Toasty s mozzarellou a bazalkou

Suroviny: 4 krajíčky toastového chleba, 4ks plátků kořeněného salámu, 2ks malých rajčat, 2 vejce, 2ks snítek bazalky, 125g mozzarelly, 3lžíce mléka, 3lžíce hladké mouky, rostlinný olej, sůl

Postup přípravy: Krajíčky chleba nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře nasypeme mouku. Kousky chleba namočíme nejprve ve vejcích a potom v mouce. Připravené krajíčky ihned po obou stranách opékáme do křupava v rozpáleném oleji. Omyjeme rajčata, jedno nakrájíme na osm plátků, druhé rozčtvrtíme. Omyjeme bazalku, osušíme ji a otrháme lístky. Na jednu část chlebů rozdělíme nejprve kolečka salámu, na ně rajčata, sýr a nakonec lístky bazalky. Druhou polovinu chlebů překlopíme toasty a přitlačíme je. Rozdělíme na talířky a můžeme ozdobit čtvrtkami rajčete a několika lístky bazalky.