Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Špagety s bazalkovým krémem

Suroviny: 500g špaget, 2 dl šlehačky nebo tekuté smetany, 25 g másla, čerstvá bazalka, 1 stroužek česneku, muškátový ořech, strouhaný parmezán, sůl, pepř

Postup přípravy: V kastrolu rozpustíme máslo na mírném ohni. Přidáme šlehačku, špetku soli, pepř a muškátový ořech. Přidáme bazalku a česnek, rozetřené v moždíři. Dobře zamícháme a sundáme z ohně dřív, než začne vřít. Dáme vařit zvlášť těstovinu do vydatného množství vroucí vody, trochu osolené, přitom ji občas zamícháme. Když je správně uvařená, rychle ji necháme odkapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Těstovinu a strouhaný sýr podáváme zvlášť.

| 30. 09. 2008 22.45 | Těstoviny, Italská kuchyně | 0 komentářů | 872x

Pikniková pizza

Suroviny: 1/2 balíčku lístkového těsta, 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 5 lžic kečupu, na obložení kolečka klobásy, párek nebo šunku nakrájenou na nudličky, rajčata, papriku, 100g strouhaného sýra, žloutek na potření, sůl a kmín

Postup přípravy: Připravené těsto rozválíme na velikost plechu tak, abychom potom mohli zahnout okraje. S pomocí válečku ho přeneseme na plech, potřeme olejem smíchaným s prolisovaným česnekem, kečupem a obložíme rajčaty nakrájenými na kolečka, proužky papriky, klobásou, párky, šunkou a posypeme strouhaným sýrem. Okraje ohneme, úhledně kolem dokola zarovnáme, potřeme žloutkem, posypeme solí, kmínem a upečeme.

| 13. 09. 2008 09.20 | Italská kuchyně | 0 komentářů | 686x

Sýrová pizza

Suroviny: těsto 15 g droždí, 100 ml teplé vody, sůl, 5 g cukru, 2 lžíce mléka, 2 lžíce oleje, 250 g hladké mouky. náplň uzený sýr, olivový olej, eidam, oregano, niva, hermelín

Postup přípravy: Do hrnečku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek, přibližně 15 minut. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme kvásek, vodu a olej a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Položíme na vál posypaný moukou a důkladně prohněteme. Jestliže se těsto stále lepí, přidáme ještě mouku. Potom je uložíme zpět do mísy, posypeme trochou mouky, aby těsto neokoralo, a přikryté utěrkou necháme v teple kynout asi 2 hodiny, dokud svůj objem nezvětší přibližně na dvojnásobek. Po vykynutí těsto ručně zapracujeme, rozdělíme na jednotlivé bochánky a vytvarujeme placky. Každou placku zakapeme olivovým olejem, rozdělíme na čtvrtiny a poklademe čtyřmi druhy strouhaného sýra, posypeme oreganem nebo sekanou čerstvou bazalkou a pečeme v troubě dozlatova. Upečenou pizzu můžeme ihned podávat.

| 24. 07. 2008 20.28 | Italská kuchyně, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1352x

Milánské rizoto

Suroviny: Na 4 porce: 320g rýže, 40g hovězího morku, 50g másla, 6dl vývaru, 4lžíce bílého vína, 1 cibule, strouhaný parmazán (čedar), špetka šafránu, mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Na části rozehřátého másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a vmícháme jemně nakrájený morek. Přidáme přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, vše podlijeme vínem a dusíme, až se víno odpaří. Rýži osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme do varu. Rizoto okořeníme šafránem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Rizoto dáme na mísu, pokapeme zbylým rozehřátým máslem a posypeme strouhaným sýrem.

| 24. 06. 2008 10.44 | Rýžové pokrmy, Italská kuchyně | 0 komentářů | 2581x

Další recepty: 1-4 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů