Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Domácí fleky

Suroviny: 2 vejce, 2 lžíce vody, hrubá mouka

Postup přípravy: Připravíme si tužší těsto, které vyválíme na tenký plát (asi 1 mm) a necháme oschnout. Nakrájíme proužky 4–5 cm široké, z nich pak proužky 1 cm široké a ty nakrájíme na čtverečky. Ve vařící osolené vodě je asi 7 minit vaříme, pak promícháme se sekaným vařeným uzeným masem nebo dušenými čerstvými houbami popřípadě dušeným zelím.

| 06. 10. 2008 11.27 | Těstoviny | 1 komentář | 5095x

Špagety s bazalkovým krémem

Suroviny: 500g špaget, 2 dl šlehačky nebo tekuté smetany, 25 g másla, čerstvá bazalka, 1 stroužek česneku, muškátový ořech, strouhaný parmezán, sůl, pepř

Postup přípravy: V kastrolu rozpustíme máslo na mírném ohni. Přidáme šlehačku, špetku soli, pepř a muškátový ořech. Přidáme bazalku a česnek, rozetřené v moždíři. Dobře zamícháme a sundáme z ohně dřív, než začne vřít. Dáme vařit zvlášť těstovinu do vydatného množství vroucí vody, trochu osolené, přitom ji občas zamícháme. Když je správně uvařená, rychle ji necháme odkapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Těstovinu a strouhaný sýr podáváme zvlášť.

| 30. 09. 2008 22.45 | Těstoviny, Italská kuchyně | 0 komentářů | 872x

Nudle se slaninou

Suroviny: 320 g hrubé mouky, 2 vejce, 40 g slaniny bez kůže, petrželová nať, sůl

Postup přípravy: Na vál prosijeme hrubou mouku, do které uděláme důlek, vyklepneme vejce, promícháme vidličkou s trochou mouky v řídké těstíčko, do kterého vpracujeme ostatní mouku, až vznikne tuhé těsto, které na vále dobře propracujeme. Těsto rozdělíme na menší díly a z každého vypracujeme kuličku, všechny pak necháme pod mísou dvacet minut odpočinout. Kuličky vyválíme tence na kulaté placky a necháme zaschnout. Poté je rozkrájíme na stejnoměrné pásy, ty skládáme na sebe a krájíme široké nudle, necháme uschnout a pak vaříme do měkka ve slané vodě. Ocedíme, propláchneme studenou vodou a dáme na pánev, kde jsme rozškvařili na malé kostičky nakrájenou slaninu bez kůže, promastíme a ohřejeme, posypeme jemně sekanou petrželkou a můžeme podávat jako přílohu k omáčkám nebo dušeným masům.

| 07. 09. 2008 20.30 | Těstoviny | 0 komentářů | 665x

Nudle s pikantní omáčkou

Suroviny: 250 g dlouhých nudlí, 200 g šunky, 400 g pórku, 3 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 3 lžíce polohrubé mouky, 1/2 l zeleninového vývaru z kostky, 5 lžic smetany ke šlehání, 1 lžíci středně ostré hořčice, pepř, cukr, sůl, řeřichu a petrželku na ozdobení

Postup přípravy: Pórek pečlivě očistíme, opereme a nakrájíme na kolečka. Šunku nakrájíme na kostičky. Dlouhé nudle nasypeme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 12 minut. Zhruba po 7 minutách varu přidáme pórek a dovaříme. V hrnci rozpustíme máslo a zasypeme moukou, kterou opražíme dozlatova. Za stálého míchání přilijeme zeleninový vývar a smetanu na šlehání. Pak vmícháme středně ostrou hořčici a omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem. Vařené nudle s pórkem necháme na sítu okapat. Do připravené omáčky vmícháme ještě pokrájenou šunku. Nudle s pórkem zalité omáčkou podáváme posypané pepřem a ozdobené řeřichou a petrželkou.

| 27. 08. 2008 11.10 | Těstoviny | 0 komentářů | 924x

Francouzské špagety

Suroviny: 300g špaget, 150g strouhaného sýra, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 mrkev, 1/2 celeru, 1/2 bobkového listu, 3 lžíce oleje, 3 lžíce bílého vína, 5 rajčat nebo 3 lžíce rajčatového protlaku, 200g umletého hovězího masa, masox, sladká paprika, pepř, sůl, petrželka

Postup přípravy: Očištěnou kořenovou zeleninu, oloupanou cibuli a česnek jemně pokrájíme. Osmahneme na oleji a zalijeme vínem. Podusíme, přidáme mleté maso a rajčata nebo rajčatový protlak, znovu osmahneme, podlijeme šálkem vývaru z masoxu a pod pokličkou dusíme. Nezapomeneme dosolit a okořenit bobkovým listem, paprikou a pepřem. Špagety posypeme strouhaným sýrem.

| 22. 08. 2008 13.47 | Těstoviny | 0 komentářů | 3619x

Těstoviny s tuňákem a sýrem

Suroviny: 400g těstovin, 150g na malé kostičky nakrájeného eidamu, 150g sendvičového tuňáka z konzervy, sůl

Postup přípravy: Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Horké těstoviny smícháme v misce s tuňákem a eidamem.

| 22. 08. 2008 13.45 | Těstoviny, Ryby | 0 komentářů | 2764x

Nudle se zeleninou

Suroviny: 200g rajčat, 1 stroužek česneku, 1 cibule, 1 cuketa, 3 lžíce olivového oleje, cukr, bazalka, 1/2 lžičky octa balsamico, 400g širokých nudlí, sůl, pepř

Postup přípravy: Rajčata nařízneme křížem, krátce ponoříme do horké vody, přelijeme studenou a stáhneme slupku. Pak je rozčtvrtíme, vybereme zrníčka, dužinu pokrájíme na kousky. Cibuli pokrájíme na kostičky. Rozpálíme lžíci olivového oleje, na němž zesklovatíme cibuli a ke konci přidáme i oloupaný prolisovaný česnek. Potom přisypeme pokrájená rajčata, vše promícháme a necháme podusit. Dušená rajčata osolíme, opepříme a ještě dochutíme špetkou cukru. Mezitím otrháme lísky bazalky a několik si jich necháme stranou na ozdobu. Ostatní pokrájíme na proužky a vmícháme k rajčatové mase. Nudle uvaříme v osolené vodě. Cuketu očistíme a škrabkou z ní naloupeme podélné pruhy, které na zbývajícím oleji za stálého míchání opečeme, poté osolíme a opepříme. Vařené nudle scedíme a necháme okapat, potom je podáváme promísené s hotovou masou. Podáváme ozdobené zbývajícími lístky bazalky, případně nastrouhaným sýrem.

| 31. 07. 2008 18.17 | Těstoviny | 0 komentářů | 701x

Ravioli s tvarohovou náplní

Suroviny: 300g polohrubé mouky, 3 vejce, 1 lžíce oleje, sůl, mouka na vál. Náplň: 3 cibule 70g másla, 1 svazek petrželky, 250g měkkého tvarohu. Omáčka: 700g rajčat 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Postup přípravy: Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozšlehaná vejce s olejem, špetku soli a vše zpracujeme v hladké těsto. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu asi 40 minut odpočinout. Nakrájíme cibuli nadrobno a necháme na rozehřátém másle zesklovatět. Vmícháme najemno nasekanou petrželku a tvaroh. Rajčata nakrájíme na malé kousky, dáme do kastrolu, ve kterém jsme rozehřáli olej a dusíme, dokud se rajčata nerozdusí. Ochutíme je solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Na pomoučněném vále vyválíme tenký plát, ze kterého vypichujeme kolečka a průměru asi 7 cm. Polovinu koleček potřeme rozšlehaným bílkem a do středu dáme náplň. Zakryjeme druhou polovinou koleček a okraje silně stiskneme tvořítkem nebo rukou k sobě. Vkládáme je do vroucí vody a vaříme je asi 6 minut. Podáváme je přelité rajčatovou omáčkou a posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.

| 14. 06. 2008 22.54 | Těstoviny | 0 komentářů | 1033x

Boloňské špagety

Suroviny: na 4 porce: 300g mletého masa (vepřové a hovězí), 1bal. špaget, 1 malý rajský protlak, 1/2 kostky vývaru (bujónu), 1/4ks pórku, 3 stroužky česneku, 50g másla, cukr, čerstvá bazalka, strouhaný tvrdý sýr (parmazán, eidam), koření na mleté maso, olej, sůl

Postup přípravy: Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně slané vody (vaříme 15 minut), po uvaření je necháme ještě 10 minut stát přikryté, scedíme je a promícháme s máslem. Na oleji orestujeme mleté maso. To pak zaprášíme moukou a přidáme rajský protlak. Nakonec maso podlijeme vodou, aby směs měla řídkou kašovitou konzistenci. Přidáme kostku vývaru (bujónu), na kolečka nakrájený pórek, osolíme, přidáme jemně rozetřený česnek a dle chuti dochutíme kořením a cukrem. Necháme asi deset minut provařit na mírném plameni. Masovou směs poklademe na špagety a posypeme strouhaným sýrem, zdobíme bazalkou.

| 04. 06. 2008 10.13 | Těstoviny | 0 komentářů | 1684x

Další recepty: 1-9 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů