Plněné vepřové řízky

Suroviny: 600g vepřové kýty, 30g hladké mouky, 4lžíce oleje, 1/8l kysané smetany, masový vývar, sůl Nádivka: 120g vepřového masa, 25g másla, 30g strouhanky, 1 vejce, 1 menší cibule, mletý pepř, petrželka, sůl

Postup přípravy: Na rozpuštěném másle osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme jemně nakrájenou petrželku, mletý pepř, vejce, sůl a umleté vepřové maso. Vše dobře promícháme, podle potřeby přidáme strouhanku a uděláme nádivku. Vepřové maso nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme a dáme na ně nádivku. Plátky masa s nádivkou svineme, převážeme nití a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji ze všech stran maso zprudka orestujeme, zalijeme vývarem a pak na mírném ohni za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka. K měkkému masu přidáme kysanou smetanu s moukou a ještě chvíli povaříme. Můžeme podávat například s těstovinami nebo rýží.