Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Topinky se sýrem

Suroviny: 4 krajíčky chleba, 100 g tvrdého sýra, 2 žloutky, 100 g jemné strouhanky, sůl, červená paprika, sádlo na pečení

Postup přípravy: Krajíčky chleba upečeme na horkém sádle do růžova po obou stranách. Strouhaný sýr utřeme se žloutky, přidáme jemnou strouhanku, sůl, papriku, všechno spolu smícháme a potřeme tím opečený chléb. Vložíme do vymaštěného kastrolu, přikryjeme a v horké troubě chvíli pečeme. Po chvilce pečení kastrol odkryjeme a chléb do zlatova upečeme. Podáváme nejlépe horké.

| 15. 03. 2009 16.39 | Toasty a topinky, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1123x

Smažený sýr

Suroviny: 300 g tvrdého sýra, 1 vejce, sůl, strouhanka, olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy: Sýr pokrájíme na plátky, obalíme v rozšlehaném osoleném vejci a strouhance. Smažíme po obou stranách na horkém omastku a hned podáváme.

| 15. 03. 2009 16.34 | Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1321x

Brambory plněné uzeným sýrem

Suroviny: 4 velké brambory, 40 g másla, 1 žloutek, 60 g uzeného sýra, sůl, červená paprika, snítka zelené petržele, 1/2 dl kyselé smetany, zelená paprika, jedno zralé rajské jablíčko

Postup přípravy: Dobře umyté brambory zalejeme studenou osolenou vodou a ve slupce uvaříme do poloměkka. Vodu scedíme, brambory oloupeme, hlavičky seřízneme a vnitřek lžičkou vydlabeme. Utřeme máslo a žloutek, přidáme strouhaný sýr, sůl, červenou papriku, sekanou zelenou petržel, kyselou smetanu a prolisované vydlabané vnitřky brambor. Všechno rozmícháme a touto nádivkou naplníme připravené brambory. Zakryjeme seříznutou hlavičkou, naklademe do vymaštěné ohnivzdorné mísy a ve vyhřáté troubě upečeme. Před podáváním obložíme kolečky zelené papriky a červeného rajského jablíčka.

| 26. 01. 2009 21.20 | Bramborové pokrmy, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1126x

Kuličky z Nivy

Suroviny: 12 dkg strouhané Nivy, 10 dkg másla, 1/2 sýru Lučina, strouhané oříšky, celé lískové oříšky

Postup přípravy: Změklé máslo a Lučinu utřeme dohladka, přidáme nastrouhaný sýr. Směs necháme ztuhnout, pak tvarujeme malé kuličky, do každé vmáčkneme lískový oříšek a obalíme ve strouhaných oříšcích. Uložíme do papírových košíčků nebo napíchneme na párátko.

| 26. 12. 2008 00.07 | Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1099x

Sýrové tyčinky

Suroviny: 15 dkg hladké mouky, 10 dkg strouhaného sýra (Čedar, Ementál, Eidam, apod), 10 dkg másla, 1 vejce, 5 dkg loupaných strouhaných mandlí, pepř, paprika, 1 lžíce bílého vína

Postup přípravy: Na vál dáme mouku, strouhaný sýr, mandle, koření. Do mouky nakrájíme máslo a zaděláme vejcem a vínem. Necháme 30 minut odpočinout. Pak tence vyválíme, poté vykrajujeme čtverečky nebo tyčky, potřeme vejcem zředěným vodou a jemně sypeme solí a nadrobno nakrájenými mandlemi. Upečeme dozlatova.

| 26. 12. 2008 00.04 | Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1044x

Nakládaný Hermelín II

Suroviny: Hermelín, cibule, česnek, feferonku, nové koření, sůl, olej, nálev z Moravanky

Postup přípravy: Hermelín nakrájíme na kostičky, proložíme vrstvou cibule, drobně nakrájeného česneku, feferonkou, přidáme nové koření, trochu soli, lehce zakápneme olejem a nalévem z Moravanky. Necháme 2–3 dny uležet.

| 25. 12. 2008 23.59 | Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1255x

Sváteční sýrová roláda

Suroviny: 25dkg eidamu vcelku, 10dkg šunky, 8dkg šunky, 2 měkké sýry, 3 vejce na tvrdo, 1 kyselou okurku, 1 cibuli, pepř, sůl, hořčici a zelenou petželku

Postup přípravy: Nejdříve si připravíme náplň, na kterou použijeme všechny jmenované suroviny kromě eidamu a šunky. Pak do hrnce s vařící vodou ponoříte v mikrotenovém sáčku sýr eidam, který necháte rozměknout asi 10 minut, až jde válečkem na alobalu rozválet. Na obdélníkovou placku pokladete šunku a rozetřete náplň. Zarolujete, dáte vychladnout a pochvala vás nemůže minout!

| 13. 09. 2008 09.17 | Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1021x

Olomoucké tvarůžky třené

Suroviny: 10 dkg olomouckých tvarůžků, 10 dkg másla, sladká mletá paprika

Postup přípravy: Proleželé olomoucké tvarůžky dáme do misky, přidáme máslo a papriku, vše dobře promícháme prolisuje sítem. Prolisované tvarůžky opatrně přendáme na misku tak, aby zůstaly načechrané. Podáváme jako samostatný pokrm s chlebem.

| 30. 08. 2008 15.29 | Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 2227x

Grilovaná rajčata s parmezánem

Suroviny: 8 rajčat, 40g másla promíchaného s provensálskými bylinkami, 100g parmezánu, olej na potření plechu

Postup přípravy: Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Pečící plech potřeme olejem. Vršek rajčat nařízněte do hloubky asi 1/2 cm ve tvaru kříže. Položte je na plech řezem nahoru a přibližně 15 minut je pečte. Potom do řezu vložte lžičku bylinkového másla. Parmezán jemně nastrouháme a posypte jím rajčata. Zvyšte teplotu na 250 stupňů a přibližně 5 minut nejlépe pod grilem dopečte.

| 22. 08. 2008 13.38 | Zelenina, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1655x

Hermelínový salát

Suroviny: 200g Hermelínu, 100g měkkého salámu, 150g majonézy, 3 vajíčka, 1 cibule, bílý mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Méně vyzrálý hermelín nakrájíme na menší kostičky. Vajíčka uvaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, salám na nudličky. Vše vložíme do mísy, přidáme majonézu a promícháme. Salát dochutíme mletým pepřem, podle chuti solí a zlehka promícháme.

| 08. 08. 2008 15.48 | Saláty, Přílohy, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1898x

Sýrová roláda

Suroviny: 100 šunky, 250 g plátkového sýra. náplň: 80 g másla, 2 obdélníčky taveného sýra, 3 natvrdo vařená vejce, mlety pepř, sůl, lžíce polotučné hořčice, 1 sladkokyselá okurka, 1 cibule, zelená petržel

Postup přípravy: Plátkový sýr v dobře uzavřeném mikrotenovém sáčku ponoříme do horké vody a necháme změknout. Mezitím si připravíme náplň: máslo utřeme s tavenými sýry do pěny, přidáme drobně nakrájená vejce, okurku a zelenou petržel, přidáme hořčici, koření a sůl. Na obdélníku alobalu vyválíme ze změklého sýra placku, kterou potřeme polovinou náplně. Na tu poklademe plátky šunky, na něž rozetřeme zbytek náplně, vše zarolujeme a zabalíme do alobalu. Hotovou roládu dáme ztuhnout do lednice.

| 30. 07. 2008 22.39 | Studené předkrmy, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 2017x

Sýrová pizza

Suroviny: těsto 15 g droždí, 100 ml teplé vody, sůl, 5 g cukru, 2 lžíce mléka, 2 lžíce oleje, 250 g hladké mouky. náplň uzený sýr, olivový olej, eidam, oregano, niva, hermelín

Postup přípravy: Do hrnečku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek, přibližně 15 minut. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme kvásek, vodu a olej a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Položíme na vál posypaný moukou a důkladně prohněteme. Jestliže se těsto stále lepí, přidáme ještě mouku. Potom je uložíme zpět do mísy, posypeme trochou mouky, aby těsto neokoralo, a přikryté utěrkou necháme v teple kynout asi 2 hodiny, dokud svůj objem nezvětší přibližně na dvojnásobek. Po vykynutí těsto ručně zapracujeme, rozdělíme na jednotlivé bochánky a vytvarujeme placky. Každou placku zakapeme olivovým olejem, rozdělíme na čtvrtiny a poklademe čtyřmi druhy strouhaného sýra, posypeme oreganem nebo sekanou čerstvou bazalkou a pečeme v troubě dozlatova. Upečenou pizzu můžeme ihned podávat.

| 24. 07. 2008 20.28 | Italská kuchyně, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1351x

Grilovaný hermelín

Suroviny: hermelíny, olej, grilovací koření, česnek, pepř

Postup přípravy: Olej smícháme s kořením a česnekem, vzniklou směsí potřeme celé hermelíny a zabalíme do alobalu. Necháme hodinu nebo nejlépe několik hodin uležet a potom grilujeme z obou stran asi 10 – 15 minut.

| 21. 07. 2008 15.40 | Grilování, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1534x

Sýrová roláda s drůbežím masem

Suroviny: 200g eidamu, 2 tučné tavené sýry, 2 vejce, 200g uzeného drůbežího masa, 1/8 másla, 2 okurky, lžíce hořčice, pepř, sůl

Postup přípravy: Máslo, tavené sýry a hořčici utřeme dohladka, přidáme nadrobno pokrájené vejce uvařené natvrdo a okurky a jemné kostičky uzeného drůbežího masa. Opepříme a přisolíme. Eidam necháme v teple změknout a rozválíme jej na placku, potřeme připravenou náplní, stočíme, rolku zabalíme do alobalu a dáme do ledničky ztuhnout.

| 14. 06. 2008 22.46 | Sýrové pokrmy, Drůbeží maso | 0 komentářů | 1858x

Další recepty: 1-14 15-22 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů