Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Salát z těstovin a kuřecího masa

Suroviny: 250g vařených těstovin, orestované kuřecí maso, 3 vejce uvařená natvrdo, pepř, smetana, 4 lžíce bílého jogurtu, 4 lžíce majonézy, 150g tvrdého sýra, 150g šunky, rajčata, okurku, petrželku, sůl

Postup přípravy: Sýr a šunku nakrájíme na stejně tenké nudličky, přidáme do smíchaného jogurtu, majonézy a smetany. Zelené okurky a rajčata nakrájíme bez jádřince na tenké nudličky, přidáme nasekanou petrželku a kuřecí maso a těstoviny uvařené do poloměkka, promícháme a na závěr přidáme vejce nakrájená na půlkolečka, ochutíme solí a pepřem.

| 23. 07. 2012 20.07 | Saláty, Přílohy, Drůbeží maso | 1 komentář | 1800x

Vídeňské knedlíčky

Suroviny: (pro 4 osoby) 5 starších rohlíků nebo housek, 200 ml mléka, 2 vejce, 100 g másla, 1 cibuli, svazek petrželky, sůl

Postup přípravy: Rohlíky, housky nebo odpovídající množství veky nakrájíme na kostičky. Vhodnější jsou starší než úplně čerstvé. Pečivo dáme na plech a sušíme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 60 °C. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozehřátém másle. Rohlíky nebo housky vsypeme do mísy, přidáme máslo s cibulkou, sekanou petrželku a promícháme. Vejce rozšleháme v mléce, osolíme a vlijeme do mísy. Hmotu necháme asi hodinu odpočinout, pak ji smícháme s hladkou moukou a tvarujeme přibližně dvanáct stejně velkých koulí. Vaříme je ve vodě na mírném ohni asi 13 minut.

| 15. 07. 2010 11.51 | Přílohy | 0 komentářů | 1899x

Houskové knedlíky II

Suroviny: 500 g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, 30 g droždí, vlažné mléko, 3 až 4 starší nakrájené žemle, 3 lžíce sekané petrželky

Postup přípravy: Droždí rozdrobíme a zalijeme vlažným mlékem, přidáme vejce, rozšleháme a vlijeme do mouky smíchané se solí. Vypracujeme těsto, vmícháme do něj nakrájené pečivo, petrželku a necháme na teplém místě vykynout. Z těsta vytvarujeme mokrýma rukama dvě šišky. Vaříme je v osolené vodě na mírném ohni asi 20 až 25 minut. Poté šišky nakrájíme na plátky nejlépe pomocí kráječe na knedlíky nebo nitě.

| 15. 07. 2010 11.45 | Přílohy | 0 komentářů | 1801x

Bramborové knedlíky

Suroviny: (pro 4 osoby) 700 g brambor uvařených ve slupce, 200 g polohrubé mouky, 2 vejce, 100 g dětské krupičky, sůl

Postup přípravy: Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme na jemno a smícháme s moukou, krupicí, vejci, solí a vypracujeme těsto. Z těsta rozválíme na pomoučněné desce asi dva válečky, nožem je naporcujeme na stejně velké kousky a z nich pomoučněnýma rukama tvarujeme kulaté knedlíčky. Vaříme je v osolené vodě 8 až 10 minut. Poté je vyjmeme, necháme okapat a ihned podáváme.

| 15. 07. 2010 11.35 | Přílohy, Bramborové pokrmy | 1 komentář | 1800x

Játrové knedlíčky

Suroviny: 100g jater, 1 vejce, pepř, sůl, stroužek česneku, 20g cibule, majoránka, 20g hrubé mouky, strouhanka

Postup přípravy: Játra umyjeme a umeleme. Přidáme vejce, pepř, sůl, strouhaný česnek a cibuli, majoránku, mouku a všechno dobře zpracujeme. Podle potřeby přidáme strouhanku. Necháme stát a potom tvoříme malé knedlíčky, které zaváříme do vařící polévky.

| 13. 02. 2009 11.57 | Polévky, Přílohy | 0 komentářů | 2051x

Noky

Suroviny: 500g hladké mouky, 5 vajec, 1 lžička soli, 100ml vody, 2 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy: Z vajec, mouky, soli a vody vymícháme v misce hladké těstíčko, skrz hrubé díry cedníku na noky zaváříme těsto do vroucí osolené vody s olejem, vaříme asi 5–7 minut, sítem vybereme a propláchneme studenou vodou.

| 02. 01. 2009 21.15 | Přílohy | 1 komentář | 1664x

Dušené kysané zelí

Suroviny: 500g kysaného zelí, 40g sádla, 20g hladké mouky, 1 cibule, 1 lžička mletého kmínu, cukr, sůl

Postup přípravy: Kysané zelí zalijeme vařící vodou, přidáme kmín, sůl a za občasného zamíchání dusíme do poloměkka. Na rozpáleném tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dorůžova, zaprášíme hladkou moukou a po mírném osmahnutí ji zamícháme do zelí. Za občasného promíchání dodusíme doměkka. Ke konci dušení zelí přisladíme a podle potřeby přisolíme.

| 08. 08. 2008 15.54 | Přílohy, Zelenina | 0 komentářů | 11169x

Hermelínový salát

Suroviny: 200g Hermelínu, 100g měkkého salámu, 150g majonézy, 3 vajíčka, 1 cibule, bílý mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Méně vyzrálý hermelín nakrájíme na menší kostičky. Vajíčka uvaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, salám na nudličky. Vše vložíme do mísy, přidáme majonézu a promícháme. Salát dochutíme mletým pepřem, podle chuti solí a zlehka promícháme.

| 08. 08. 2008 15.48 | Saláty, Přílohy, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1898x

Fazolový salát

Suroviny: 250g bílých a červených fazolí, 1 cibule zálivka: 2 lžíce oleje, 1 lžička sladkého kečupu, 1 lžička octa, bílý mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Fazole propláchneme a namočíme do studené vody asi na 10 hodin, při namočení zvětší svůj objem, proto je nutné přidat dostatečné množství vody, aby byly stále potopené. Po nabobtnání vodu slijeme, zalijeme novou vodou a na mírném plameni vaříme skoro doměkka. Před dovařením osolíme a ještě krátce povaříme. Zcedíme je a necháme vychladnout. Do mísy vložíme uvařené fazole, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme zálivkou smíchanou z oleje, sladkého kečupu, octa, mletého pepře a špetky soli. Vše zlehka promícháme a necháme asi 1 hodinu v chladnu rozležet. Je dobré použít velkou mísu, aby se mohl salát dostatečně promíchat.

| 08. 08. 2008 15.39 | Saláty, Přílohy, Luštěniny | 0 komentářů | 2592x

Mexický salát

Suroviny: 2 rajčata, 1 feferonka, 1 lžička cukru, 3 lžíce oleje, šťáva z 1 limetky, 1 lžíce octa, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky hořčice, 125g salátu, 1 konzerva mexické zeleniny ( asi 425 ml), 75g ovčího sýra, 4 kukuřičné placky (tacos), sůl, pepř

Postup přípravy: Rajčata nakrájíme na kostky, feferonku nasekáme. Obojí smícháme s cukrem, 1 lžící oleje a polovinou limetkové šťávy. Na zálivku smícháme zbylou šťávu, ocet, sójovou omáčku, hořčici, sůl a pepř. Listy salátu a sterilovanou zeleninu promícháme se zálivkou. Kostičky sýra s trochou salátu rozdělme do tacos. Podáváme se zbylým salátem a rajčatovou směsí.

| 04. 08. 2008 20.09 | Saláty, Přílohy | 0 komentářů | 1289x

Pochoutkový salát

Suroviny: 250g šunkového nebo jiného měkkého salámu, 2 až 3 větší sladkokyselé okurky, šálek sterilovaného hrášku, 200g majolky, 1 šálek smetany, citrónová šťáva, mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Oloupaný salám a okurky nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do salátové mísy, přidáme okapaný hrášek a majolku smíchanou se smetanou, ochucenou solí, citrónovou šťávou a pepřem. Salát zlehka promícháme a necháme asi hodinu odležet.

| 04. 08. 2008 20.04 | Saláty, Přílohy | 0 komentářů | 1999x

Rybí salát

Suroviny: 100g rybího filé, 50g zeleniny, majonéza z bramborové mouky, citrónová šťáva, petrželka, sůl

Postup přípravy: Filé osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, maličko podlijeme vodou a upečeme nebo udusíme doměkka. Dušené filé a uvařenou zeleninu (mrkev, květák, celer) drobně nakrájíme, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme petrželkou, spojíme majonézou a necháme uležet. Podáváme k černému chlebu.

| 04. 08. 2008 20.01 | Ryby, Přílohy, Saláty | 0 komentářů | 1673x

Houskové knedlíky

Suroviny: 380g hrubé mouky, 300g mléka, 145g žemle (rohlíky, veka), 10g soli, 8g prášku do pečiva, 1 vejce

Postup přípravy: Mouku prosejeme spolu s pečícím práškem, malé množství mouky si dáme stranou na vyválení knedlíků. Přidáme trochu soli, vejce rozmícháme s trochou vlažného mléka a lehce promícháme, až vznikne těsto, do kterého vmícháme nakrájenou žemli. Knedlíkové těsto rozkrájíme na díly, které rozválíme na šišky o průměru asi 5 cm a délce asi 20 cm, vkládáme je do vařící, mírně osolené vody a vaříme 20–25 minut, po zavaření knedlíky lehce nadzvedneme, aby se nepřichytili ke dnu a občas je obrátíme. Uvařené knedlíky vyjmeme a ihned propícháme vidličkou, aby vyprchala pára.

| 03. 08. 2008 11.01 | Přílohy | 0 komentářů | 2932x

Chlupaté knedlíky

Suroviny: 500g syrových brambor, 150g vařených brambor, 150g hrubé mouky, 1 vejce, trochu mléka, sůl

Postup přípravy: Oloupané syrové brambory omyjeme, nastrouháme, dáme na cedník, polijeme horkým mlékem, přikryjeme a necháme okapat. Dáme do mísy, přidáme na jemno nastrouhané uvařené brambory, sůl, rozklepnuté vejce a postupně přidáváme hrubou mouku a vypracujeme tužší těsto. Vypracujeme knedlíky střední velikosti a dáme je vařit na 15–20 minut do vroucí, osolené vody. Po chvíli vaření je opatrně vařečkou nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu. Můžeme podávat s osmaženou cibulkou nebo slaninou, výborné jsou také k pečenému masu.

| 03. 08. 2008 10.46 | Bramborové pokrmy, Přílohy | 0 komentářů | 2417x

Další recepty: 1-14 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů