Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Grilované banány s medem

Suroviny: 4 banány, 4 lžíce medu, 100g piniových oříšků (nebo sekaných vlašských nebo lískových), 1 smetana ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 50ml silné instantní kávy

Postup přípravy: Banány nakrájíme podélně napůl a opečeme na grilu stranou, kde je dužina nakrojená. Jakmile jsou banány ogrilované, naservírujeme je na talíř, pokapeme medem, posypeme opraženými oříšky a doplníme kávovou šlehačkou (do ušlehané šlehačky se zamíchá vanilkový cukr a chladná silná káva). Banány se konzumují lžičkou, kterou vykrajujeme ochucenou dužinu.

| 02. 01. 2009 21.19 | Moučníky, Grilování | 0 komentářů | 1326x

Kuře na rožni

Suroviny: 1 kuře, máslo Marináda: 4 stroužky česneku, 1 lžička rozpuštěného másla, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička oleje, 1 lžička chilli nebo pálivé papriky, 1/2 lžičky práškového cukru, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžička soli, 1 lžička worčestru

Postup přípravy: Celé kuře stáhneme z kůže a vidličkou maso pořádně popícháme. Všechny ingredience důkladně smícháme a vytvoříme tak pikantní marinádu, kterou rozetřeme uvnitř i na povrchu kuřete. Pak kuře položíme na talíř a uložíme na 24 hodin do ledničky. Druhý den kuře rožníme na grilu nebo pečeme v troubě dozlatova (v průběhu pečení poléváme rozpuštěným máslem).

| 12. 10. 2008 08.47 | Drůbeží maso, Grilování | 0 komentářů | 2271x

Pivní klobásy v housce

Suroviny: 4 grilovací klobásy, 4 malé bagety, 2 cibule, 400 ml piva, olivový olej, hořčice, pepř, sůl

Postup přípravy: Na mělkou pánev nalijeme pivo a dáme do něj grilovací klobásy, které na několika místech lahce nařízneme. Pánev položíme na rozpálený gril a asi 15 minut klobásy vaříme. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky (kolečka), dáme na čtverec z alobalu, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Zabalíme důkladně do alobalu a dáme péct na gril vedle pánve s klobásami. Po 15 minutách cibuli i pánev z grilu odstavíme, klobásy vytáhneme z piva, necháme okapat a rozložíme je ještě samotné na gril, kde je krátce opečeme, asi 5 minut. Bagety rozřízneme podélně na poloviny a opečeme na okraji grilu asi 2 minuty dokřupava. Opečené klobásy vložíme do pečiva, pokapeme hořčicí, posypeme grilovanou cibulí z alobalu a podáváme.

| 27. 08. 2008 10.44 | Grilování | 0 komentářů | 11110x

Grilovaný pstruh se slaninou

Suroviny: 4 pstruzi, plátky anglické slaniny, 4 plátky másla, šťáva z 1 citrónu, sladká mletá paprika, sůl

Postup přípravy: Vykuchané pstruhy očistíme, opláchneme, osušíme, zevnitř i na povrchu mírně osolíme, dovnitř vložíme kousek másla, uvnitř i na povrchu pokapeme polovinou citrónové šťávy a obalíme plátky anglické slaniny. Upevníme je do drátěného grilovacího košíčku a na rozpáleném roštu grilujeme 5 – 7 minut z každé strany. Slanina musí být křupavá. Přeložíme maso na talíře, pokapeme zbytkem citrónové šťávy a poprášíme mletou paprikou.

| 27. 08. 2008 10.39 | Grilování | 0 komentářů | 1315x

Grilované kuře na kari

Suroviny: 1 kuře, kari koření, sůl, pepř, olej, citrón

Postup přípravy: Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením a každou porci zakapeme citrónovou šťávou a olejem. Maso necháme několik hodin nebo přes noc uležet a potom grilujeme dočervena, asi 30 – 40 minut.

| 27. 08. 2008 10.34 | Grilování | 0 komentářů | 1528x

Hamburger

Suroviny: 400g mletého masa, 4 listy hlávkového salátu, 4 kulaté bulky, 2 rajčata, 1 cibule, 2 vejce, strouhanka, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce hořčice, grilovací koření, mletý pepř, sůl, olej

Postup přípravy: Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a smícháme ji s mletým masem. Pak přidáme vejce, kečup, sůl, pepř a grilovací koření. Masovou směs důkladně zpracujeme a podle potřeby můžeme ještě zahustit strouhankou. Pak ze směsi vytvarujeme asi 2cm silné plátky, které potřeme olejem a na grilu uděláme z obou stran doměkka, celkem asi 20 minut. Bulky podélně rozkrojíme, spodní část potřeme hořčicí, na ni položíme list salátu a grilované maso, opět potřeme hořčicí nebo kečupem, položíme plátky rajčat a poklopíme druhou půlkou housky.

| 27. 08. 2008 10.31 | Grilování | 0 komentářů | 2540x

Grilovaný ananas

Suroviny: čerstvý ananas (nebo ananasovou konzervu), med

Postup přípravy: Ananas nakrájíme na plátky (můžeme použít i plátky ananasu z konzervy) a potřeme rozpuštěným medem (pokud je med ztuhlý, necháme ho se sklenicí v horké vodě rozpustit). Necháme uležet asi hodinu a občas otočíme – ananas pustí hodně šťávy. Poté po obou stranách opečeme na grilu asi 5 – 10 minut, mírně. Je to vynikající doplněk k masovým pokrmům, nejlépe k drůbeži.

| 27. 08. 2008 10.28 | Grilování | 0 komentářů | 2325x

Grilovaný kapr s kapsou

Suroviny: 4 porce kapra, cibule, petrželová nať, olej, rajčata, zelená paprika, plátky citrónu, sůl, pepř mletý

Postup přípravy: Porce kapra očistíme, osušíme, osolíme, opepříme a v každé uděláme hlubší zářez. Drobně nakrájenou cibuli a nasekanou petrželovou nať promícháme a naplníme do zářezů. Porce pak pokapeme olejem a grilujeme asi 8 minut. Obrátíme, znovu potřeme olejem a dalších 8 minut opečeme z druhé strany. Při podávání můžeme obložit nakrájenými rajčaty a paprikami a ozdobit plátkem citrónu.

| 27. 08. 2008 10.23 | Grilování | 0 komentářů | 952x

Grilovaná zelenina

Suroviny: mrkev, celer, petržel, olej, grilovací koření, sůl, pepř

Postup přípravy: Zeleninu očistíme, podélně nakrájíme, osolíme, opepříme a naskládáme na gril. Grilujeme ze všech stran, pomalu asi 10 – 15 minut, během grilování potíráme olejem, případně dochutíme grilovacím kořením. Jídlo je vynikající samotné, ale i jako příloha k masům.

| 21. 07. 2008 15.44 | Grilování | 0 komentářů | 2131x

Grilovaná kuřecí prsíčka

Suroviny: kuřecí prsa, olivový olej, žampióny, drcený kmín, šalvěj, sůl

Postup přípravy: Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, potřeme kmínem a šalvějí. Pokapeme olejem a necháme několik hodin odležet. Plátky vkládáme na gril a zvolna grilujeme z každé strany asi 10 – 15 minut spolu s hlavičkami žampionů, které také okořeníme.

| 21. 07. 2008 15.41 | Grilování | 0 komentářů | 1659x

Grilovaný hermelín

Suroviny: hermelíny, olej, grilovací koření, česnek, pepř

Postup přípravy: Olej smícháme s kořením a česnekem, vzniklou směsí potřeme celé hermelíny a zabalíme do alobalu. Necháme hodinu nebo nejlépe několik hodin uležet a potom grilujeme z obou stran asi 10 – 15 minut.

| 21. 07. 2008 15.40 | Grilování, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1535x

Grilované vepřové plátky

Suroviny: 4 vepřové plátky, 5 lžic bílého vína, lžička sójové omáčky, česnek, mletý pepř

Postup přípravy: Z bílého vína, sójové omáčky, utřeného česneku a pepře připravíme marinánu do které naložíme jemně naklepané vepřové plátky (na asi 2 hodiny). Poté grilujeme 3 – 5 minut na každé straně.

| 21. 07. 2008 15.37 | Grilování | 0 komentářů | 1290x

Grilované kuřecí čtvrtky

Suroviny: 4 kuřecí čtvrtky, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce oleje, 2 lžičky mleté papriky, tymián, sůl, pepř

Postup přípravy: Čtvrtky kuřete dosucha otřeme, osolíme, potřeme směsí z oleje, citrónové šťávy, papriky, špetky tymiánu, koření a necháme krátce odležet. Potom porce pokapeme olejem, položíme kůží nahoru na rozpálený rošt grilu potřený olejem a pečeme asi 10 minut. Znovu potřeme směsí, obrátíme a grilujeme dalších 10 minut. Celou proceduru ještě jednou zopakujeme, až maso změkne. Nemělo by to trvat déle než 10 minut.

| 21. 07. 2008 15.10 | Grilování | 0 komentářů | 1336x

Grilovaná vepřová žebírka

Suroviny: 1 kg vepřových žebírek, 3 stroužky česneku, 100 ml kečupu, 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžičky ostřejší hořčice, cayenský pepř, mletý černý pepř, sůl, pivo na potírání

Postup přípravy: Žebírka omyjeme, osušíme, podél kostí rozkrájíme nožem na porce, pak tyto porce nasekáme a přečnívající větší části kostí odsekáme. Maso lehce naklepeme a potřeme marinádou. Tu připravíme z kečupu, který smícháme s cukrem, hořčicí a s prolisovaným česnekem a dochutíme cayenským pepřem, černým mletým pepřem a trochou soli. Rovnoměrnou vrstvou marinády potřeme všechna žebírka a necháme chvíli uležet – zaschnout. Grilujeme v hliníkové misce asi 20 – 25 minut. Žebírka během grilování často obracíme a můžeme potírat pivem.

| 21. 07. 2008 15.06 | Grilování | 0 komentářů | 2569x

Další recepty: 1-14 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů