Skvělý zmrzlinový pohár

Suroviny na 4 porce: 300ml smetany ke šlehání, 100ml vanilkového jogurtu, 60g moučkového cukru, 1 vanilk. cukr, 400g jahod, 100g krupic. cukru, 50ml vody, 1lžíce vanilkového pudinku, 150ml smetany, čokoládové hobliny, cukrářské trubičky, 4 jahody na dozdobení

Postup přípravy: Smetanu ušleháme do polotuha, přidáme jogurt, moučk. cukr, vanilk. cukr a promícháme. Dáme do kovové misky a necháme mrazit. Během mražení lehce vidličkou promícháváme každých 30 minut. Polovinu dávky jahod rozmixujeme s cukrem, nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Pudink rozmícháme v 50ml vody a vlijeme do vroucí jahodové směsi. Za stálého míchání povaříme asi 2 min. a pak přidáme zbylé jahody. Necháme vychladit. Zmrzlinu dáme do pohárků, přelijeme jahodovou omáčkou, ozdobíme šlehačkou, jahodami a posypeme hoblinami. Pak zapíchneme trubičky.