Archiv - Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Hnědá omáčka

Suroviny: 30g mouky, 30g másla, lžíce cukru, masový vývar, zázvor, sůl

Postup přípravy: Do hrnce dáme kousek másla a lžíci cukru a necháme rozpálit. Přidáme trochu mouky a uděláme řídkou hnědou jíšku, do které dolijeme hovězí vývar. Ochutíme ho troškou zázvoru.

| 03. 12. 2008 12.28 | Omáčky | 0 komentářů | 5064x

Rajská chilli omáčka

Suroviny: 1 lžíce oleje, 1 hrnek nasekané cibule, čerstvě mletý pepř, 5 hrnků zralých oloupaných rajčat, nejlépe bez semínek, sůl, 1/2 malé jalapeňo papričky (nebo feferonky bez stopky a semínek), 1/2 lžičky skořice, 1/4 lžičky mletého nového koření, 1/8 lžičky mletého hřebíčku, 2 hrnky bílého octa (5%)

Postup přípravy: V nerezovém hrnku rozpalte olej, přidejte cibuli, osolte a opepřete. 1 minutu opečte, přidejte rajčata, znovu osolte a opepřete, míchejte na prudkém ohni a po další 1 minutě přidejte vše ostatní. Uveďte do varu a 1 hodinu, za občasného míchání zvolna povařte. Po vychladnutí slijeme omáčku do čistých skleniček, v lednici nám vydrží až jeden měsíc.

| 03. 12. 2008 12.24 | Omáčky | 0 komentářů | 995x

Křenová omáčka

Suroviny: 1/2 l mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce jemně nastrouhaného křenu, 2 lžíce jemně nastrouhaných oloupaných mandlí, 1 lžíce másla, 1 lžička cukru, sůl

Postup přípravy: Ve studeném mléce rozmícháme mouku, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut, pak sejmeme z ohně a do omáčky vmícháme jemně nastrouhaný křen, oloupané a nastrouhané mandle, vmícháme máslo a podle chuti přisolíme a přisladíme. Krémově hustou křenovou omáčku podáváme k vařenému uzenému masu, k vařenému hovězímu nebo ji podáváme s vařenými vejci.

| 20. 09. 2008 15.37 | Omáčky | 0 komentářů | 3107x

Vanilková omáčka

Suroviny: 3 žloutky, vanilkový cukr, 8 dkg pískového cuktu, 1/2 dkg škrobové moučky, 400 ml mléka

Postup přípravy: Do hrnečku dáme žloutky, vanilku, cukr, škrobovou moučku a vše trochu utřeme. K tomu postupně za stálého míchání přiléváme vařící mléko. Nyní tuto smšs postavíme na mírný oheň a za stálého míchání ji přivedeme zvolny do varu. Když omáčka dostatečně zhoustla, prolijeme ji jemným sítem a podáváme teplou nebo studenou. Nejlépe k dukátovým buchtičkám.

| 20. 09. 2008 15.18 | Omáčky | 0 komentářů | 3058x

Papriková omáčka

Suroviny: 400 g paprikových lusků, 200 g cibule, 2 hlavičky česneku, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, sůl, mletý pepř

Postup přípravy: Paprikové lusky očistíme, zbavíme jader, vypereme a spolu s oloupaným česnekem a cibulí semeleme na masovém strojku. Semleté papriky pak dáme dusit na olej. Zalijeme co nejmenším množstvím vody a dusíme asi dvacet minut, pak přidáme sůl, ocet, cukr a mletý pepř.

| 07. 09. 2008 20.24 | Omáčky | 0 komentářů | 1241x

Ďábelská omáčka

Suroviny: 250 g kečupu, 1 cibule, pažitka, 2 lžíce kaparů, 1 stroužek česneku, sůl, majoránka, tabasko

Postup přípravy: Kečup nalijeme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a pažitku, česnek utřený se solí a špetičku rozemnuté majoránky. Dochutíme několika kapkami tabaska a kapary. Podáváme nejlépe ke studeným pečeným masům a ke studené uzenině.

| 07. 09. 2008 20.22 | Omáčky | 0 komentářů | 1428x

Omáčka z čerstvých rajčat

Suroviny: 700g čerstvých rajčat, 1 stroužek česneku, 1 lžíce oleje, cukr, petržel, sůl

Postup přípravy: Rajčata ponoříme na cedníku do vařící vody, necháme je chvíli ponořené. Pak je oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a podusíme na rozehřátém oleji s rozetřeným česnekem. Nakonec osolíme a vmícháme nadrobno nasekanou petrželku. Dochutíme cukrem.

| 08. 08. 2008 15.56 | Omáčky | 0 komentářů | 774x

Pikantní omáčka

Suroviny: 200g majonézy, 1dl šlehačky, 5 nakládaných cibulek v octě, sterilovaná okurka, kapary, sardelky, několik nakládaných žampiónů, citrónová kůra, 2 lžíce citrónové šťávy, kerblík, 2 lžičky cukru, sůl

Postup přípravy: Nakládané cibulky, oloupané sladkokyselé okurky, sardelky, žampióny, citrónovou kůru a kerblík rozsekáme na jemnou kašičku. K majonéze přimícháme citrónovou šťávu, přidáme cukr, rozsekanou kašičku z uvedených surovin až vznikne hustá pikantní omáčka. Omáčku podáváme k teplým i studeným masům, ke smaženým rybám a zeleninám.

| 01. 08. 2008 13.30 | Omáčky | 0 komentářů | 989x

Fazolová omáčka

Suroviny: 200g fazolí, 40g sádla, 4 lžíce hladké mouky, 2dl kysané smetany, bobkový list, sůl, ocet

Postup přípravy: Den předem namočené fazole ve stejné vodě uvaříme s přidáním bobkového listu do měkka. Do měkkých fazolí nalijeme kysanou smetanu s rozkvedlanou moukou a povaříme. Nakonec podle chuti přisolíme a přikyselíme.

| 01. 08. 2008 13.28 | Omáčky | 0 komentářů | 3015x

Boloňská omáčka

Suroviny: 3 lžíce zmrazené kořenové zeleniny, 1 cibule, 50g slaniny, 2 lžíce oleje, 250g mletého masa, 2 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, sklenka vína, 1 lžíce sójové omáčky, hrnek vývaru z bujónové kostky nebo masoxu, sůl, pepř

Postup přípravy: Kořenovou zeleninu propláchneme a necháme okapat. Slaninu pokrájíme nadrobno a na troše oleje rozškvaříme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, vmícháme mleté maso, osolíme ho opepříme a opékáme asi 10 minut až změní barvu. Pak přidáme kečup, česnek nakrájený na tenké plátky nebo prolisovaný, zalijeme vínem, sójovou omáčkou a vývarem z kostky nebo masoxu. Dobře promícháme a dusíme za častého zamíchání asi 30 minut na mírném ohni. Pak podle chuti ještě zředíme vývarem, dokořeníme, můžeme přidat i víc kečupu, rajského protlaku nebo rozdušených rajčat a horkou masovou omáčku podáváme k vařeným těstovinám. Posypeme sýrem a pokapeme kečupem.

| 31. 07. 2008 18.13 | Omáčky | 0 komentářů | 2116x

Omáčka ze sušených hub

Suroviny: 1 hrst sušených hub, 3dl mléka, 2 a ½ dl smetany, 40g hladké mouky, 1 lžíce másla, citronová kůra, ocet, cukr, sůl

Postup přípravy: Houby namočíme na 2 hodiny do mléka, pak nakrájíme nebo rozmixujeme, osolíme a dusíme na másle. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec přilijeme moukou zahuštěnou smetanu. Omáčku dochutíme octem, cukrem a strouhanou citronovou kůrou.

| 12. 05. 2008 22.59 | Houbové pokrmy, Omáčky | 0 komentářů | 1808x

Další recepty: 1-11 Nahoru ^
Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů