Francouzské špagety

Suroviny: 300g špaget, 150g strouhaného sýra, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 mrkev, 1/2 celeru, 1/2 bobkového listu, 3 lžíce oleje, 3 lžíce bílého vína, 5 rajčat nebo 3 lžíce rajčatového protlaku, 200g umletého hovězího masa, masox, sladká paprika, pepř, sůl, petrželka

Postup přípravy: Očištěnou kořenovou zeleninu, oloupanou cibuli a česnek jemně pokrájíme. Osmahneme na oleji a zalijeme vínem. Podusíme, přidáme mleté maso a rajčata nebo rajčatový protlak, znovu osmahneme, podlijeme šálkem vývaru z masoxu a pod pokličkou dusíme. Nezapomeneme dosolit a okořenit bobkovým listem, paprikou a pepřem. Špagety posypeme strouhaným sýrem.