Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Salát z těstovin a kuřecího masa

Suroviny: 250g vařených těstovin, orestované kuřecí maso, 3 vejce uvařená natvrdo, pepř, smetana, 4 lžíce bílého jogurtu, 4 lžíce majonézy, 150g tvrdého sýra, 150g šunky, rajčata, okurku, petrželku, sůl

Postup přípravy: Sýr a šunku nakrájíme na stejně tenké nudličky, přidáme do smíchaného jogurtu, majonézy a smetany. Zelené okurky a rajčata nakrájíme bez jádřince na tenké nudličky, přidáme nasekanou petrželku a kuřecí maso a těstoviny uvařené do poloměkka, promícháme a na závěr přidáme vejce nakrájená na půlkolečka, ochutíme solí a pepřem.

| 23. 07. 2012 20.07 | Saláty, Přílohy, Drůbeží maso | 1 komentář | 1805x

Melounový salát s pomerančem a sýrem feta

Suroviny: pro 4 porce: cca 700 g dužiny červeného melounu, 1 velký pomeranč, 1/2 červené cibule, 100 g sýra feta na jemné nudličky, 1/2 svazku hladkolisté petželky nebo máty nakrájené na kostky, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Postup přípravy: Meloun zbavíme slupky a semen a nakrájíme na kostky. Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky a zbavíme bílých blan. Ovoce naservírujeme na talíř, poklademe kostky sýra, plátky cibule, zakapeme olejem a posypeme popřem a solí.

Doba přípravy: 15 minut

| 23. 07. 2012 16.24 | Saláty | 0 komentářů | 1539x

Ovocný míchaný salát

Suroviny: 350g hroznového vína, 250g broskví, 250g hrušek, 100g cukru, 1/2 l jablečného moštu, citrónová šťáva, skořice, vanilka, vlašské ořechy (strouhané)

Postup přípravy: Hroznové víno dobře opláchneme a necháme okapat. Broskve oloupeme, rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na menší kostičky. Hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřince, nakrájíme na menší kousky a zakapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Nakrájené ovoce dáme do mísy, promícháme s cukrem a zalijeme jablečným moštem. Ochutíme citrónovou šťávou, vanilkou, skořicí a podle potřeby přisladíme. Vše zlehka promícháme, při podávání můžeme posypat strouhanými vlašskými ořechy.

| 02. 01. 2009 21.39 | Saláty | 0 komentářů | 833x

Ďábelský salát

Suroviny: 500g měkkého salámu, 160g základní majonézy, 2 středně velké cibule, mletý černý pepř, sůl zálivka: 4 lžíce oleje, 4 lžíce ostrého kečupu, 2 lžíce hořčice, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžička chilli omáčky

Postup přípravy: V menším hrnci si připravíme směs z kečupu, oleje, hořčice, worcesterské a chilli omáčky, důkladně ji promícháme. Za stálého míchání směs ohříváme, až z ní vytvoříme hladkou kaši. Kaši necháme vychladnout. Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno, salám na tenké nudličky, pokrájený sálám s cibulí smícháme s majonézou a dochutíme mletým černým pepřem, mírně osolíme. Nakonec spojíme ochucenou majonézu s vložkou cibule a salámu s vychladlou omáčkou a můžeme podávat.

| 02. 01. 2009 21.33 | Saláty | 0 komentářů | 2186x

Brokolicový salát

Suroviny: 500g brokolice, 150g bílého jogurtu, 70g nivy, 1 mrkev, 1 lžíce oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, česnekový pepř, sůl

Postup přípravy: Brokolici rozebereme na růžičky, dáme do vařící vody, mírně solené a okyselené citrónovou šťávou a vaříme 10 minut, zcedíme ji a necháme vychladnout, vložíme do mísy, přidáme očištěnou, na jemné nudličky nastrouhanou mrkev a promícháme. Bílý jogurt rozmícháme s olejem, citrónovou šťávou, solí, česnekovým pepřem, na nudličky nastrouhanou nivou a přidáme do mísy a vše zlehka promícháme.

| 02. 01. 2009 21.25 | Saláty | 0 komentářů | 1203x

Čekankový salát

Suroviny: 3 čekankové puky, 1 sklenici naložených bílých fazolí, 2 rajčata, olivový olej, ocet, sůl, pepř, kelímek ricotty, sýr parmazán, lístky bazalky a piniové oříšky

Postup přípravy: Čekankové puky rozebereme a lístky natrháme. Fazole scedíme a necháme okapat, rajčata nakrájíme na osminky. Zeleninu v míse promícháme s dresinkem, který si připravíme z olivového oleje, octa, soli a mletého pepře. Kelímek ricotty rozmícháme s jemně strouhaným parmazánem a tvořítkem uděláme malé kuličky, které přidáme do salátu. Ozdobíme lístky bazalky a posypeme piniovými oříšky.

| 14. 09. 2008 10.40 | Saláty | 0 komentářů | 819x

Žampiónový salát

Suroviny: 60 dkg žampiónů, šťáva z půlky citrónu, 4 dkg oleje

Na marinádu: 1/8 l octa, 1/16 l oleje, 5 dkg cibule, sůl, pepř, zelená petržel

Postup přípravy: Žampióny omyjeme, očistíme, kloboučky sloupneme, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájené žampióny a asi 4 minuty je podusíme. Podušené žampióny dáme ihned do misky, přidáme jemně nasekanou cibulku, osolíme, opepříme, polijeme octem a olejem a dobře promícháme. Hotový salát posypeme jemně rozsekanou petrželkou.

| 04. 09. 2008 15.28 | Saláty, Houbové pokrmy | 0 komentářů | 1605x

Bramborový salát s cibulí

Suroviny: 3/4 kg vařených brambor, 8 dkg cibule, 1/16 l octa, 1/16 l horké vody nebo vývaru, sůl, pepř, moučkový cukr, zelená petržel

Postup přípravy: Uvařené oloupané brambory nakrájíme ještě horké na kolečka a dáme do misky. Do hrnečku dáme horkou vodu nebo horký vývar, ocet, sůl, pepř, cukr, dobře zamícháme a touto marinádou brambory ještě teplé polijeme. Potom k nim přidáme drobně nakrájenou cibulku, lehce promícháme a zakrytý salát postavíme do chladu. Před podáváním posypeme salát jemně rozsekanou petrželí a můžeme ozdobit hlávkovým salátem a ředkvičkou. Salát je vhodné podávat k pečeným a smaženým masům a rybám.

| 04. 09. 2008 15.22 | Saláty | 0 komentářů | 5546x

Mrkvový salát

Suroviny: 40 dkg mrkve, 20 dkg jablek, zelená petržel, 1/16 l oleje, šťávu ze 2 citrónů, citronová kůra, sůl, 5 dkg cukru nebo medu

Postup přípravy: Očištěnou mrkev jemně nastrouháme, dáme do misky, přidáme omytá, neloupaná nastrouhaná jablka, jemně osolíme, osladíme, přidáme olej, citrónovou šťávu, nastrouhanou citrónovou kůru, a jemně rozsekanou zelenou petržel. Salát lehce promícháme a ihned podáváme.

| 30. 08. 2008 15.24 | Saláty | 0 komentářů | 958x

Čekankový salát s olejem

Suroviny: 12 čekankových puků, 1/6 l oleje, 1/16 l octa, sůl, cukr, voda, zelená petržel

Postup přípravy: Čekanku očistíme, omyjeme, necháme okapat a podle potřeby rozdělíme na lístečky nebo šikmo nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Do hrnečku dáme ocet, sůl, cukr, vodu, jemně rozsekanou petržel, olej, dobře promícháme, nalijeme na čekanku a vše lehce zamícháme. Vhodné podávat k pečeným a smaženým masům, drůbeži a rybám.

| 30. 08. 2008 15.19 | Saláty | 0 komentářů | 459x

Hlávkový salát s jogurtovou majonézou

Suroviny: 3 hlávky salátu, 20 dkg jogurtové majonézy

Postup přípravy: Hlávkový salát očistíme, opereme a na lístky rozdělený nebo na dílky nakrájený dáme do misky, polijeme jogurtovou majonézou a lehce promícháme.

Jogurtová majonéza Suroviny: 30 dkg okořeněné majonézy, 5 dkg prolisovaných dušených jablek, 1 lžička cukru a 1/8 l jogurtu

Postup přípravy: Majonézu dáme do misky, přidáme podušená prolisovaná jablka, cukr a jogurt a lehce promícháme.

| 30. 08. 2008 15.14 | Saláty | 0 komentářů | 1277x

Salát z kysaného zelí s jogurtem

Suroviny: 500g bílého kysaného zelí, 50g bílého nízkotučného jogurtu, mletý pepř, lžíce strouhaného křenu, drcený kmín, šalotku, sůl

Postup přípravy: Zelí scedíme, pokrájíme na menší kousky, přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, jogurt, křen a dochutíme solí, pepřem a kmínem. Salát necháme alespoň 2 hodiny uležet v chladu

| 22. 08. 2008 13.42 | Saláty | 0 komentářů | 2158x

Pikantní salátová směs

Suroviny: 250g dietního salámu, 2 dl kysané smetany, 150g vařených fazolí, 2 střední steril. okurky, 2 menší cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 4 lžíce kečupu, trochu kari, cukr, sůl, pepř

Postup přípravy: Salám, cibuli a okurku nakrájíme na velmi drobné kostičky, smícháme s olejem, kečupem, hořčicí a kořením kari. Vmícháme uvařené měkké fazole a zalijeme smetanou. Podle chuti přidáme ještě cukr, pepř a sůl. Vše dobře promícháme a dáme na 24 hodin uležet do chladničky.

| 22. 08. 2008 13.40 | Saláty | 0 komentářů | 777x

Hermelínový salát

Suroviny: 200g Hermelínu, 100g měkkého salámu, 150g majonézy, 3 vajíčka, 1 cibule, bílý mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Méně vyzrálý hermelín nakrájíme na menší kostičky. Vajíčka uvaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, salám na nudličky. Vše vložíme do mísy, přidáme majonézu a promícháme. Salát dochutíme mletým pepřem, podle chuti solí a zlehka promícháme.

| 08. 08. 2008 15.48 | Saláty, Přílohy, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1899x

Další recepty: 1-14 15-18 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů