Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Brambory plněné vejci

Suroviny 4 velké brambory, 4 vejce, 40 g másla, sůl, 40 g salámu, pepř, červená paprika

Postup přípravy: Oloupané brambory umyjeme, vnitřek vydlabeme a brambory naklademe do vymaštěné ohnivzdorné mísy. Vložíme do vyhřáté trouby a dobře zapečeme. Do zapečených brambor vložíme kousek másla, rozklepnutá vejce, povrch posypeme solí, na drobno nakrájeným salámem, pepřem a červenou paprikou. Vložíme do trouby a zapečeme, až vejce ztuhnou. Podáváme s naloženým kyselým zelím.

| 25. 07. 2009 22.24 | Bramborové pokrmy, Vejce | 0 komentářů | 830x

Sázená vejce na anglické slanině

Suroviny: 80g anglické slaniny, 4 vejce, sůl, pepř, červená paprika

Postup přípravy: Anglickou slaninu nakrájíme na plátky, dáme na pánev a opečeme po obou stranách. Vejce rozklepneme a po jednom je dáváme na opečenou slaninu tak, aby bylo každé zvlášť. Posypeme pepřem, červenou paprikou, posolíme a pomalu pečeme, až bílek ztuhne. Před podáváním ozdobíme kolečky kyselé okurky.

| 14. 07. 2009 10.22 | Vejce, Teplé předkrmy | 0 komentářů | 916x

Šumavská omeleta

Suroviny: 4 vejce, 4 lžíce mléka, 60 g hladké mouky, 100 g šunky, sůl, olej nebo máslo na smažení

Postup přípravy: Vejce rozšleháme, přidáme sůl, mléko, mouku a ještě vše přešleháme. Šunku na drobno nakrájíme a přimícháme do vajíčka. Připravené těsto rozdělíme na 4 části a každou zvlášť pečeme na rozpálené a vymaštěné pánvi. Podáváme nejlépe ihned.

| 15. 03. 2009 16.43 | Vejce, Teplé předkrmy | 0 komentářů | 979x

Sázená vejce s křenem

Suroviny: 4 vejce, sádlo, 60 g žemle, 40 g másla, sůl, 40 g strouhaného křenu

Postup přípravy: Lívanečník zahřejeme, jamky vymastíme a do každé z nich pustíme rozklepnuté vajíčko. Pomalu pečeme, až bílek ztuhne. Opatrně vyndáme, položíme na talíř a osolíme. Žemle nakrájíme na drobné kostky a na rozpuštěném másle osmažíme. Vejce podáváme posypaná opraženou strouhankou a strouhaným křenem.

| 15. 03. 2009 16.32 | Vejce, Teplé předkrmy | 0 komentářů | 881x

Vejce v salámu se sýrem

Suroviny: 4 silnější kolečka salámu, sádlo, 4 vejce, sůl, 60 g tvrdého sýra, červená paprika

Postup přípravy: Neoloupaný salám, utřený ubrouskem dáme na rozpálené sádlo péct. Při opékání se utvoří mističky, do kterých vložíme po jednom rozklepnutém vejci, osolíme, posypeme strouhaným sýrem, červenou paprikou a pomalu zapékáme, až bílek ztuhne. Když je bílek ztuhlý a žloutek polotuhý, vyndáme mističky a podáváme s chlebem a kyselou okurkou.

| 26. 01. 2009 21.29 | Vejce, Uzeniny | 0 komentářů | 1532x

Zapékaná vejce

Suroviny: 40 g másla, 2 žemle, 80 g tvrdého sýra, 4 vejce, sůl, 2 lžíce mléka, červená paprika

Postup přípravy: Ohnivzdornou mísu dobře vymastíme máslem, naklademe na ni plátky nakrájené žemle, a na ty poklademe plátky tvrdého sýra. Vejce rozšleháme, osolíme, rozmícháme s mlékem, nalejeme na sýr, vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme. Před podáváním posypeme červenou paprikou.

| 26. 01. 2009 21.25 | Vejce | 0 komentářů | 816x

Další recepty: 1-6 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů