Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Smažený telecí řízek se sýrem

Suroviny: 400 g telecího masa z kýty, sůl, hladká mouka, 2 vejce, 1/2 dl mléka, 50 g ementálu, strouhanka, 200 g zralých rajčat, 1 citrón, olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy: Telecí maso odblaníme a nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Vejce vidličkou rozšleháme, přidáme mléko, strouhaný sýr, dobře rozmícháme a řízky v tom obalíme. Potom obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji nebo sádle smažíme. Rajčata umyjeme, nakrájíme na silnější kolečka, opečeme na oleji a poklademe na usmažené řízky a pokapeme citrónovou šťávou. Podáváme s opékanými brambory.

| 25. 10. 2009 14.25 | Telecí maso | 0 komentářů | 8562x

Smažený telecí řízek

Suroviny 400 g telecího masa z kýty, sůl, hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy: Umyté telecí maso osušíme čistou utěrkou, odblaníme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a strouhance. Připravené řízky smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji nebo sádle. Podáváme s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.

| 15. 03. 2009 16.57 | Telecí maso | 0 komentářů | 977x

Telecí řízek se šunkou

Suroviny: 400 g telecího masa z kýty, sůl, 50 g sádla, 100 g šunky, 4 vejce, 20 g mouky, kyselé okurky

Postup přípravy: Telecí maso umyjeme, osušíme, odblaníme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, po jedné straně obalíme v mouce a po obou stranách prudce upečeme. K opečeným řízkům přidáme na kostky nakrájenou šunku, podlejeme troškou vody a dusíme do měkka. Měkké řízky položíme na mísu a na každý položíme volské oko. Do šťávy přimícháme mouku, chvíli povaříme, nalejeme na mísu k řízkům a podáváme s dušenou rýží a dušenou zeleninou. Můžeme ozdobit kyselými okurkami.

| 23. 02. 2009 10.18 | Telecí maso | 0 komentářů | 693x

Přírodní telecí řízek

Suroviny: 1/2 kg telecího masa z kýty, sůl, hladká mouka, 50 g sádla

Postup přípravy: Umyté telecí maso odblaníme, nakrájíma na plátky, naklepeme, posolíme , po jedné straně obalíme v mouce a v horkém sádle zprudka opečeme na obou stranách. Podlejeme horkou vodou a dusíme do měkka. Podáváme například s bramborovou kaší.

| 23. 02. 2009 10.13 | Telecí maso | 0 komentářů | 1106x

Telecí dušené na víně

Suroviny: 1/2 kg telecího masa z kýty, 50 g sádla, sůl, 1 a 1/2 dl bílého vína, 20 g mouky

Postup přípravy: Telecí maso rychle umyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky a naklepeme. V hrnci rozpálíme sádlo, plátky masa na něm opečeme, osolíme, podlejeme troškou vody a přikryté pomalu dusíme. Dušené maso zaprášíme moukou, zalejeme vínem a necháme převařit. Podáváme nejlépe s makaróny.

| 23. 02. 2009 10.09 | Telecí maso | 0 komentářů | 925x

Další recepty: 1-5 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů