Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Jelení kýta pečená

Suroviny: 1/2 kg jeleního masa z kýty, 50 g uzené slaniny, 50 g sádla, sůl, pepř, jalovec

Postup přípravy: Jelení maso umyjeme, protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou, posolíme, opepříme, přidáme mletý jalovec a na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran opečeme. Potom podlejeme horkou vodou a přikryté pomalu dusíme. Když je maso měkké, vložíme ho do trouby a při občasném podlévání upečeme do červena. Upečené pokrájíme na plátky a podáváme s opékanými brambory.

| 15. 03. 2009 17.09 | Zvěřina | 0 komentářů | 4173x

Zajíc na smetaně

Suroviny: 1/2 zajíce (nejlépe zadní část), 150 g míchané kořenové zeleniny, 50 g cibule, pepř, 1 bobkový list, sůl, ocet, 60 g uzené slaniny, 40 g sádla, 30 g cibule, hořčice, 1/4 l kyselé smetany, 30 g hladké mouky, cukr

Postup přípravy: Do vody dáme sůl, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, pepř, bobkový list, ocet a povaříme. Necháme vychladnout a do mořidla vložíme očištěnou a dobře umytou půlku zajíce a necháme na chladném místě 4 dny odležet. Maso v mořidle denně obracíme. Potom vyjmeme, protáhneme na nudličky nakrájenou uzenou slaninou a dáme na sádlo. Přidáme zeleninu z mořidla, pokrájenou na kolečka, 30 g cibule, podlejeme vodou a dáme do trouby upéct. Po čas pečení podléváme vodou a upečeme do měkka. Upečeného zajíce vyjmeme a do šťávy přilijeme kyselou smetanu rozmíchanou s moukou, přidáme podle chuti sůl, hořčici, cukr, ocet a povaříme. Hotovou omáčku přepasírujeme a dáme do ní na díly nakrájené maso. Podáváme s knedlíkem nebo makaróny.

| 15. 03. 2009 17.06 | Zvěřina | 0 komentářů | 3519x

Pečená koroptev

Suroviny: 2 koroptve, 80g uzené slaniny, sůl, pepř

Postup přípravy: Koroptve očistíme, vykucháme, umyjeme, protáhneme uzenou slaninou, osolíme, opepříme, dáme na pekáč, podlejeme vodou a upečeme do červena. Měkké rozporcujeme a podáváme s rýží nebo brambory.

| 28. 10. 2008 15.53 | Zvěřina | 0 komentářů | 1318x

Pečený bažant

Suroviny: 1 bažant, 100g uzené slaniny, sůl

Postup přípravy: Vykuchaného bažanta necháme několik dní na chladném místě odležet, potom ho na sucho oškubeme, očistíme a umyjeme. Posolíme, obložíme plátky uzené slaniny, obvážeme nití, dáme na pekáč, podlejeme vodou a upečeme do červena. Z upečeného bažanta odstraníme nit, nakrájíme na díly a podáváme s dušenou rýží.

| 28. 10. 2008 15.50 | Zvěřina | 0 komentářů | 4978x

Maďarský kančí guláš

Suroviny: 600 až 700g černé zvěřiny z krku nebo plece, 1 cibule, 5 lžic sádla, 1 lžička sladké mleté papriky, vývar, majoránka, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, sůl, kmín

Postup přípravy: Drobně nakrájenou cibulku osmažíme na sádle dozlatova, přidáme sladkou mletou papriku, po zpěnění přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme je. Osolíme, okmínujeme a dusíme při mírném podlévání doměkka. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, osmažíme, přilijeme trochu vývaru, rozmícháme a povaříme. Nakonec přidáme majoránku a utřený česnek. Podáváme nejlépe s vařenými brambory a nakládanými houbami.

| 31. 07. 2008 18.00 | Zvěřina | 0 komentářů | 4052x

Myslivecký guláš

Suroviny: 600g zvěřiny bez kostí (jelen, srnec, divočák, zajíc), 60g slaniny, 2 až 3 menší cibule, mletá sladká paprika, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletý pepř, kmín, sůl, majoránka, 6 až 7 středně velkých hříbků, vývar podle potřeby, 2 lžíce hladké mouky, bylinkové koření, 1 až 2 stroužky česneku

Postup přípravy: Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Potom přidáme a zpěníme sladkou mletou papriku, vmícháme rajčatový protlak a na kostky nakrájené maso ze zvěřiny, pepř, kmín, sůl a dusíme za občasného podlévání vodou, až je maso napůl měkké. Potom guláš vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, rozmícháme a dusíme do měkka. Před dokončením přidáme pokrájené hříbky, jemně nakrájenou bylinkovou směs, utřený česnek a majoránku. Jako přílohu podáváme houskové knedlíky nebo chléb.

| 31. 07. 2008 17.58 | Zvěřina | 0 komentářů | 2284x

Srnčí perkelt

Suroviny: 1,2 kg srnčí zvěřiny, 150g vepřového sádla, 3 cibule, 40g sladké papriky, 150g rajčat nebo 80g protlaku, 150g paprikových lusků, sůl

Postup přípravy: Zvěřinu nakrájíme na kostky. Na sádle osmažíme dozlatova cibuli jemně nakrájenou na kostičky, přidáme papriku, zvěřinu a osolíme. Dusíme za mírného podléváni do poloměkka. Potom přidáme na plátky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájené zelené paprikové lusky a vše doměkka dodusíme. Vhodné přílohy jsou brambory, rýže, okurka nebo salát.

| 31. 07. 2008 17.54 | Zvěřina | 0 komentářů | 1697x

Zajíc na houbách

Suroviny: 600 g zaječího masa, 30g tuku, 1 cibule, 10 g sušených hub nebo 100 g čerstvých hub, mletý pepř, sladká paprika, trochu mouky, mletý kmín

Postup přípravy: Na tuku zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku a na kousky rozkrájené zaječí maso. Trochu je opečeme, osolíme, přidáme mletý pepř, mletý kmín, spařené houby a dusíme je za stálého podlévání. Když je maso měkké, šťávu zaprášíme moukou a povaříme.

| 31. 07. 2008 13.34 | Zvěřina, Houbové pokrmy | 0 komentářů | 1298x

Černá zvěřina na česneku

Suroviny: 1,5 kg zvěřiny, 4 stružky česneku, 150 g slaniny, 100 g másla, 1 lžíce octa, 1/4 l kyselé smetany, sůl

Postup přípravy: Zvěřina (nejlépe z kýty) se protká hustě na nudličky nakrájenou slaninou a česnekem. Zbylou slaninu a máslo dáme rozehřát a na něj vložíme proslaněnou a osolenou zvěřinu. Pečeme zvolna, přikryté, a po 1/2 hodině podlijeme slabě vodou se lžíci octa. Když zvěřina začíná měknout, dopečeme jí zprudka v troubě do červena a přitom jí poléváme kyselou smetanou. Jako přílohu doporučujeme brambory.

| 31. 07. 2008 13.31 | Zvěřina | 0 komentářů | 1389x

Další recepty: 1-9 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů