Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Rýžový nákyp s filety

Suroviny: 500 g rybího filé, 3 vejce, 1 velká cibule, 2 mrkve, 1/2 celeru, 2 dl rybího vývaru, 1 kg vařené rýže, sůl, pepř, sladká mletá paprika, olej

Postup přípravy: Nakrájenou cibuli restujeme až zesklovatí, přidáme nakrájené rybí filé, orestujeme a před koncem restování posypeme paprikou a zalijeme vývarem. Vložíme na nudličky nakrájenou, ve vývaru povařenu kořenovou zeleninu, sůl a pepř. Směs odstavíme, vmícháme do ní žloutky a studenou uvařenou rýži. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do směsi. Pečeme v nízké formě při 180 °C asi 10 minut.

| 22. 11. 2008 19.01 | Rýžové pokrmy | 0 komentářů | 737x

Rýže po mexicku

Suroviny: 300 g rýže, 300 g mletého masa, 2 cibule, vývar, 5 lžic rajčatového protlaku, 2 lžíce oleje, sladká a pálivá paprika, špetka kari, pepř, sůl

Postup přípravy: Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji zpěníme. Pak přidáme mleté maso a chvilku podusíme. Přisypeme spařenou rýži a zalijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatový protlak, vmícháme koření, osolíme a dusíme asi 20 minut. Porce rýže na talíři můžeme ozdobit čtvrtkami rajčat nebo hlávkovým salátem.

| 22. 11. 2008 18.58 | Rýžové pokrmy | 0 komentářů | 1180x

Rýžové krokety se špenátem

Suroviny: 500g vařené rýže, 100g špenátu, 3 vejce, 1 lžíce bešamelu, 2 dl oleje, 50g strouhanky, 100g sýra, bílý pepř, sůl

Postup přípravy: Vařenou rýži smícháme s nasekaným špenátem a bešamelem. Přidáme vejce, dochutíme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Vše dobře promícháme a necháme hodinu uležet. Sýr nakrájíme na malé hranolky, které rýžovou směsí důkladně obalíme. Krokety vnoříme do rozšlehaných vajec a poté v rozpáleném oleji usmažíme.

| 27. 08. 2008 11.07 | Rýžové pokrmy | 0 komentářů | 916x

Srbské rizoto

Suroviny: 400 g libového vepřového masa, 40 g oleje, 1 cibule, 200 g zelených paprik, 300 g rýže, 60 g ementálu nebo eidamu, rajčatový protlak, mletá paprika, pepř, sůl

Postup přípravy: Propláchlou rýži podusíme doměkka. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme mletou papriku a zamícháme. Na zpěněnou cibuli s paprikou vložíme drobně rozkrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Potom podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme. K poloměkkému masu přidáme rozkrájené papriky, rajčatový protlak a dodusíme vše doměkka. Měkké maso s paprikami i se šťávou smícháme s dušenou rýží a dobře promícháme. Sběračkou namočenou v horké vodě tvoříme bochánky a vyklápíme je na talíře. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

| 27. 08. 2008 11.02 | Rýžové pokrmy | 0 komentářů | 16913x

Rýžový nákyp s ovocem

Suroviny: 250 g rýže, 3/4 l mléka, špetku soli, 100 g másla, 2 lžíce pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 1 hrnek drobného ovoce nebo míchané kompotované ovoce pokrájené na kousky, skořicový cukr

Postup přípravy: Rýži propláchneme studenou a horkou vodou, vsypeme jí do horkého mléka se špetkou soli a vaříme za častého míchání si 1/2 hodiny. Mírně rozvařenou kaši necháme prochladnout. Mezitím utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem, směs vmícháme do rýžové kaše a nakonec lehce vmícháme i hustý sníh ušlehaný z bílků a vanilkového cukru. Vymaštěnou zapékací mísu naplníme polovinou kaše, přidáme ovoce a překryjeme je zbytkem kaše. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Po upečení posypeme skořicovým cukrem.

| 27. 08. 2008 10.58 | Rýžové pokrmy | 1 komentář | 3757x

Milánské rizoto

Suroviny: Na 4 porce: 320g rýže, 40g hovězího morku, 50g másla, 6dl vývaru, 4lžíce bílého vína, 1 cibule, strouhaný parmazán (čedar), špetka šafránu, mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Na části rozehřátého másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a vmícháme jemně nakrájený morek. Přidáme přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, vše podlijeme vínem a dusíme, až se víno odpaří. Rýži osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme do varu. Rizoto okořeníme šafránem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Rizoto dáme na mísu, pokapeme zbylým rozehřátým máslem a posypeme strouhaným sýrem.

| 24. 06. 2008 10.44 | Rýžové pokrmy, Italská kuchyně | 0 komentářů | 2581x

Zeleninové rizoto

Suroviny: 200g rýže, 100g mrkve, 40g nízkotučného sýra na strouhání, 20g másla (rostlinného tuku), 2lžíce sterilovaného hrášku, petrželka, sůl

Postup přípravy: Rýži propláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě. Očištěnou mrkev pokrájíme na kostičky, podlijeme trochu vodou a dusíme ji doměkka. Přidáme okapaný sterilovaný hrášek, kousek másla a zeleninu prohřejeme. Potom vmícháme uvařenou rýži, sekanou petrželku a rizoto podle chuti přisolíme. Z rizota tvoříme bochánky, vyklápíme je na připravené talíře a sypeme strouhaným sýrem.

| 29. 04. 2008 09.29 | Zelenina, Rýžové pokrmy | 0 komentářů | 1216x

Další recepty: 1-7 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů