Plynový gril - Recepty online

Plynový gril

Tento typ grilu používá jako palivo plyn a v některých typech dokonce používá lávové kameny, které skutečně pocházejí z vyhaslých sopek. Tyto kameny jsou do sebe schopné absorbovat odkapávající omastek a nevylučují se z nich škodliviny. To z nich utváří dobrou volbu pro grilování. Kameny se před koncem grilování rozžhaví na vysokou teplotu a tím se z nich vypálí nečistoty vzniklé grilováním. Výhodou tohoto typu je rychlé rozpálení grilu a téměř okamžitě je připraven k použití. U plynových grilů je rošt zahříván plynovými trubkovými hořáky, které zakrývá plech, který brání skapávání omastku. U dražších typů je jako zdroj tepla využíván plynový hořák, nad nímž jsou umístěny lávové kameny, které po rozžhavení sálají teplo na připravovaný pokrm. Plynové grily jsou stále finančně náročnější záležitostí a to i díky nutnosti čas od času koupit lávové kameny a jsou také dost těžké, některé mohou vážit i 30 kilogramů.

Článek Plynový gril napsal/a online recepty, tisk, přečteno 2252x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů