovinou nastrouhaného sýra a zakryjeme zbylými makaróny. Na to položíme několik plátků másla, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a zapečeme v troubě při 160 °C asi 10 – 15 minut. Smetanu smícháme s hořčicí, vejci, solí, nasekanou natí a nalijeme na makaróny. Poté ještě krátce zapečeme do červena a můžeme podávat nejlépe s čerstvou zeleninou.

| 06. 10. 2008 11.42 | Mořské plody | 0 komentářů | 4860x

Nudlový salát s krevetami

Suroviny: čínské nudle, krevety, zázvor, pórek, červená paprika, koriandr, olej, sójová omáčka, sezamový olej, limetka, pepř, sůl

Postup přípravy: Čínské nudle uvaříme dle návodu, zcedíme, prolije­me studenou vodou a necháme okapat. Krevety omyjeme, zbavíme krunýře a odstraníme jim střívka. Zázvor oloupeme a pokrájíme na kostičky. Pórko­vé cibulky a papriky očistíme a rozkrájíme na koleč­ka. Koriandr opereme, osušíme a otrháme lístky. Na rozehřátém oleji několik minut opékáme zázvor a krevety. Přidáme zeleninu a opékáme asi 5 minut. Zalijeme sójovou omáčkou a necháme vy­chladnout. Smícháme sezamový olej, limetovou šťávu, sůl a pepř. Nudle promícháme se zeleninou a zálivkou.

| 06. 10. 2008 11.38 | Mořské plody | 0 komentářů | 1203x

Krevety s těstovinami

Suroviny: krevety, cibule, česnek, rajčata, rajský protlaky, 150ml červeného vína, 0,5kg těstovin, olivový olej, petrželová nať, sůl, pepř

Postup přípravy: Na pánvi rozehřejeme olivový olej a jemně osmahneme nakrájenou cibulku a česnek. Vmícháme nakrájená rajčata, protlak a červené víno, osolíme a opepříme. Omáčku podusíme asi 10 minut bez pokličky, aby zhoustla. Pak přidáme nakrájenou petržel a krevety a dusíme 5 minut. Mezitím uvaříme těstoviny, zcedíme je a smícháme s omáčkou. Na závěr posypeme strouhaným sýrem. Doporučujeme použít extra virgin olivový olej.

| 26. 05. 2008 21.54 | Teplé předkrmy, Mořské plody | 0 komentářů | 7802x

Další recepty: 1-3 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů