Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Fazolový salát

Suroviny: 250g bílých a červených fazolí, 1 cibule zálivka: 2 lžíce oleje, 1 lžička sladkého kečupu, 1 lžička octa, bílý mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Fazole propláchneme a namočíme do studené vody asi na 10 hodin, při namočení zvětší svůj objem, proto je nutné přidat dostatečné množství vody, aby byly stále potopené. Po nabobtnání vodu slijeme, zalijeme novou vodou a na mírném plameni vaříme skoro doměkka. Před dovařením osolíme a ještě krátce povaříme. Zcedíme je a necháme vychladnout. Do mísy vložíme uvařené fazole, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme zálivkou smíchanou z oleje, sladkého kečupu, octa, mletého pepře a špetky soli. Vše zlehka promícháme a necháme asi 1 hodinu v chladnu rozležet. Je dobré použít velkou mísu, aby se mohl salát dostatečně promíchat.

| 08. 08. 2008 15.39 | Saláty, Přílohy, Luštěniny | 0 komentářů | 2654x

Mexický salát

Suroviny: 2 rajčata, 1 feferonka, 1 lžička cukru, 3 lžíce oleje, šťáva z 1 limetky, 1 lžíce octa, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky hořčice, 125g salátu, 1 konzerva mexické zeleniny ( asi 425 ml), 75g ovčího sýra, 4 kukuřičné placky (tacos), sůl, pepř

Postup přípravy: Rajčata nakrájíme na kostky, feferonku nasekáme. Obojí smícháme s cukrem, 1 lžící oleje a polovinou limetkové šťávy. Na zálivku smícháme zbylou šťávu, ocet, sójovou omáčku, hořčici, sůl a pepř. Listy salátu a sterilovanou zeleninu promícháme se zálivkou. Kostičky sýra s trochou salátu rozdělme do tacos. Podáváme se zbylým salátem a rajčatovou směsí.

| 04. 08. 2008 20.09 | Saláty, Přílohy | 0 komentářů | 1356x

Pochoutkový salát

Suroviny: 250g šunkového nebo jiného měkkého salámu, 2 až 3 větší sladkokyselé okurky, šálek sterilovaného hrášku, 200g majolky, 1 šálek smetany, citrónová šťáva, mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Oloupaný salám a okurky nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do salátové mísy, přidáme okapaný hrášek a majolku smíchanou se smetanou, ochucenou solí, citrónovou šťávou a pepřem. Salát zlehka promícháme a necháme asi hodinu odležet.

| 04. 08. 2008 20.04 | Saláty, Přílohy | 0 komentářů | 2062x

Rybí salát

Suroviny: 100g rybího filé, 50g zeleniny, majonéza z bramborové mouky, citrónová šťáva, petrželka, sůl

Postup přípravy: Filé osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, maličko podlijeme vodou a upečeme nebo udusíme doměkka. Dušené filé a uvařenou zeleninu (mrkev, květák, celer) drobně nakrájíme, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme petrželkou, spojíme majonézou a necháme uležet. Podáváme k černému chlebu.

| 04. 08. 2008 20.01 | Ryby, Přílohy, Saláty | 0 komentářů | 1729x

Další recepty: 1-14 15-18 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů