Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Fazolový šoulet

Suroviny: 200 g barevných fazolí, 150 g velkých krup, 60 g sádla, 1 velká cibule, 1 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř

Postup přípravy: Předem namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme. Zvlášť s kouskem sádla uvaříme kroupy, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem z fazolí a povaříme. Přidáme fazole s kroupami, ochutíme česnekem utřeným se solí a pepřem, dobře promícháme a prohřejeme. Podáváme s pečeným vepřovým žebírkem a doplňujeme salátem z kysaného zelí, sterilovanou červenou řepou nebo sladkokyselou okurkou.

| 22. 11. 2008 19.11 | Luštěniny | 0 komentářů | 1453x

Hrachová kaše

Suroviny: 1/4 kg hrachu, 30g tuku, 20g mouky, 1/8 l mléka, 50g sádla se škvarky nebo slaniny,1 cibule, sůl

Postup přípravy: Hrách namočíme na noc do studené vody. Uvaříme, dáme do mixéru, do kterého pak přidáme i jíšku ředěnou mlékem a sůl. Po rozmixování vlijeme zpět do kastrolku, prohřejeme, polijeme sádlem se škvarky či roztopenou slaninou s omaštěnou cibulkou.

| 06. 10. 2008 11.23 | Luštěniny | 0 komentářů | 2465x

Hráškové pyré

Suroviny: 1/2 kg zeleného hrášku, 40g másla, voda, 2 lžíce smetany, sůl

Postup přípravy: Hrášek polijeme trochou osolené vody, přidáme zbytek másla, smetanu, sůl a rozmixujeme. Vznikné řidší jemné pyré, vhodné například pro menší děti.

| 06. 10. 2008 11.21 | Luštěniny | 0 komentářů | 1678x

Čočka se zeleninou

Suroviny: 350 g čočky, 1 cibule, olej, mletá sladká paprika, 2 zelené papriky, 1 červená paprika, 2 rajčata, vařená mrkve, 2 stroužky česneku, 3 lžíce kečupu, tymián, mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Čočku namočíme na dvě hodiny do studené vody, potom vodu slijeme, čočku zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, vmícháme mletou papriku, po zpěnění hned přidáme na nudličky nakrájené papriky a mrkev, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a krátce osmahneme. Přidáme rozetřený česnek, kečup, několik lžic vody, koření, sůl a vše krátce podusíme. Měkkou čočku scedíme, promastíme lžící oleje, osolíme a lehce promícháme. Rozdělíme ji na talíře, přelijeme připravenou směsí a podáváme s opečenou zeleninou.

| 20. 09. 2008 15.35 | Luštěniny, Zelenina | 0 komentářů | 1925x

Mexické fazole

Suroviny: uvařené nebo sterilované fazole, cibule, česnek, uzenina, lečo nebo paprikové lusky a rajčata

Postup přípravy: Na tuku zpěníme cibuli, přidáme nakrájený česnek, uzeninu a chvíli vše opečeme. Pak vmícháme lečo a fazole, podusíme a teplé podáváme nejlépe s chlebem.

| 20. 09. 2008 15.31 | Luštěniny | 0 komentářů | 3876x

Dhal-bat

Suroviny: rýže, čočka, kurkuma, 2 stroužky česneku, čerstvý zázvor, 2 lžičky oleje, sůl, koření Jeera Powder, koření Jwano, 3 cibule, 3 brambory, růžičky květáku, 3 rajčata

Postup přípravy: Rýži uvaříme se lžičkou másla. Čočku mírně rozvaříme, přidáme kurkumu, zázvor, česnek, olej. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a koření a směs přidáme do uvařené čočky. Nakonec připravíme směs ostré zeleniny. Na pánev dáme 3 lžíce oleje, koření Jwano, 3 nakrájené cibule, česnek a opečeme. Pak přidáme nakrájené brambory, sůl, růžičky květáku, 3 rozkrájená rajčata, půl lžičky kurkumy, koření Jeera Powder, pastu z rozetřeného česneku a čerstvého zázvoru. Zapíjí se černým čajem.

| 14. 09. 2008 10.43 | Vegetariánská jídla, Luštěniny | 0 komentářů | 1862x

Čočkový hrnec

Suroviny: Čočka, celer, celerová nať, cibule, anglická slanina, špekáčky, vegeta, olej, polohrubá mouka, sul, pepř, česnek, ocet

Postup přípravy: Do hrnce dáme trochu oleje, přidáme nakrájený špek, jemně nastrouhaný celer, drobně pokrájenou cibuli a podusíme. Zalijeme 3/4 l vody přidáme čočku, osolíme a vaříme skoro doměkka, Přidáme nakrájené špekáčky a zahustíme polohrubou moukou rozšlehanou ve vodě. Nakonec dochutíme octem, utřeným česnekem a pepřem.

| 22. 08. 2008 13.52 | Luštěniny, Zelenina | 0 komentářů | 1404x

Fazole s opečenou klobásou

Suroviny: 300g bílých fazolí, 2 bobkové listy, 1 cibule, 3 zelené papriky, 2 rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletý pepř, cukr, 200g uzené klobásy, olej, sůl

Postup přípravy: Den předem namočené fazole scedíme, dáme do čisté vody, osolíme a uvaříme téměř doměkka. Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené papriky, fazole a necháme přejít varem. Zalijeme vývarem z fazolí, přidáme bobkový list, rajčatový protlak, pepř a dovaříme doměkka. Ochutíme cukrem a podáváme s opečenou klobásou.

| 22. 08. 2008 13.50 | Luštěniny, Uzeniny | 0 komentářů | 2419x

Fazolový salát

Suroviny: 250g bílých a červených fazolí, 1 cibule zálivka: 2 lžíce oleje, 1 lžička sladkého kečupu, 1 lžička octa, bílý mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Fazole propláchneme a namočíme do studené vody asi na 10 hodin, při namočení zvětší svůj objem, proto je nutné přidat dostatečné množství vody, aby byly stále potopené. Po nabobtnání vodu slijeme, zalijeme novou vodou a na mírném plameni vaříme skoro doměkka. Před dovařením osolíme a ještě krátce povaříme. Zcedíme je a necháme vychladnout. Do mísy vložíme uvařené fazole, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme zálivkou smíchanou z oleje, sladkého kečupu, octa, mletého pepře a špetky soli. Vše zlehka promícháme a necháme asi 1 hodinu v chladnu rozležet. Je dobré použít velkou mísu, aby se mohl salát dostatečně promíchat.

| 08. 08. 2008 15.39 | Saláty, Přílohy, Luštěniny | 0 komentářů | 2592x

Další recepty: 1-9 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů